Πρωτότυπες ιδέες για να κερδίσετε χώρο στη μικρή κουζίνα

Πρωτότυπες ιδέες για να κερδίσετε χώρο στη μικρή κουζίνα

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι αλήθεια ότι οι μικροί χώροι πολλές φορές δημιουργούν την εντύπωση ότι όλα είναι στριμωγμένα. Για να μπορούν να κινηθούν δύο άτομα μέσα στον χώρο χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός και συντονισμός. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι να ανανεώσετε εξολοκλήρου την εμφάνιση και την πρακτικότητα της κουζίνας σας με μερικές μικρές αλλαγές. Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε μία λίστα με τις προτάσεις των καλύτερων διακοσμητών της πλατφόρμας μας ώστε να κάνετε την κουζίνα σας όσο πιο λειτουργική και άνετη γίνεται.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Δώστε έμφαση στις ηλεκτρικές συσκευές

Πρωτότυπες ιδέες για να κερδίσετε χώρο στη μικρή κουζίνα-1

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να εξετάσετε όταν σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε αλλαγές στην κουζίνα σας είναι οι ηλεκτρικές συσκευές. Υπάρχουν εξαιρετικά κομψές συσκευές υψηλής απόδοσης που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις μεγάλες κουζίνες. Αυτός ο συνδυασμός κομψότητας και λειτουργικότητας θα προκαλέσει αλλαγές στον χώρο σας που θα σας εντυπωσιάσουν. Όσο και αν θέλετε ευρύχωρα δίπορτα ψυγεία, θα πρέπει να σκεφτείτε διπλά την τοποθέτησή τους στη μικρή κουζίνα σας.

2. Τοποθετήστε γυαλί στις επιφάνειες

Πρωτότυπες ιδέες για να κερδίσετε χώρο στη μικρή κουζίνα-2

Μια ακόμη πληροφορία, που πρέπει να γνωρίζετε για τη μικρή κουζίνα σας, αφορά τις γυάλινες επιφάνειες. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ξύλινη επιφάνεια των ντουλαπιών με γυάλινη και αμέσως να φωτίσετε τον χώρο σας. Το γυαλί κάνει τον χώρο να φαίνεται αρκετά μεγαλύτερος, επιτρέποντας στο μάτι να ταξιδέψει μέχρι το πίσω μέρος της κουζίνας. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε ανοιχτά γυάλινα ράφια για να τοποθετήσετε τα βιβλία της μαγειρικής σας ή τη συλλογή των μπαχαρικών σας. Αν θέλετε να τοποθετήσετε το τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας σας, για μεγαλύτερη ευκολία, μην διστάσετε να διαλέξετε ένα με γυάλινη επιφάνεια, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για γυάλινες επιφάνειες

3. Επιλέξτε τον κατάλληλο πάγκο

Πρωτότυπες ιδέες για να κερδίσετε χώρο στη μικρή κουζίνα-3

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία για όλες τις κουζίνες είναι ο πάγκος. Αν, λοιπόν, έχετε λίγο παραπάνω χώρο στην κουζίνα σας για έναν πάγκο, μην διστάσετε να τον τοποθετήσετε. Είναι μια επιλογή που μπορεί πραγματικά να σας λύσει τα χέρια, αφού δεν παρέχει απλώς έναν πολύτιμο χώρο εργασίας αλλά παράλληλα λειτουργεί και ως χώρος όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα ή το ποτό σας. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, αναζητήστε ένα πάγκο με εσοχή στο κάτω μέρος ώστε να μπορείτε να κρύβετε τα σκαμπό όταν δεν χρησιμοποιούνται.

4. Υπάρχει πάντα χώρος για μερικά ράφια

Πρωτότυπες ιδέες για να κερδίσετε χώρο στη μικρή κουζίνα-4

Τα ανοιχτά ράφια είναι μία από τις αγαπημένες τάσεις στην ανακαίνιση κουζίνας. Ακόμη και σε χώρους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το μέγεθος, οι πολύχρωμες κούπες και τα όμορφα σκεύη, ομορφαίνουν τον χώρο. H “κοινή θέα” άλλωστε είναι πλέον στη μόδα. Μπορείτε, επίσης, να κρεμάσετε κουτάλια και κατσαρολικά από ειδικές θήκες αντί να τα τοποθετήσετε μέσα σε συρτάρια. Αυτή η λύση θα σας βοηθήσει,να έχετε άμεση πρόσβαση σε όλα σας τα σκεύη και δεν θα χρειάζεται να ανακατεύετε τα ντουλάπια κάθε φορά που χρειάζεστε κάτι.

5. Επενδύστε στον φωτισμό

Πρωτότυπες ιδέες για να κερδίσετε χώρο στη μικρή κουζίνα-5

Αν η κουζίνα σας διαθέτει παράθυρο ή μπαλκονόπορτα θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε αυτό το πλεονέκτημα στο έπακρο και να αφήσετε το φως να ταξιδέψει στον χώρο σας. Το φυσικό φως δίνει την εντύπωση ότι το δωμάτιο είναι αρκετά μεγαλύτερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Από την άλλη πλευρά, αν η κουζίνα είναι σκοτεινή χρειάζεται να βρείτε μία λύση για να την “μεγαλώσετε” οπτικά. Η καλύτερη επιλογή, πρακτικά και αισθητικά, είναι ο κρυφός φωτισμός στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Μία λύση σαν και αυτή θα σας εξασφαλίσει ότι ο χώρος θα είναι πιο φωτεινός με αποτέλεσμα να δείχνει μεγαλύτερος.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή