Μαγικοί χρωματικοί συνδυασμοί με πετρόλ χρώμα

Μαγικοί χρωματικοί συνδυασμοί με πετρόλ χρώμα

4' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν σας αρέσει να αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη διακόσμηση του χώρου σας, είναι πιθανό να έχετε δοκιμάσει πολλά διαφορετικά στυλ στο βάθος του χρόνου. Άλλωστε, η τροποποίηση της διακόσμησης συνδέεται με την αλλαγή της διάθεσής σας. Από την άλλη πλευρά, καθώς οι τάσεις της μόδας αλλάζουν, είναι λογικό να θέλετε να κάνετε μικρές διαμορφώσεις στον χώρο σας και ίσως να σας έχουν κουράσει τα παραδοσιακά και τετριμμένα μοτίβα. Για παράδειγμα, οι λευκοί τοίχοι σε όλο το σπίτι είναι συνηθισμένοι οπότε η ανάγκη σας να δείτε τον χώρο σας διαφορετικό, είναι φυσιολογική. Ένα χρώμα κατάλληλο για πειραματισμούς που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει είναι το πετρόλ.

Το πετρόλ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα ανάμεσα στο πράσινο και το μπλε. Χρειάζεται προσοχή στη χρήση του καθώς είναι μια σκούρα απόχρωση και μπορεί να μειώσει τη φωτεινότητα του χώρου σας αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες επιφάνειες. Για τον λόγο αυτό, ειναι καλο να γνωρίζετε με ποια χρώματα μπορείτε να το συνδυάσετε. Με τις παρακάτω συμβουλές, το χρώμα αυτό μπορεί να απογειώσει τη διακόσμησή σας και να μεταμορφώσει τον χώρο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Πετρόλ & Λευκό

Μαγικοί χρωματικοί συνδυασμοί με πετρόλ χρώμα-1

Δεν υπάρχει πιο φωτεινό και λαμπερό χρώμα από το λευκό. Το λευκό κατεξοχήν, ταιριάζει με όλα τα χρώματα, χωρίς να δημιουργεί οπτικό θόρυβο. Είναι ιδανικό για να αναδείξει χώρους μικρών διαστάσεων και να τους κάνει να μοιάζουν μεγαλύτεροι. Μάλιστα, συμβολίζει την καθαριότητα, την αγνότητα και την αθωότητα και είναι από τα πιο κλασικά χρώματα. Ωστόσο, αν υπάρχει ένας χώρος του σπιτιού, όπου το λευκό είναι μη λειτουργικό, είναι η κουζίνα λόγω των πολλών λεκέδων.

Το λευκό με το πετρόλ είναι ο κατάλληλος χρωματικός συνδυασμός για το  σαλόνι σας. Για να υπάρχει ισορροπία, μπορείτε να βάψετε έναν τοίχο σε πετρόλ χρώμα και τους υπόλοιπους σε λευκό. Η συμβουλή αυτή είναι κατάλληλη και για μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού, αλλά και για σύγχρονη διακόσμηση. Έπειτα, ένας λευκός καναπές με μαξιλάρια σε πετρόλ χρώμα μπορεί να συμπληρώσει αρμονικά το σύνολο και να σας προσφέρει μια πλήρως ανανεωμένη εικόνα σαλονιού. Με παρόμοια λογική μπορείτε να κινηθείτε και στο υπνοδωμάτιό σας, φροντίζοντας να μην σκοτεινιάσει πολύ ο χώρος.

2. Πετρόλ & Καφέ

Μαγικοί χρωματικοί συνδυασμοί με πετρόλ χρώμα-2

Το καφέ είναι μια ακόμα σωστή απάντηση, αν αναρωτιέστε για το τι χρώμα ταιριάζει με το πετρόλ. Φυσικά, το καφέ είναι ένα σκούρο χρώμα, όπως και το πετρόλ. Ωστόσο, το πετρόλ είναι μια απόχρωση μεταξύ μπλε και πράσινου. Για τον λόγο αυτό, μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με γήινα χρώματα, χωρίς να υπάρχει ανησυχία ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει πολύ φορτωμένο.

Μπορείτε να συνδυάσετε το πετρόλ με ανοιχτό μπεζ, ώστε να παραμείνει ο χώρος σας στο μοτίβο των γήινων χρωμάτων. Όσο για το σκούρο καφέ, είναι προτιμότερο να το κρατήσετε μόνο για τα έπιπλα. Έπιπλα παραδοσιακά, ξύλινα, ή δερμάτινα σε έντονες καφέ αποχρώσεις θα ολοκληρώσουν μοναδικά μια ρουστίκ διακόσμηση για το σαλόνι, ή το υπνοδωμάτιο. Αν δεν σας εμπνέει το ρουστίκ και το παραδοσιακό στυλ, υπάρχουν μοντέρνα ξύλινα έπιπλα σε πιο απλές γραμμές. Χάρη σε αυτά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύγχρονο στυλ διακόσμησης για το σπίτι σας, χρησιμοποιώντας γήινα χρώματα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Πετρόλ & Ασπρόμαυρο

Μαγικοί χρωματικοί συνδυασμοί με πετρόλ χρώμα-3

Το μαύρο χρώμα είναι μια από τις επικρατέστερες τάσεις της μόδας στη διακόσμηση για τη φετινή χρονιά. Οι συνδυασμοί με μαύρο εγγυώνται πολυτέλεια και στυλ. Δυστυχώς, όμως, το πετρόλ, όπως και το μαύρο, είναι σκούρα χρώματα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να διακοσμήσετε και να διαμορφώσετε έναν χώρο γύρω από αυτά. Ο λόγος είναι αφενός ότι ο χώρος θα σκοτεινιάσει πολύ και αφετέρου ότι δε θα μπορέσει να αναδειχθεί η μοναδικότητά του πετρόλ.

Ευτυχώς, υπάρχει λύση και για αυτό. Το χρώμα που ταιριάζει περισσότερο με το μαύρο είναι το λευκό. Η αντίθεση μεταξύ τους έχει γίνει πολύ αγαπητή με το πέρασμα του χρόνου. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί αρμονία και ισορροπία, κάτι που βοηθά πολύ σε μια πετυχημένη διακόσμηση σπιτιού. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το πετρόλ για κάποια μικρά στοιχεία, ή έπιπλα. Για παράδειγμα, ένα πετρόλ κάλυμμα για τον μεγάλο καναπέ του σαλονιού θα δώσει νέα πνοή σε ένα ασπρόμαυρο καθιστικό.

4. Πετρόλ & Κίτρινο

Μαγικοί χρωματικοί συνδυασμοί με πετρόλ χρώμα-4

Αν θέλετε να προσθέσετε ζωντάνια και σύγχρονη ματιά στον χώρο σας, μπορείτε να συνδυάσετε το πετρόλ με το κίτρινο. Ωστόσο, υπάρχουν ιδιαίτεροι τρόποι που μπορείτε να το πετύχετε αυτό. Όπως γνωρίζετε, το κίτρινο είναι ένα πολύ έντονο χρώμα που προσελκύει όλα τα βλέμματα. Είναι χαρούμενο και ζωηρό, αλλά μπορεί να προκαλέσει υπερένταση, αν χρησιμοποιείται σε μεγάλες επιφάνειες, όπως σε τοίχους. Φυσικά, ακριβώς το ίδιο ισχύει για το έντονο κίτρινο, όπως και για το μουσταρδί. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το κίτρινο παστέλ και η κίτρινη ώχρα. Οι αποχρώσεις αυτές είναι πιο απαλές και ξεκουράζουν το βλέμμα.

Αν σκέφτεστε να βάψετε τους τοίχους στο σαλόνι, ή το υπνοδωμάτιο, σε αποχρώσεις πετρόλ και κίτρινου χρώματος, σαν βασικό χρώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κίτρινη ώχρα, ή κίτρινο παστέλ. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει και θα δείτε τον χώρο σας να μοιάζει σαν να βγήκε από περιοδικό διακόσμησης.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή