Ιδέες & υλικά για την επένδυση τοίχου που θα σας εμπνεύσουν

Ιδέες & υλικά για την επένδυση τοίχου που θα σας εμπνεύσουν

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να διακοσμήσετε έναν του τοίχου σπιτιού σας, δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε πολλά διαφορετικά στοιχεία. Σίγουρα, ένας πίνακας ζωγραφικής ή μερικές κορνίζες, μπορούν να στολίσουν έναν τοίχο και να τον κάνουν ιδιαίτερο. Ωστόσο, η επένδυση του τοίχου με διάφορα οικοδομικά υλικά είναι μια πιο κομψή ιδέα που θα σας βοηθήσει στην διακόσμησή του χωρίς να βάλετε επιπλέον κόπο. Επίσης, κάθε υλικό έχει να προσφέρει διάφορα οφέλη για τον χώρο σας, τα οποία μπορεί να είναι και πολύ σημαντικά.

Πιο συγκεκριμένα, κάποια υλικά μπορούν να ενισχύσουν την ηχομόνωση και τη θερμομόνωση του σπιτιού. Άλλα μπορούν να προσφέρουν πυροπροστασία, αλλά ταυτόχρονα ομορφιά και εκλεπτυσμένη εικόνα. Αν σας έχει κουράσει η όψη του χώρου σας και θέλετε να δείτε μια δραστική αλλαγή, η επένδυση τοίχου θα σας καταπλήξει.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Γυψοσανίδα

Ιδέες & υλικά για την επένδυση τοίχου που θα σας εμπνεύσουν-1

Η γυψοσανίδα είναι ένα υλικό που έχει αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια καθώς είναι μια οικονομική επιλογή για τη μόνωση του σπιτιού. Η όψη της είναι λεία και μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα, ώστε να ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να είναι μονοκόμματη, ή να έχει προεξοχές για ράφια, ώστε να τοποθετήσετε στον τοίχο τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Φυσικα, πέρα από λόγους οικονομίας και αισθητικής, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να επενδύσετε έναν τοίχο με γυψοσανίδα. Αρχικά, η επένδυση με γυψοσανίδα μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με ένα σύστημα κρυφού φωτισμού, αν αυτό είναι κάτι που επιθυμείτε. Μάλιστα, το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι ένας τρόπος να δημιουργήσετε ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα στον χώρο σας, χωρίς να σκέφτεστε τα ενοχλητικά καλώδια και εξαρτήματα που χαλάνε την αισθητική του σαλονιού και του υπνοδωματίου σας.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Η γυψοσανίδα προσφέρει θερμομόνωση και ηχομόνωση σπιτιού. Αυτό σημαίνει πως θα απαλλαγείτε από ενοχλητικούς θορύβους ενώ θα φέρει ισορροπία στη θερμοκρασία του χώρου σας. Τέλος, μπορεί να σας προσφέρει πυροπροστασία, λόγω της φύσης του γύψου. Κάπως έτσι, οι φόβοι σας για ένα ατύχημα εξαιτίας της φωτιάς, θα μειωθούν σημαντικά.

2. Ξύλο

Ιδέες & υλικά για την επένδυση τοίχου που θα σας εμπνεύσουν-2

Η επένδυση τοίχου με ξύλο είναι μια διαχρονική επιλογή ειδικά για μια ρουστίκ διακόσμηση, στην οποία κυριαρχεί το ξύλο και το καφέ χρώμα. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να έχετε επιλέξει τη ρουστίκ διακόσμηση για το σπίτι σας, για να επενδύσετε έναν τοίχο με ξύλο. Στην πραγματικότητα, το ξύλο μπορεί να ομορφύνει έναν χώρο, ακόμα και σε μια πιο μοντέρνα διακόσμηση. Βέβαια, αν έχετε ήδη ξύλινα δάπεδα, τότε ίσως η επένδυση τοίχου είναι υπερβολική. Αλλά αν κάποιο δωμάτιο στο σπίτι σας φαίνεται “γυμνό” και νιώθετε ότι χρειάζεται το κάτι παραπάνω, αξίζει να εξετάσετε αυτή την επιλογή.

Από οικονομικής άποψης, μπορείτε να βρείτε επιλογές όπως το βιομηχανικό ξύλο, η ινοσανίδα και το κόντρα πλακέ που κοστολογούνται χαμηλά αλλά παραμένουν εξαιρετικές επιλογές. Μέσα από τόσο μεγάλη ποικιλία, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε την ξύλινη επένδυση που ταιριάζει με το στυλ διακόσμησης του σπιτιού σας.

3. Πέτρα

Ιδέες & υλικά για την επένδυση τοίχου που θα σας εμπνεύσουν-3

Η πέτρα είναι άλλη μια δημοφιλής επιλογή και ειδικά στην χώρα μας. Έχει συνδεθεί με εξοχικά σπίτια, διακοπές και όμορφες αναμνήσεις. Συνήθως χρησιμοποιείται για την επένδυση τοίχου σε σαλόνια και υπνοδωμάτια. Ωστόσο, μια νέα τάση που έχει βρει αρκετούς θαυμαστές είναι η επένδυση χτιστής ντουζιέρας με πέτρα καθώς προσδίδει έναν αέρα πολυτέλειας στον χώρο. Μάλιστα, τα πλακάκια πέτρας δε χρειάζεται να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος και χρώμα, καθώς η διαφορετικότητά τους τα κάνει τόσο μοναδικά.

Άλλωστε, πρόκειται για φυσικά υλικά, τα οποία δύσκολα θα είναι ομοιόμορφα. Αν επιθυμείτε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αλλά και σε πιο οικονομική τιμή, στην αγορά θα βρείτε πλακάκια από τεχνητή πέτρα, αλλά και πλακάκια άλλων ειδών, τα οποία προσομοιάζουν την όψη της πέτρας. Παρόλα αυτά, αξίζει να γνωρίζετε, πως η φυσική πέτρα έχει εξαιρετικές ηχομονωτικές ιδιότητες.

4. Κεραμικό πλακάκι

Ιδέες & υλικά για την επένδυση τοίχου που θα σας εμπνεύσουν-4

Η επένδυση τοίχου με πλακάκια είναι πιο διαδεδομένη για τους χώρους του μπάνιου και της κουζίνας. Για τους χώρους αυτούς χρειάζεται ένα υλικό που να μην απορροφά την υγρασία, να είναι αρκετά ανθεκτικό και να μην έχει ιδιαίτερες ανάγκες συντήρησης. Όλα αυτά μπορούν να προσφέρουν τα κεραμικά πλακάκια. Μάλιστα, στην αγορά θα βρείτε πλακάκια σε διάφορους χρωματισμούς, μονόχρωμα, ή και με σχέδια και σε διάφορες διαστάσεις.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή