Συμβουλές για την ιδανική διακόσμηση υπνοδωματίου

Συμβουλές για την ιδανική διακόσμηση υπνοδωματίου

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν το σπίτι σας είναι ο προσωπικός σας χώρος, τότε το υπνοδωμάτιο είναι το άσυλο, στο οποίο μπορείτε πάντα να χαλαρώνετε και να ξεφεύγετε. Για μια επιτυχημένη διακόσμηση πρέπει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή άνεση και να κυριαρχούν τα αγαπημένα σας χρώματα. Εκτός από την επιλογή των χρωμάτων, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διαμορφώσετε το υπνοδωμάτιό σας και να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Σύστημα κρυφού φωτισμού

Συμβουλές για την ιδανική διακόσμηση υπνοδωματίου-1

Το σύστημα κρυφού φωτισμού εγκαθίσταται στο ταβάνι, ή σε έναν τοίχο του δωματίου, προσφέροντας έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό. Η εγκατάσταση του συστήματος συνδυάζεται αρμονικά με μια επένδυση τοίχου με γυψοσανίδα, ή μια ψευδοροφή από γυψοσανίδα, ώστε να μην φαίνονται καθόλου τα αντιαισθητικά καλώδια. Φυσικά, η επένδυση με γυψοσανίδα αποτελεί από μόνη της μια μοντέρνα ιδέα για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Μάλιστα, είναι αρκετά οικονομική λύση και προσφέρει πολύ καλή μόνωση, οπότε ίσως αξίζει την προσοχή σας. Ωστόσο, στην περίπτωση του συστήματος κρυφού φωτισμού, το αποτέλεσμα είναι, πραγματικά, ιδανικό και προσφέρει μια προσιτή πολυτέλεια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ηλεκτρολόγο

2. Ο ρόλος των γήινων χρωμάτων

Συμβουλές για την ιδανική διακόσμηση υπνοδωματίου-2

Τα γήινα χρώματα, όπως το καφέ και το μπεζ, έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες που είναι αναγκαίες για ένα υπνοδωμάτιο. Είναι χρώματα που προσδίδουν στον χώρο ζεστασιά και ενισχύουν τη σταθερότητα, την ισορροπία και την οικειότητα. Γι’ αυτό, άλλωστε, συγκαταλέγονται και στους χαλαρωτικούς συνδυασμούς χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα.

Τα γήινα χρώματα στο υπνοδωμάτιο ταιριάζουν παντού. Από το καφέ ξύλινο πάτωμα, μέχρι τους μπεζ τοίχους και τα μπεζ μαξιλάρια, τα γήινα χρώματα είναι κατάλληλα για το υπνοδωμάτιό σας. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιούνται σε μεγάλες και μικρές επιφάνειες, ανάλογα με το πώς επιθυμείτε να τα τοποθετήσετε.

3. Ο ρόλος των παστέλ χρωμάτων

Συμβουλές για την ιδανική διακόσμηση υπνοδωματίου-3

Εάν θέλετε το δωμάτιο σας να μοιάζει μεγαλύτερο, τότε θα χρειαστείτε τη βοήθεια ανοιχτών χρωμάτων, όπως είναι τα παστέλ. Τα παστέλ χρώματα είναι πολύ ανοιχτές αποχρώσεις διαφόρων χρωμάτων, όπως του γκρι, του κίτρινου, το ροζ και του θαλασσί.

Αυτές οι αποχρώσεις, σε συνδυασμό με λευκά στοιχεία και ένα μεγάλο καθρέφτη, θα αναδείξουν την κρεβατοκάμαρά σας και θα την κάνουν να μοιάζει μεγαλύτερη. Ακόμη, τα παστέλ χρώματα είναι κατάλληλα για μια διακόσμηση υπνοδωματίου, καθώς είναι διακριτικά και χαλαρωτικά στην όψη. Συνεπώς, μπορείτε να εξετάσετε και αυτή την επιλογή, αν επιθυμείτε να φτιάξετε ένα δωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ταυτόχρονα να κάνετε το δωμάτιο να μοιάζει πιο ευρύχωρο.

4. Ο ρόλος των έντονων χρωμάτων

Συμβουλές για την ιδανική διακόσμηση υπνοδωματίου-4

Αν αγαπάτε τα έντονα χρώματα, εννοείται πως μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για τη διακόσμηση του δωματίου σας. Εφόσον πρόκειται για τη δική σας κρεβατοκάμαρα, κανένα χρώμα δεν είναι απαγορευτικό, απλά υπάρχουν τρόποι για να χρησιμοποιήσετε κάθε χρώμα μεθοδικά, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος του να απογοητευτείτε από το αποτέλεσμα.

Έτσι, λοιπόν, όταν σκέφτεστε το πώς θα χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα, όπως το πετρόλ, για τη διακόσμηση υπνοδωματίου, έχετε υπόψη σας πως είναι καλό να τοποθετηθούν σε μικρές επιφάνειες. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε χρωματιστά μαξιλάρια, ή χρωματιστό κεφαλάρι κρεβατιού, αλλά είναι καλό να αποφύγετε να βάψετε όλους τους τοίχους σε έντονο χρώμα.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή