Μοντέρνα χρώματα για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με στυλ

Μοντέρνα χρώματα για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με στυλ

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διακόσμηση σαλονιού είναι ένα από τα πιο βασικά κομμάτια, για τη σχεδίαση της διακόσμησης του σπιτιού. Είναι, συνήθως, ο μεγαλύτερος χώρος του σπιτιού και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη γενική του όψη. Μια ακόμη βασική επιλογή είναι αυτή των χρωμάτων που ταιριάζουν στον χώρο και το ύφος του κάθε σπιτιού. Η αναζήτηση για μοντέρνα χρώματα για σαλόνι είναι μια πολύ λογική και οικονομική κίνηση, αλλαγής και ανανέωσης του χώρου καθώς υπάρχουν και μοντέρνα χρώματα για να διαλέξετε. Κάποια είναι διαχρονικά και έτσι είναι πάντα στη μόδα και κάποια άλλα έρχονται στο προσκήνιο για μια σεζόν και αντικαθίστανται από άλλα στη συνέχεια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Γκρι σαλόνι

Μοντέρνα χρώματα για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με στυλ-1

Το γκρι χρώμα έχει έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, μαζί με την αύξηση της δημοφιλίας του μινιμαλιστικού στυλ διακόσμησης. Τα βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι η απλότητα, η αποφυγή του οπτικού θορύβου και η αίσθηση χαλάρωσης. Τόσο σε σκούρες, όσο και σε ανοιχτές αποχρώσεις, το γκρι ταιριάζει άψογα με τη μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιου, αλλά και τη βιομηχανική διακόσμηση. Εάν το σαλόνι σας έχει αρκετά μεγάλες διαστάσεις, μπορείτε ακόμα και να βάψετε τους τοίχους σε γκρι αποχρώσεις της επιλογής σας. Αν το σαλόνι σας είναι μικρών διαστάσεων, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση με διαφορετικό τρόπο. Συνδυάστε το με λευκό, τόσο στους τοίχους, όσο και στα έπιπλα, τις κουρτίνες και τα χαλιά. Ο χρωματικός αυτός συνδυασμός θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης φωτεινότητας σε χρόνο μηδέν.

2. Τιρκουάζ σαλόνι

Μοντέρνα χρώματα για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με στυλ-2

Ειδικά αν σχεδιάζετε μια καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού, το τιρκουάζ είναι το ιδανικό μοντέρνο χρώμα για εσάς. Σαν χρωματική απόχρωση, το τιρκουάζ βρίσκεται ανάμεσα στο πράσινο και το γαλάζιο. Η λέξη “τιρκουάζ” προέρχεται από τον ημιπολύτιμο λίθο που έχει κοινό χρώμα. Πέρα από το γεγονός ότι ανήκει στα πιο στυλάτα και μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, το τιρκουάζ είναι πολύ ζωηρό και χαρούμενο σαν χρώμα. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγεται κυρίως, για ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές διακοσμήσεις. Από την άλλη πλευρά, το αντίστοιχο χειμωνιάτικο χρώμα που συνδυάζει μπλε και πράσινο, είναι το πετρόλ. Και το πετρόλ είναι πολύ μοντέρνο και κομψό, ενώ συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα. Ωστόσο, είναι πιο σκούρο από το τιρκουάζ και τους καλοκαιρινούς μήνες συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε μικρές επιφάνειες. Αντιθέτως, το καλοκαιρινό τιρκουάζ είναι ιδανικό για τοίχους, κουρτίνες και άλλες μεγάλες επιφάνειες, καθώς δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε διακοπές σε κάποιο νησί.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Κυπαρισσί σαλόνι

Μοντέρνα χρώματα για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με στυλ-3

Το πράσινο είναι ένα από τα ομορφότερα γήινα χρώματα για τη διακόσμηση σαλονιού. Μια απόχρωση που έγινε πολύ δημοφιλής τελευταία, είναι το πράσινο της ελιάς. Η απόχρωση αυτή είναι αρκετά σκουρόχρωμη και έχει βάθος, με αποτέλεσμα να ταιριάζει καταπληκτικά σε σαλόνια μεγάλων διαστάσεων. Το κυπαρισσί, το οποίο επίσης είναι σκούρο πράσινο, αλλά πολύ διαφορετικό από το πράσινο της ελιάς, είναι ιδανικό για να διακοσμήσετε τα έπιπλα του καθιστικού σας με καλύμματα. Επίσης, είναι υπέροχο χρώμα για κουρτίνες σαλονιού σε ανάλαφρα υφάσματα.

4. Μπεζ σαλόνι

Μοντέρνα χρώματα για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με στυλ-4

Το μπεζ είναι ένα μαγικό χρώμα και όχι μόνο χάρη στην ομορφιά του. Όταν το συνδυάζετε με ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, τότε το μπεζ κάνει αισθητή την παρουσία του. Έτσι, ενισχύει την ηρεμία και την ισορροπία στον χώρο. Από την άλλη πλευρά, αλλάζει εντελώς ρόλο, αν συνδυαστεί με έντονα χρώματα όπως κόκκινο, μαύρο, ή πράσινο. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπεζ χρώμα, όπως θέλετε καθώς είναι κατάλληλο σαν βασικό χρώμα, ή και σαν συμπληρωματικό. Ταιριάζει σε τοίχους, έπιπλα, υφάσματα, ή και διακοσμητικά στοιχεία. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με σκούρα και έντονα χρώματα, χωρίς να μοιάζει υπερβολικά γεμάτος.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή