Έξυπνες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα

Έξυπνες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μεταμορφώσετε το μπάνιο σας για να φαίνεται μεγαλύτερο. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι βασικές αλλαγές στην επιλογή χρωμάτων και επίπλων ώστε να δώσετε άλλη αίσθηση στον χώρο.

Παρακάτω παρουσιάζονται πρωτότυπες ιδέες για να αλλάξετε όψη στο μπάνιο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Κλειστή ντουζιέρα με γυάλινη πόρτα

Έξυπνες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα-1

Η κλειστή ντουζιέρα είναι μια πρωτότυπη ιδέα για κάθε μπάνιο με στυλ. Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που η χτιστή ντουζιέρα είναι η ιδανική λύση για μικρά μπάνια. Αρχικά, ο πρώτος λόγος είναι ότι η ντουζιέρα τοποθετείται σε ένα γωνιακό σημείο του μπάνιου, χωρίς να εμποδίζει την τοποθέτηση άλλων επίπλων. Ο δεύτερος λόγος είναι πως η τοποθέτησή της χρειάζεται σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα για εργασίες. Ο τρίτος λόγος είναι πως η τοποθέτηση ντουζιέρας δεν ειναι κοστοβόρα διαδικασία.

2. Ανοιχτή χτιστή ντουζιέρα

Έξυπνες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα-2

Μπορείτε να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα της χτιστής ντουζιέρας, αλλά με ακόμα περισσότερη ελευθερία. Ειδικά αν τα πλακάκια του μπάνιου σας είναι αδιάβροχα, η λύση αυτή είναι ιδανική για εσάς, γιατί ο καθαρισμός τους από νερά θα είναι πολύ εύκολος.

Η ανοιχτή χτιστή ντουζιέρα προσφέρει το όφελος ότι δεν έχει κανέναν περιορισμό χάρη στα υλικά της, με αποτέλεσμα το μπάνιο σας να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Επίσης, επιτρέπει στη ντουζιέρα να αναπνέει και να στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα. Τέλος, μπορείτε να χτίσετε ένα μικρό κάθισμα από πλακάκια μέσα στη ντουζιέρα, είτε για να κάθεστε, είτε για να τοποθετείτε τα αντικείμενα περιποίησής σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη

3. Ντουζιέρα με κουρτίνα

Μια ίσως πιο παραδοσιακή ιδέα, που όμως έχει πολλά να προσφέρει στον χώρο σας είναι η ντουζιέρα με κουρτίνα. Πραγματικά, η κουρτίνα είναι μια από τις πιο χρήσιμες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα. Πρώτον, έχει ελάχιστο κόστος αγοράς και τοποθέτησης, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και χωρίς βοήθεια. Σήμερα, κάθε κατάστημα με είδη σπιτιού μπορεί να σας προμηθεύσει με μια κουρτίνα μπάνιου και τα εξαρτήματά της. Δεύτερον, η αντικατάστασή της μπορεί να γίνει όσο συχνά επιθυμείτε, αφού το κόστος της είναι μικρό. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν βαρεθείτε την όψη του μπάνιου σας, μπορείτε να κάνετε μια οικονομική αλλαγή και να αλλάξετε ολόκληρο το μπάνιο ριζικά. Τρίτον, η συντήρησή της είναι πολύ απλή υπόθεση, αφού μπορείτε να την πλύνετε και στο πλυντήριο ρούχων. Τέταρτον, μπορείτε να την τραβήξετε στην άκρη οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε. Με τον τρόπο αυτό, αποκαλύπτεται η ντουζιέρα και ο χώρος φαίνεται μεγαλύτερος.

4. Καμπίνα ντους με διάφανο περίβλημα

Έξυπνες ιδέες για μικρά μπάνια με ντουζιέρα-3

Ακόμα μια επιλογή για μικρά μπάνια με ντουζιέρα, που αξίζει να εξεταστεί είναι η καμπίνα μπάνιου. Είναι πλήρως στεγανή, με αποτέλεσμα να μην βρέχονται ούτε στο ελάχιστο τα πλακάκια του μπάνιου. Επίσης, πρόκειται για την πιο ανθεκτική μορφή ντουζιέρας, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να την αλλάξετε λόγω φθοράς μέσα στα επόμενα χρόνια. Από άποψη αισθητικής, προσδίδει αίσθηση πολυτέλειας στο μπάνιο καθώς το περίβλημά της είναι συνήθως από κρύσταλλο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή