Πώς θα διακοσμήσετε το δωμάτιο σας οικονομικά

Πώς θα διακοσμήσετε το δωμάτιο σας οικονομικά

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διακόσμηση του υπνοδωματίου είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση για τον καθένα από μας. Σε αντίθεση με το σαλόνι, το οποίο είναι κοινό για όσους κατοικούν στο σπίτι, το υπνοδωμάτιο είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος. Ωστόσο, έχει κάτι κοινό με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Αυτό είναι η επιθυμία αλλαγής της διακόσμησης από καιρό σε καιρό, έτσι ώστε να σας αναζωογονεί.

Παρ’ όλα αυτά, μια συχνή αλλαγή στη διακόσμηση υπνοδωματίου δεν σημαίνει αναγκαστικά και αυξημένα έξοδα. Παρακάτω παρουσιάζονται ιδέες για οικονομική διακόσμηση υπνοδωματίου.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Ταπετσαρία τοίχου

Πώς θα διακοσμήσετε το δωμάτιο σας οικονομικά-1

Ειδικά αν σας αρέσουν τα σχέδια και μοτίβα, η ταπετσαρία είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας γίνεται πολύ εύκολα και είναι πιο οικονομική από το βάψιμο των τοίχων. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ταπετσαρίες σε πολύ απλά σχέδια και ουδέτερα χρώματα, αλλά και σε περίτεχνα σχέδια και ζωηρά χρώματα. Η επιλογή είναι δική σας και πρέπει να ταιριάζει με το γούστο και την αισθητική σας. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σε μια πολύ μοντέρνα διχρωμία που θα αναδείξει μοναδικά τοn χώρο σας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε, είναι να μην το παρακάνετε με τα έντονα χρώματα. Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος όπου ξεκουράζεστε και τα έντονα χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.

2. Αλλαγή χρώματος ντουλάπας

Εάν σας κουράζει η μονότονη και μουντή όψη της ντουλάπας σας, εξετάστε την πιθανότητα να βάψετε τα φύλλα της. Μια απλή αλλαγή στο χρώμα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στο δωμάτιό σας. Η ντουλάπα είναι ένα έπιπλο που καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο δωμάτιο. Έτσι, οι αλλαγές σε εκείνη είναι αρκετά σημαντικές.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Φυτά εσωτερικού χώρου

Πώς θα διακοσμήσετε το δωμάτιο σας οικονομικά-2

Αν η ιδέα ενός φυτού στο δωμάτιό σας μοιάζει βαρετή, πρέπει οπωσδήποτε να  το ξανασκεφτείτε. Τα αληθινά φυτά μπορούν να σας ηρεμήσουν και να φέρνουν αρμονία και ισορροπία στον χώρο σας. Επίσης, κάποια φυτά ανθίζουν και βγάζουν πανέμορφα λουλούδια. Τα λουλούδια αυτά θα είναι ιδανικά στολίδια για τη διακόσμηση του δωματίου σας. Ακόμη, υπάρχουν φυτά αρωματικά, τα οποία προσφέρουν υπέροχο άρωμα στον χώρο, ανανεώνοντας τη διάθεση.

4. Αφράτα μαξιλάρια

Πώς θα διακοσμήσετε το δωμάτιο σας οικονομικά-3

Τα μαξιλάρια είναι από τα πιο οικονομικά, αλλά και τα πιο χρήσιμα διακοσμητικά στοιχεία για κάθε δωμάτιο. Στολίζουν τον χώρο και έχουν τεράστια πρακτική αξία, αφού προσφέρουν περισσότερη άνεση. Αν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο, μπορείτε να βάλετε μεγάλες μαξιλάρες στο πάτωμα. Αν όχι, μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά μαξιλάρια πάνω στον καναπέ, στο κρεβάτι, ή όπου αλλού θέλετε να προσθέσετε μια νότα άνεσης.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή