Αρωματικά φυτά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας

Αρωματικά φυτά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν είστε λάτρης της μαγειρικής, τότε μία καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε τον δικό σας “κήπο” με μυρωδικά και αρωματικά φυτά. Η αποξήρανση των αρωματικών φυτών είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι για να απογειώσετε τα φαγητά σας. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά αρωματικά φυτά που μπορείτε να φυτέψετε στον κήπο ή σε γλάστρες.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Βασιλικός

Αρωματικά φυτά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας-1

Ο βασιλικός είναι ένα από τα πολλά μυρωδικά φυτά που βγάζουν ρίζες στο νερό. Για μία παραδοσιακή φύτευση σε γλάστρα, ο βασιλικός χρειάζεται αρκετό λίπασμα, καλή αποστράγγιση και θερμό περιβάλλον. Μάλιστα, για να μεγαλώσει γρήγορα, μπορείτε να κλαδεύετε την κορυφή σε μήκος 10-25 εκατοστά. Έτσι, μπορείτε να τον τοποθετήσετε στη συλλογή με τα μυρωδικά σας και να δώσετε επιπλέον νοστιμιά σε σαλάτες και σάλτσες.

2. Μαϊντανός

Αρωματικά φυτά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας-2

Υπάρχουν τέσσερα είδη μαiντανού που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας: ο πλατύφυλλος, ο σγουρός, ο πετρομαϊντανός και ο απλός. Είναι γεγονός, ότι ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε Βιταμίνη C, αγαπάει τον ήλιο και μπορεί να φυτευτεί σε μέρος με μερική σκιά. Αυτό που χρειάζεται είναι καλή λίπανση και αρκετό νερό.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό

3. Δεντρολίβανο

Αρωματικά φυτά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας-3

Το δεντρολίβανο είναι ένα ανθεκτικό, αρωματικό φυτό που δεν έχει μεγάλες ανάγκες σε νερό και λίπασμα. Αντέχει στην ξηρασία, ενώ παράλληλα είναι ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες και την παγωνιά. Ακόμη, προσαρμόζεται στους περισσότερους τύπους εδαφών ακόμη και σε γλάστρες. Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται να προσέξετε αν το φυτέψετε σε γλάστρα είναι η καλή αποστράγγισή της.

4. Ρίγανη

Αρωματικά φυτά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας-4

Η ρίγανη είναι το νούμερο ένα μυρωδικό των Κυκλάδων. Η ρίγανη όπως και το θυμάρι μπορεί να φυτρώσει παντού. Δεν επηρεάζεται από κρύο, αέρα και ήλιο και δεν χρειάζεται συχνό πότισμα για να αναπτυχθεί. Μάλιστα, η ρίγανη εκτός από το να νοστιμίζει τα φαγητά έχει και αντισηπτική επίδραση στον οργανισμό.

5. Θυμάρι

Αρωματικά φυτά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας-5

Όπου υπάρχει βράχος και ήλιος στις μεσογειακές περιοχές, εύκολα μπορεί να δείτε να φυτρώνει και ένα θυμάρι. Το θυμάρι έχει φύλλα σε σκούρο ή γκρι χρώμα και άνθη σε λευκό ή ροζ χρώμα. Χρειάζεται ήλιο για να αναπτυχθεί και είναι ανθεκτικό στις συνθήκες του καλοκαιριού.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή