Ιδέες & Χρώματα για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Ιδέες & Χρώματα για κάθε χώρο του σπιτιού σας

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν αισθάνεστε ότι το σπίτι σας χρειάζεται έναν αέρα ανανέωσης και ίσως θέλετε να ομορφύνετε την καθημερινότητά σας, αλλάζοντας ριζικά τον χώρο, τότε χρειάζεται να ενημερωθείτε για τις φετινές τάσεις της μόδας και να δημιουργήσετε μια μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για μια επιτυχημένη μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού είναι η επιλογή των σωστών χρωμάτων. Έτσι, μια αλλαγή στο χρώμα των τοίχων, ή των υφασμάτων που υπάρχουν στον χώρο, μπορεί να ανανεώσει το σπιτι, χωρίς να κοστίσει πολλά χρήματα. Παρακάτω παρουσιάζονται μοντέρνα χρώματα για κάθε χώρο του σπιτιού.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Μοντέρνα χρώματα για το σαλόνι

Ιδέες & Χρώματα για κάθε χώρο του σπιτιού σας-1

Φέτος, υπάρχει μια ξεκάθαρη τάση προς το κίτρινο. Το κίτρινο είναι μια ανοιχτή απόχρωση, η οποία είναι ιδανική για ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο. Μπορείτε να βάψετε με κίτρινο χρώμα τους τοίχους του σαλονιού, ώστε να ξεφύγετε εντελώς από παραδοσιακά χρώματα και μοτίβα. Από την άλλη πλευρά, αν αυτό σας φαίνεται πολύ φανταχτερό μπορείτε να βάψετε σε μπεζ, ή ανοιχτό γκρι τους τοίχους και να τους συνδυάσετε με κίτρινες κουρτίνες, ή κίτρινα καλύμματα για τους καναπέδες. Επίσης, το μαύρο είναι ένα χρώμα που είναι στη μόδα φέτος. Σίγουρα, οι μαύροι τοίχοι θα περιορίσουν τη φωτεινότητα του σαλονιού, ειδικά αν είναι μικρών διαστάσεων. Ωστόσο, μπορείτε να το προτιμήσετε για τα χαλιά, τα μαξιλάρια, ή για κάποια άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

2. Μοντέρνα χρώματα για το υπνοδωμάτιο

Ιδέες & Χρώματα για κάθε χώρο του σπιτιού σας-2

Όπως αναφέρεται παραπάνω, το κίτρινο και το μαύρο είναι δύο χρώματα που θα κυριαρχήσουν φέτος. Μάλιστα, δεν υπάρχει περιορισμός στο πως θα χρησιμοποιήσετε το κίτρινο, καθώς είναι εξ ορισμού ένα χαλαρωτικό χρώμα. Εάν όμως αυτά τα χρώματα δεν σας αντιπροσωπεύουν ή δεν ταιριάζουν με τον χώρο και την αισθητική σας, το πράσινο του αργίλου είναι μια ιδανική επιλογή για εσάς. Μπορείτε να βάψτε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σας σε άσπρο ή μπεζ χρώμα και σε πράσινη απόχρωση τους υπόλοιπους τοίχους.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Μοντέρνα χρώματα για την κουζίνα

Ιδέες & Χρώματα για κάθε χώρο του σπιτιού σας-3

Η κουζίνα είναι ο ιδανικός χώρος για μια διακόσμηση σε σκούρες αποχρώσεις. Αν θέλετε η κουζίνα σας να είναι μοντέρνα, αλλά και βολική, μπορείτε να βάψετε τις επιφάνειες σε μαύρο, ή ανθρακί χρώμα για ένα κομψό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να τοποθετήσετε πλακάκια στους τοίχους της κουζίνας, μπορείτε να επιλέξετε με όψη μαρμάρου για να δώσετε μια αίσθηση πολυτέλειας στη διακόσμηση της κουζίνας σας. Το φυσικό μάρμαρο κοστίζει αρκετά και έχει ιδιαίτερες ανάγκες συντήρησης για να αντέξει πολλά χρόνια. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να βρείτε τεχνητό μάρμαρο, αλλά και πλακάκια στα χρώματα του μαρμάρου.

4. Μοντέρνα χρώματα για το μπάνιο

Ιδέες & Χρώματα για κάθε χώρο του σπιτιού σας-4

Το μαύρο χρώμα στα πλακάκια μπάνιου θα σας δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου. Είναι αλήθεια ότι φέτος το μαύρο ενδείκνυται γενικά για μια μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού καθώς η κομψότητα και η πολυτέλεια που προσφέρει το χρώμα αυτό δεν κουράζει καθόλου το μάτι. Επίσης, το σκούρο μπλε είναι μια υπέροχη ιδέα για ένα μοντέρνο και πολυτελές μπάνιο καθώς πρόκειται για ένα χαλαρωτικό χρώμα που συμβολίζει την αρμονία και την καθαριότητα.

 Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή