Οργάνωση παιδικού/εφηβικού δωματίου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Οργάνωση παιδικού/εφηβικού δωματίου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μετάβαση από το καλοκαίρι στη νέα σχολική χρονιά είναι σίγουρα μια αγχωτική περίοδος τόσο για το παιδί σας όσο και για εσάς. Ειδικά όταν πρόκειται το παιδί σας να “ανέβει” σε μια μεγαλύτερη τάξη η οργάνωση είναι αναμφίβολα σημαντική. Αν έχει φτάσει η στιγμή να αποχαιρετήσει το παιδί σας το παιδικό του καταφύγιο και θέλετε να του κάνετε ένα δώρο που θα θυμάται για πάντα, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μοναδικές ιδέες και λύσεις για την οργάνωση του παιδικού / εφηβικού δωματίου.

Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάστε είναι ότι το σημαντικότερο στοιχείο για να είναι το δωμάτιο, όχι μόνο όμορφο αλλά και πρακτικό, δεν είναι άλλο από την οργάνωση του χώρου. Όσο μεγαλώνει το παιδί σας, αυξάνονται και οι ασχολίες και φυσικά οι υποχρεώσεις του. Συνεπώς σαν αρχή είναι λογικό να αναζητάτε έξυπνες και δημιουργικές λύσεις ώστε να “κερδίζει” το παιδί σας όσα περισσότερα γίνεται από το νέο του δωμάτιο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Άνετο & βολικό γραφείο

Οργάνωση παιδικού/εφηβικού δωματίου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς-1

Το πρώτο κλειδί στην οργάνωση του παιδικού / εφηβικού δωματίου είναι η άνεση. Το παιδί σας δεν μεγαλώνει μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά, οπότε χρειάζεται να φροντίσετε ώστε να έχει τον χώρο του για να ολοκληρώνει τις σχολικές του υποχρεώσεις αλλά και τις δημιουργικές του ασχολίες. Θα πρέπει λοιπόν, να έχει ένα μεγάλο και άνετο γραφείο και φυσικά μια πολύ αναπαυτική καρέκλα. Αυτό, θα βοηθήσει στο να εξοικειωθεί ακόμα περισσότερο με τις υποχρεώσεις του και να νιώσει θετικά απέναντι στις αλλαγές.

2. Καλός φωτισμός

Οργάνωση παιδικού/εφηβικού δωματίου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς-2

Ακόμη ένα πολύ σημαντικό σημείο στην οργάνωση παιδικού / εφηβικού δωματίου είναι ο επαρκής φωτισμός. Ιδανικά, στο γραφείο του παιδιού πρέπει να διαχέεται το φυσικό φώς, δηλαδή να βρίσκεται πολύ κοντά σε κάποιο παράθυρο. Αν το δωμάτιο όμως, δεν έχει αυτές τις προδιαγραφές, θα πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσετε για την αύξηση της φωτεινότητας του χώρου επιλέγοντας το κατάλληλο σύστημα, ειδικά για το σημείο του γραφείου.

3. Βιβλιοθήκη

Οργάνωση παιδικού/εφηβικού δωματίου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς-3

Κάθε παιδί θέλει να έχει τη δική του συλλογή από βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια. Αν θέλετε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να συνεχίσει να ασχολείται με τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, χρειάζεται να συμπεριλάβετε στην οργάνωση δωματίου την τοποθέτηση μιας όμορφης και ευρύχωρης βιβλιοθήκης. Μάλιστα, μπορείτε να αποφύγετε τις κλασικές επιλογές τοποθετώντας ανοιχτά ράφια σε περίτεχνα σχήματα και χαρούμενα χρώματα που θα επιλέξετε μαζί με το παιδί σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ξυλουργό για κατασκευή βιβλιοθήκης

4. Αποθηκευτικοί χώροι

Οργάνωση παιδικού/εφηβικού δωματίου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς-4

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι το “Α” και το “Ω” για όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας. Ειδικά για την οργάνωση του εφηβικού δωματίου θα χρειαστείτε σίγουρα πολλά συρτάρια, ράφια και ντουλάπια. Αν βρίσκεται στην αρχή των εφηβικών του χρόνων θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αλλαγές είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα, επομένως θα χρειαστείτε πολύ χώρο για να φυλάξετε τις αναμνήσεις του.

5. Χρώμα τοίχων

Οργάνωση παιδικού/εφηβικού δωματίου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς-5

Παρόλο που εσείς βρίσκεστε σε θέση να γνωρίζετε τη σημασία των παραπάνω στοιχείων για τη σωστή οργάνωση εφηβικού δωματίου, το παιδί σας πιθανότατα την αγνοεί. Εκείνο που κεντρίζει πάντοτε τη καρδιά όλων των παιδιών είναι το χρώμα. Προσπαθήστε να κάνετε μια συζήτηση ώστε να το κάνετε να νιώσει πώς εκείνο λαμβάνει τις σημαντικές αποφάσεις. Μπορείτε να μελετήσετε τη σημασία κάθε χρώματος για την ανθρώπινη ψυχολογία και να του κάνετε τη χάρη να επιλέξει κάτι πιο έντονο από αυτό που θα θέλατε εσείς για το χρώμα των τοίχων του.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή