Οι κορυφαίες τάσεις του φθινοπώρου για την ολική ανανέωση του μπάνιου σας

Οι κορυφαίες τάσεις του φθινοπώρου για την ολική ανανέωση του μπάνιου σας

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι εύκολη η απόφαση της ανακαίνισης ολόκληρου του μπάνιου μιας και υπάρχουν πολλές επιλογές για τις εργασίες, τα υλικά, ακόμα και τα χρώματα που θα επιλέξετε. Η διαδικασία της αναδιαμόρφωσης του μπάνιου χρειάζεται σκέψη καθώς και σχεδιασμό.

Μάλιστα, τo στυλ του μπάνιου είναι μια δύσκολη υπόθεση, καθώς τα αντικείμενα που το αποτελούν, χρειάζεται να είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταιριάζουν και να λειτουργούν άψογα σε έναν μικρό χώρο. Εάν ακόμα δεν έχετε καταλήξει στο στυλ και την ατμόσφαιρα που θέλετε να αποπνέει το μπάνιο σας, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να εμπνευστείτε από τις πιο μοντέρνες τάσεις του μπάνιου για το φθινόπωρο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Δάπεδο: Πλακάκια

Οι κορυφαίες τάσεις του φθινοπώρου για την ολική ανανέωση του μπάνιου σας-1

Το κυριότερο που πρέπει να προσέξετε στην επένδυση του δαπέδου είναι, αρχικά, το υλικό. Το πάτωμα όσο και οι τοίχοι του μπάνιου χρειάζεται να αποτρέπουν την εισχώρηση του νερού και να είναι ανθεκτικά στην υγρασία ώστε να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων.

Όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα, κορυφαία τάση είναι η πολύ μεγάλη πλάκα, όπως επίσης και τα εκκεντρικά μοτίβα και σχέδια. Ακόμη, η νέα ανερχόμενη τάση που αποκτά το δικό της κοινό τελευταία είναι το ψηφιδωτό σχέδιο σε μωσαϊκό στυλ. Το ψηφιδωτό δημιουργεί μια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας, ενώ παράλληλα παρέχει το πλεονέκτημα της ευκολίας αφού δεν χρειάζεται να διακοσμήσετε επιπλέον το μπάνιο σας.

2. Χρώμα τοίχου

Οι κορυφαίες τάσεις του φθινοπώρου για την ολική ανανέωση του μπάνιου σας-2

Η πρώτη επιλογή χρώματος τοίχου στην ανακαίνιση μπάνιου είναι το λευκό. Το λευκό συμβολίζει την καθαριότητα και ταιριάζει με όλα τα στυλ και τα χρώματα. Συνήθως , όμως, συνδυάζεται με το μαύρο και το γκρι. Αν βέβαια οι κλασσικές προτάσεις σας έχουν κουράσει μπορείτε να επιλέξετε πιο φωτεινές αποχρώσεις. Για παράδειγμα, ένα χρώμα που έχει επανέλθει δυναμικά στους τοίχους του μπάνιου είναι το ανοιχτό θαλασσί καθώς φωτίζει τον χώρο και του δίνει λάμψη.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Έπιπλα μπάνιου

Οι κορυφαίες τάσεις του φθινοπώρου για την ολική ανανέωση του μπάνιου σας-3

Τα έπιπλα του μπάνιου έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον χώρο σας αφού διαγράφουν το στυλ και το ύφος που θέλετε να διαμορφώσετε. Εκτός από την αισθητική αυτή λειτουργία, τα έπιπλα του μπάνιου καλύπτουν κυρίως πρακτικές ανάγκες, όπως είναι η αποθήκευση ή η στήριξη ειδών υγιεινής.

Η μοντέρνα διακόσμηση του μπάνιου απαιτεί τη χρήση φυσικών υλικών ώστε να είναι επιτυχημένη. Το ξύλο εξακολουθεί να βρίσκεσαι στην κορυφή των προτιμήσεων στην ανακαίνιση του μπάνιου, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το φυσικό ακατέργαστο ξύλο για τα έπιπλα. Επίσης, μια νέα τάση στον χώρο του μπάνιου φαίνεται πως είναι τον τελευταίο καιρό τα “εναέρια” ντουλάπια καθώς δεν “πατούν” στο δάπεδο αλλά εντοιχίζονται κάτω από τον νιπτήρα.

4. Ντουζιέρα

Οι κορυφαίες τάσεις του φθινοπώρου για την ολική ανανέωση του μπάνιου σας-4

Οι ντουζιέρες, τα τελευταία χρόνια, προτιμώνται περισσότερο από τις μπανιέρες κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων. Αφενός καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και αφετέρου διευκολύνουν κατά πολύ τη διαδικασία της καθαριότητας. Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται οι διάφανες ντουζιέρες που όχι μόνο είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες και μοντέρνες, αλλά παράλληλα κάνουν τον χώρο να μοιάζει αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με την πραγματικότητα.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή