Πανέμορφα φυτά για ζαρντινιέρες που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σας

Πανέμορφα φυτά για ζαρντινιέρες που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σας

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ζαρντινιέρες είναι δοχεία για να φυτέψετε μια συλλογή από λουλούδια και φυτά. Γενικά, τα περισσότερα φυτά για γλάστρες μπορούν να τοποθετηθούν σε ζαρντινιέρες και να αναπτυχθούν σωστά. Για μια μεγάλη ζαρντινιέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό μεγάλων και μικρών φυτών. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε φυτά που ανθίζουν περίπου την ίδια εποχή και έχουν παρόμοιες ανάγκες σε πότισμα και λίπανση. Με άλλα λόγια, η τέλεια ζαρντινιέρα για μπαλκόνια και κήπους πρέπει να έχει φυτά με κοντινές απαιτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολη η περιποίηση και η φροντίδα τους.

Παρακάτω παρουσιάζονται πανέμορφα φυτά για ζαρντινιέρες ώστε να διακοσμήσετε το μπαλκόνι ή τον κήπο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Πυξάρι

Πανέμορφα φυτά για ζαρντινιέρες που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σας-1

Το πυξάρι, όπως και η αγγελική, είναι θαμνώδες, αειθαλές φυτό. Έχει μεγάλη αντοχή στο κρύο και τη ζέστη και παραμένει ανθισμένο όλο τον χρόνο. Πρόκειται για έναν θάμνο που μπορείτε πολύ εύκολα να κλαδέψετε και να δώσετε το ύψος και το σχήμα που επιθυμείτε. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που κατατάσσεται στα καλύτερα φυτά για ζαρντινιέρες. Επίσης, συμφέρει σαν επιλογή, διότι αναπτύσσεται σε ηλιόλουστα, αλλά και σκιερά μέρη. Ειδικότερα, το καλοκαίρι χρειάζεται συχνό πότισμα, 3-4 φορές την εβδομάδα, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο 1 φορά την εβδομάδα. Επίσης, μπορείτε εύκολα να το φυτέψετε μαζί με άλλα φυτά στην ίδια ζαρντινιέρα, καθώς αναπτύσσεται σε πολλών ειδών εδάφη.

2. Διμορφοθήκη

Πανέμορφα φυτά για ζαρντινιέρες που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σας-2

Η διμορφοθήκη είναι πολυετές φυτό, το οποίο θα κρατήσετε για χρόνια αν το φροντίζετε όπως πρέπει. Τα άνθη του μοιάζουν με μαργαρίτες, αλλά συνήθως έχουν μωβ και άσπρο χρώμα. Οι διμορφοθήκες είναι πολύ καλά φυτά για ζαρντινιέρες με χρώμα και πλούσια βλάστηση. Η περίοδος ανθοφορίας τους είναι από την άνοιξη, έως το φθινόπωρο. Οι συνήθεις ανάγκες τους είναι αρκετά απλές. Αρχικά, χρειάζονται μια ηλιόλουστη θέση στο μπαλκόνι, ή τον κήπο και συχνό πότισμα, 3-4 φορές την εβδομάδα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό για τα φυτά σας

3. Γεράνι

Πανέμορφα φυτά για ζαρντινιέρες που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σας-3

Το γεράνι είναι ένα από τα ομορφότερα φυτά για ζαρντινιέρες και γλάστρες. Είναι χαμηλής ανάπτυξης, οπότε δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Μάλιστα, τα λουλούδια τους ανθίζουν από την άνοιξη, έως και το τέλος του φθινοπώρου και μπορεί να είναι κόκκινα, πορτοκαλί ή ροζ. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα λουλούδια για μπαλκόνι καθώς αγαπά πολύ τις ηλιόλουστες θέσεις. Χρειάζεται συχνό πότισμα κατά την εποχή της ανθοφορίας, περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα και χώμα με καλή αποστράγγιση. Προαιρετικά, μπορείτε να βάζετε λίγο λίπασμα μια φορά τον μήνα, έτσι ώστε να ενισχύσετε την ανθοφορία του.

4. Λεβάντα

Πανέμορφα φυτά για ζαρντινιέρες που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σας-4

Η λεβάντα είναι από τα πιο αγαπημένα φυτά και είναι ιδανικά για το καλοκαίρι. Αντέχει αρκετά στο κρύο και τη ζέστη ενώ έχει και εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Φυτεύεται σε γλάστρες, ζαρντινιέρες και παρτέρια και ανθίζει με τα πιο διακριτικά και αρωματικά μωβ λουλούδια. Είναι εύκολο να την περιποιηθείτε, καθώς το πότισμα 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετό.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή