Ιδέες για Μπάνιο με Πέτρα που χαρίζουν αέρα πολυτέλειας

Ιδέες για Μπάνιο με Πέτρα που χαρίζουν αέρα πολυτέλειας

3' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διακόσμηση του μπάνιου είναι μία εργασία στην οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, μιας και δεν συνηθίζεται να γίνονται συχνά ανακαινίσεις στον συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού. Τα υλικά που θα διαλέξετε για τους τοίχους, τον νιπτήρα, τη μπανιέρα χρειάζεται να είναι διαχρονικά, ώστε να μην τα βαρεθείτε γρηγορα, και φυσικά να ταιριάζουν με την αίσθηση που θέλετε να δώσετε στο μπάνιο σας. Ένα από πιο αγαπημένα υλικά είναι η πέτρα καθώς υπάρχουν αμέτρητες ιδέες που την καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή που σίγουρα θα ταιριάξει στο στυλ σας.

Η πέτρα, είτε φυσική είτε τεχνητή, είναι ένα υλικό αρκετά συνηθισμένο στη Μεσόγειο, αλλά και στη χώρα μας. Είναι δυνατόν να τοποθετηθεί σε ένα μπάνιο σε διάφορα σημεία και αντικείμενά του. Ανάλογα με το χρώμα, την υφή και την κοπή της μπορεί να προσδώσει αντίστοιχα διαφορετικά στυλ στο μπάνιο σας, από ρουστίκ έως και μίνιμαλ. Μάλιστα, ταιριάζει αρμονικά με ξύλο και άσπρες μαρμάρινες επιφάνειες χαρίζοντας μία κομψότητα στον χώρο. Εάν ψάχνετε ιδέες για να ανακαινίσετε το μπάνιο σας και θέλετε να χρησιμοποιήσετε την πέτρα τότε αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Χρησιμοποίηστε πέτρα στο πάτωμα

Ιδέες για Μπάνιο με Πέτρα που χαρίζουν αέρα πολυτέλειας-1

Η πέτρα πέρα από την αισθητική της πλευρά έχει και την πρακτική. Εάν την τοποθετήσετε στο πάτωμα του μπάνιου ή έστω στο εσωτερικό της ντουζιέρας είναι σίγουρο τι θα σας προστετέψει από κάποια πιθανή πτώση, αφού η φυσική της υφή δημιουργεί ένα αντιολισθητικό δάπεδο. Στη συγκεκριμένα περίπτωση, το καταλληλότερο ορυκτό είναι ο σχιστόλιθος, ο οποίος μπορεί και να σμιλευτεί, όπως εσείς επιθυμείτε. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε σκούρες αποχρώσεις του γκρι, αλλά και να τολμήσετε δημιουργώντας ένα μωσαϊκό με χρώματα όπως μπλε, πράσινο και κόκκινο σε ήπιους τόνους. Επίσης, μια πολύτιμη συμβουλή σχετικά με τον καθαρισμό του είναι να χρησιμοποιείτε καθαριστικό ήπιας δράσης, που θα τον διατηρήσει σαν καινούριο.

2. Πέτρινος νιπτήρας για τον πάγκο σας

Ιδέες για Μπάνιο με Πέτρα που χαρίζουν αέρα πολυτέλειας-2

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε συναντήσει στο μπάνιο κάποιου ξενοδοχείου τους πέτρινους νιπτήρες τύπου ‘μπολ’. Συνηθέστερη είναι η επιλογή πετρώματος γρανίτη σε αποχρώσεις σκούρων χρωμάτων, όπως μαύρο και γκρι. Σε συνδυασμό και με την τοποθέτηση μαρμάρου ή τραβερτίνας, ενός είδους ασβεστόλιθου, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για να δώσετε μια ρουστίκ αίσθηση στο μπάνιο σας. Μάλιστα, για τον πάγκο μπορείτε να επιλέξετε απαλότερα χρώματα, όπως μπεζ και αποχρώσεις της άμμου. Επίσης, τα πετρώματα που θα διαλέξετε  χρειάζεται να είναι λεία και χρηστικά για να καθαρίζονται ευκολότερα. Μια ακόμα όμορφη ιδέα για τον νιπτήρα σας, ανεξαρτήτως βάθους ή σχήματος, είναι να τοποθετήσετε φυσικές πέτρες μέσα σε αυτόν, γεγονός που σας παραπέμπει σε ένα τελείως φυσικό σκηνικό.

3. Χτίστε με πέτρα τον τοίχο σας

Ιδέες για Μπάνιο με Πέτρα που χαρίζουν αέρα πολυτέλειας-3

Στον τοίχο του μπάνιου ταιριάζει απίστευτα η φυσική ακατέργαστη πέτρα όπως ο σχιστόλιθος, αλλά και το μάρμαρο. Είναι προτιμότερο να τοποθετηθούν μεγάλα κομμάτια, μη σμιλεμένα, αφού με αυτόν τον τρόπο χαρίζουν φυσική ομορφιά και ρουστίκ διάθεση. Μπορείτε να διαλέξετε σκούρα χρώματα όπως μαύρο, γκρι και καφέ για μια γήινη απόδοση. Αν, όμως, δεν επιθυμείτε μεγάλους όγκους, αλλά πιο λεπτεπίλεπτα στοιχεία, μπορεί το ίδιο υλικό εύκολα να σμιλευτεί και να έχει ένα επίσης εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το σημαντικότερο εδώ είναι ότι οι συγκεκριμένες πέτρες έχουν φοβερή αντοχή στο νερό, απορροφώντας την υγρασία. Άλλο, ένα πλεονέκτημά τους είναι ότι διατηρούνται στον χρόνο χωρίς ιδιαίτερη περιποίηση.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για να χτίσετε τοίχο με πέτρα

4. Διαλέξτε μια χτιστή μπανιέρα

Ιδέες για Μπάνιο με Πέτρα που χαρίζουν αέρα πολυτέλειας-4

Εάν έχετε αρκετό χώρο ώστε να τοποθετήσετε μια μπανιέρα, τότε μπορείτε να την χτίσετε την με πέτρα. Χρησιμοποίηστε μάρμαρο ή αμμόπετρα σε γήινους χρωματισμούς για να  δώσετε κομψότητα και πολυτέλεια στο μπάνιο σας. Τα νερά που δημιουργούνται κάνουν την διακόσμηση μπάνιου με πέτρα να δείχνει επιμελώς ατημέλητη και χαρίζουν την αίσθηση χαλάρωσης. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η συντήρηση της πέτρας τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο για να αποφευχθεί η δημιουργία λεκέδων.

5. Συνδυάστε την πέτρα με ξύλο ή γυαλί

Ιδέες για Μπάνιο με Πέτρα που χαρίζουν αέρα πολυτέλειας-5

Η πέτρα είναι ένα ευκολοσυνδύαστο υλικό. Αυτό, όμως, που θα πρέπει να διαλέξετε πρώτα είναι το στυλ που θέλετε να έχει το μπάνιο σας. Οι καλύτεροι συνδυασμοί είναι πέτρα με ξύλο και πέτρα με γυαλί. Ο πρώτος συνδυασμός προσδίδει ένα ρουστίκ στυλ, πιο παραδοσιακό και απλό. Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο σκούρα όσο και πιο ανοιχτά χρώματα στην πέτρα αρκεί να δένουν αρμονικά με το χρώμα του ξύλου.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή