Η διακόσμηση Wabi Sabi ήρθε να σας ανανεώσει

Η διακόσμηση Wabi Sabi ήρθε να σας ανανεώσει

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δυτικός πολιτισμός, πολλές φορές έχει δανειστεί πράγματα από την Ασία όσον αφορά τη φιλοσοφία και την διακόσμηση του σπιτιού. Το Φενγκ Σούι είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, που πολλοί κάτοικοι της Δύσης, όχι μόνο το υιοθέτησαν για τους εσωτερικούς τους χώρους, αλλά έχουν εμβαθύνει και στη φιλοσοφία του.

Μάλιστα, μια νέα τάση Ιαπωνικής διακόσμησης έρχεται στις τάσεις και φαίνεται πως ήδη έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές. Πρόκειται για την Ιαπωνική διακόσμηση Wabi Sabi, όπου καταφέρνει να συνδυάσει το vintage στοιχείο και την κουλτούρα της Ασίας.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Ιαπωνική διακόσμηση Wabi Sabi είναι τα μουντά χρώματα που περικλείουν τους εσωτερικούς χώρους. Έτσι, γκρι τοίχοι που φαίνονται σχεδόν φθαρμένοι, μίνιμαλ διακόσμηση με λιγοστά έπιπλα – κατά προτίμηση vintage – και μερικά βάζα με ασιατικά στοιχεία είναι αρκετά.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Γκρι χρώμα

Η διακόσμηση Wabi Sabi ήρθε να σας ανανεώσει-1

Για να επιτύχετε μια Wabi Sabi διακόσμηση, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας σε γκρι χρώμα και να τοποθετήσετε χαμηλά τραπέζια. Ακόμη, μπορείτε να εντάξετε στους χώρους βάζα και διακοσμητικά με έντονο το ασιατικό στοιχείο και να επιλέξετε μερικά μονόχρωμα κάδρα για τον τοίχο.

2. Βάψτε τα έπιπλά σας

Η διακόσμηση Wabi Sabi ήρθε να σας ανανεώσει-2

Η διακόσμηση Wabi Sabi έχει με το μέρος της τις παστέλ αποχρώσεις. Έτσι, μην διστάσετε να βάψετε μια παλιά, ξύλινη σκάλα που υπό άλλες συνθήκες θα πετούσατε, σε σκουροχρωμο χρώμα και να την κάνετε διακοσμητικό χώρου ή κρεμάστρα για τις πετσέτες σας. Ακόμη, στον χώρο του υπνοδωματίου μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των κομοδίνων σε μια σκούρα απόχρωση ξύλου ώστε να διατηρήσετε την γήινη αισθητική της διακόσμησης Wabi Sabi. 

3. Μπάνιο

Η διακόσμηση Wabi Sabi ήρθε να σας ανανεώσει-3

Στο μπάνιο, χρησιμοποιούνται παστελ αποχρωσεις του ροζ, μπεζ, γκρι και γαλάζιου για τους τοίχους. Μάλιστα, στο πάτωμα μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια σε λευκό χρώμα αλλά καλό είναι να αποφύγετε το γυαλιστερό αποτέλεσμα και να προτιμήσετε ματ αποχρώσεις. Επίσης, ενα ξύλινο καλάθι για τα άπλυτα ρούχα, θα απογειώσει την εικόνα και την αισθητική του μπάνιου σας. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για τοποθέτηση πλακιδίων

4. Vintage ή Minimal;

Η διακόσμηση Wabi Sabi ήρθε να σας ανανεώσει-4

Αν λατρεύετε την vintage κουλτούρα, τότε η Ιαπωνική διακόσμηση Wabi Sabi είναι αυτό που χρειάζεστε, για να κάνετε αυτή την αλλαγή στο σπίτι, που τόσο αναζητούσατε. Μερικά vintage έπιπλα και λίγα διακοσμητικά με “αέρα Ασίας”, μπορούν να απογειώσουν τους χώρους σας. Καλό είναι στο υπνοδωμάτιο να διατηρήσετε τον χώρο όσο πιο “καθαρό” και “ήσυχο” γίνεται, αποφεύγοντας φανταχτερά διακοσμητικά και πίνακες με πολλές πληροφορίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώνετε και να ξεκουράζεστε καλύτερα μετά από μια δύσκολη μέρα. 

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή