Κορυφαία στυλ διακόσμησης για το σαλόνι σας

Κορυφαία στυλ διακόσμησης για το σαλόνι σας

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αλλαγές στη διακόσμηση σαλονιού έχουν γίνει μια αγαπημένη συνήθεια. Κάποιοι ακολουθούν τις τάσεις της μόδας για τη σύγχρονη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Άλλοι, αλλάζουν τη διακόσμηση, ανάλογα με την εποχή. Σε κάθε περίπτωση, το σαλόνι είναι ο χώρος, όπου μπορείτε να αναδείξετε τη δημιουργικότητά σας για να πετύχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Υπάρχουν διάφορα στυλ διακόσμησης από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε για τον χώρο σας. Όμως, δεν αρκεί το σαλόνι σας να είναι απλά όμορφο, ή άνετο και βολικό.

Μια επιτυχημένη διακόσμηση πρέπει να έχει το προσωπικό σας άγγιγμα, μερικές πινελιές που έχετε σκεφτεί εσείς για τον χώρο σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάντε ξεχωριστή τη διακόσμηση σαλονιού σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης

Κορυφαία στυλ διακόσμησης για το σαλόνι σας-1

Το μινιμαλιστικό στυλ βασίζεται στις αρχές της αφαιρετικής διακόσμησης. Σύμφωνα με αυτή, το σπίτι δεν χρειάζεται να είναι φορτωμένο για να θεωρείται γεμάτο. Αντιθέτως, ένας χώρος μπορεί να είναι ολοκληρωμένος και χωρίς περιττά αντικείμενα.

Όσον αφορά τα χρώματα, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού. Ωστόσο, τα πιο κυρίαρχα χρώματα του στυλ είναι το λευκό, το μπεζ, το ανοιχτό γκρι και το λιλά. Όλα αυτά τα χρώματα είναι φωτεινά, απαλά, αλλά και πολύ κομψά, ώστε να ταιριάζουν σε ένα μοντέρνο και όμορφο σαλόνι. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε και κάποιες πινελιές με πιο έντονα χρώματα.

2. Εκλεκτικό στυλ διακόσμησης

Κορυφαία στυλ διακόσμησης για το σαλόνι σας-2

Το εκλεκτικό στυλ διακόσμησης ενώνει στοιχεία από διαφορετικά στυλ, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα μοτίβα, όπως κοινά χρώματα, υφάσματα και υλικά κατασκευής. Αν αισθάνεστε ότι ένα μόνο συγκεκριμένο στυλ δεν αρκεί για να ικανοποιήσει την αισθητική σας, τότε το εκλεκτικό στυλ ίσως σας ταιριάζει καλύτερα. Φυσικά, χρειάζεται αρκετή δημιουργικότητα και φαντασία για να φτιάξετε ένα εμπνευσμένο σύνολο που θα σας ικανοποιήσει.

Η διακόσμηση σε εκλεκτικό στυλ μπορεί να γίνει με χρώματα απαλά, έντονα, ουδέτερα, ή και συνδυασμό αυτών. Δεν υπάρχουν ειδικά χρώματα που ταιριάζουν στο στυλ αυτό, αφού είναι ίσως το πιο δημιουργικό στυλ διακόσμησης που κυκλοφορεί αυτή την εποχή. Αν θέλετε, μπορείτε να σχεδιάσετε το σαλόνι σας γύρω από ένα συγκεκριμένο χρώμα. Επίσης, άλλη μια κλασική ιδέα για εφαρμογή εκλεκτικής διακόσμησης είναι ο σχεδιασμός του σαλονιού με βάση ένα συγκεκριμένο υλικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ξύλινα έπιπλα και να τα επενδύσετε σε διάφορα χρώματα και υφάσματα.

3. Ρουστίκ στυλ διακόσμησης

Κορυφαία στυλ διακόσμησης για το σαλόνι σας-3

Εάν σας αρέσει η παραδοσιακή διακόσμηση με βαριά έπιπλα από ξύλο μασίφ και τζάκι στο σαλόνι, τότε η ρουστίκ διακόσμηση αξίζει την προσοχή σας. Σε μια διακόσμηση σαλονιού με αυτό το στυλ, η αίσθηση της φύσης είναι το παν αφού κυριαρχούν γήινα χρώματα και υπάρχουν απαραίτητα στοιχεία από ξύλο ή και πέτρα. Αν θέλετε ακόμα πιο ατόφιο αποτέλεσμα που σας φέρνει κοντά στη φύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστα υφάσματα, αλλά και έργα τέχνης που απεικονίζουν φυσικά τοπία, ή και άλλα μοτίβα σε γήινα χρώματα.

Μάλιστα, το ρουστίκ στυλ διακόσμησης βασίζεται σε γήινα χρώματα. Τα κυρίαρχα χρώματά του είναι το καφέ και το πράσινο. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λευκό για να προσφέρει απλότητα και φωτεινότητα στον χώρο. Ακόμα μια όμορφη και ξεχωριστή απόχρωση που ταιριάζει σε ρουστίκ σαλόνι είναι το πράσινο της ελιάς. Το χρώμα αυτό μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για το βάψιμο ενός τοίχου, ή για τα καλύμματα των καναπέδων.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

4. Βιομηχανικό στυλ διακόσμησης

Κορυφαία στυλ διακόσμησης για το σαλόνι σας-4

Πρόκειται για ένα πολύ μοντέρνο και πρωτοποριακό στυλ διακόσμησης, το οποίο έχει κάποια κοινά σημεία με το μινιμαλιστικό στυλ. Η διακόσμηση σε βιομηχανικό στυλ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που την κάνουν μοναδική, αλλά αυτό που έχει κοινό με τη μίνιμαλ διακόσμηση είναι η αίσθηση της απλότητας. Το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης έχει σαν βασικά στοιχεία το ξύλο και το μέταλλο. Ένα κλασικό ξύλινο δάπεδο είναι ιδανικό για μια τέλεια διακόσμηση σαλονιού σε βιομηχανικό στυλ.

Τα κυρίαρχα χρώματα του βιομηχανικού στυλ διακόσμησης είναι το γκρι και το μαύρο και οι αποχρώσεις του καφέ. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ιδιαίτερες πινελιές με έντονα χρώματα, δημιουργώντας αντιθέσεις.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή