Ρετρό πλακάκια για να αλλάξετε διάθεση στον χώρο σας

Ρετρό πλακάκια για να αλλάξετε διάθεση στον χώρο σας

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρετρό διακόσμηση έχει επανέλθει θριαμβευτικά στις νέες τάσεις της μοντέρνας διακόσμησης. Εάν θέλετε το σπίτι σας να εκπέμπει ζωντάνια, φρεσκάδα, κομψότητα και να σας θυμίζει εκείνη την εποχή, τότε ποτέ δεν είναι αργά για να τολμήσετε μία ανακαίνιση στο σπίτι σας και να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα.

Τι ακριβώς, όμως, είναι το ρετρό; Ρετρό είναι ένας όρος που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 70’ για να περιγράψει οτιδήποτε, το οποίο είναι καινούργιο όπως για παράδειγμα ένα έπιπλο, αλλά μιμείται το στυλ μιας παλαιότερης εποχής. Αντίθετα, στην περίπτωση που αυτό το έπιπλο έχει δημιουργηθεί πραγματικά σε μια παλαιότερη εποχή, ονομάζεται vintage.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Τολμήστε στα ζωηρά χρώματα και σχέδια

Ρετρό πλακάκια για να αλλάξετε διάθεση στον χώρο σας-1

Tα έντονα χρώματα και σχέδια, είναι το σήμα κατατεθέν του ρετρό στυλ. Τολμήστε και παίξτε με συνδυασμούς χρωμάτων, φλοράλ και γεωμετρικά μοτίβα. Αυτά θα δώσουν ένα ζωηρό ύφος στον χώρο σας. Σε περίπτωση που θέλετε ένα πιο σοφιστικέ στυλ και οι έντονοι συνδυασμοί χρωμάτων σας τρομάζουν, το μωσαϊκό πάτωμα είναι η καλύτερη λύση για εσάς. Άλλη μία λύση, είναι η δημιουργία σκακιέρας με συνδυασμό από άσπρα και μαύρα πλακάκια καθώς πρόκειται για ένα πιο κλασικό ρετρό μοτίβο. Αυτό το μοτίβο, ταιριάζει κυρίως στη διακόσμηση του μπάνιου σας καθώς και στους υπόλοιπους χώρους.

2. Δώστε βάση στα κεραμικά πλακάκια

Ρετρό πλακάκια για να αλλάξετε διάθεση στον χώρο σας-2

Τα κεραμικά πλακάκια είναι κατεξοχήν ρετρό καθώς έχουν τη ρίζα τους πολύ πίσω στον χρόνο. Επιφάνειες στρωμένες με κεραμικά πλακάκια τα οποία συντελούσαν στη δημιουργία αριστοτεχνικών παραστάσεων έχουν βρεθεί σε πυραμίδες καθώς και σε όλες τις αρχαίες Ελληνικές και Ρωμαϊκές πόλεις. Σήμερα όμως, προτιμώνται ιδιαιτέρως καθώς είναι πολύ οικονομικά, χαρακτηρίζουν το ρετρό στυλ και μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν με άλλα υλικά στον χώρο όπως είναι η πέτρα, το ξύλο και το μάρμαρο. Έτσι, όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε το πάτωμα και τους τοίχους του σπιτιού σας για να ταιριάζουν, αλλά θα αναδειχθούν ακόμη περισσότερο τα vintage χαρακτηριστικά.

3. Διάλεξε πρωτότυπα ρετρό πλακάκια στον τοίχο και το δάπεδο

Ρετρό πλακάκια για να αλλάξετε διάθεση στον χώρο σας-3

Φυσικά και το δάπεδο είναι πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση του στυλ ενός δωματίου. Παρ’ όλα αυτά, η αλλαγή θα είναι πιο ευδιάκριτη στον χώρο σε περίπτωση που σχηματίσετε με ρετρό πλακάκια, διάφορα σχέδια. Ένα παράδειγμα είναι η δημιουργία ενός λουλουδιού από πλακάκια ή η τοποθέτηση έντονων χρωμάτων και σχέδια σε έναν τοίχο της κρεβατοκάμαρας ή του σαλονιού σας. Είναι απαραίτητο ο τοίχος να έχει απαλό χρώμα για να είναι ευδιάκριτη η αντίθεση.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη

4. Τοποθέτησε ρετρό πλακάκια και στους εξωτερικούς χώρους

Ρετρό πλακάκια για να αλλάξετε διάθεση στον χώρο σας-4

Το ρετρό δεν είναι στοιχείο μόνο του εσωτερικού χώρου, καθώς μπορείτε με την ίδια ευκολία και ταχύτητα να διακοσμήσετε και τον εξωτερικό σας χώρο όπως το μπαλκόνι ή τον κήπο σας και να νιώσετε, σαν να είστε στην εξοχή. Το μοναδικό που θα χρειαστείτε είναι ένα ρετρό μονοπάτι από πλακάκια στον κήπο σας σε ζωηρά σχέδια, ένα ξύλινο τραπέζι, μερικές ξύλινες καρέκλες και το ρετρό σας μπαλκόνι είναι έτοιμο. Για επιπλέον vintage πινελιές, δοκιμάστε να διακοσμήσετε τον χώρο σας με χρωματιστά έπιπλα. 

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή