ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Συμβουλές για να γεμίσετε το σπίτι σας με Θετική Ενέργεια

symvoyles-gia-na-gemisete-to-spiti-sas-me-thetiki-energeia-561507184

Είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θέλει αρνητική ενέργεια στον χώρο του. Πέρα από τη διάθεση και την ψυχολογία σας, η θετική ενέργεια μπορεί να έρθει και από τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Ακόμα και αν δεν πιστεύετε στις ενέργειες και τα γούρια, υπάρχουν απαραίτητα πράγματα που πρέπει να κάνετε καθημερινά στο σπίτι σας ώστε να φέρετε και να κρατήσετε την θετική ενέργεια στον χώρο σας. Πρόκειται για απλές καθημερινές κινήσεις που πολλές φορές ίσως ξεχνάτε, λόγω έλλειψης χρόνου. Ωστόσο, ακόμα και τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα φτιάχνουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι και οι παρακάτω συμβουλές είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσουν να είστε χαρούμενοι στο σπίτι σας και συνεπώς να γεμίσει τον χώρο σας με θετική ενέργεια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Επισκευάστε ή αποχωρηστείτε ό,τι χαλασμένο υπάρχει

symvoyles-gia-na-gemisete-to-spiti-sas-me-thetiki-energeia0

Εάν υπάρχει κάτι μέσα στο σπίτι σας το οποίο είναι  χαλασμένο ή σπασμένο, είτε είναι ένα έπιπλο, είτε ένα ντουλάπι στην κουζίνα σας που έχει πέσει, τότε πρέπει άμεσα να το επιδιωρθώσετε ή να το αντικαταστήσετε. Είναι λογικό στη ρουτίνα της καθημερινότητας να ξεχάσετε να αντικαταστήσετε ένα έπιπλο το οποίο χρειάζεται επιδιόρθωση, όμως χωρίς να το αντιλαμβάνεστε, κάνει την καθημερινότητα σας λίγο πιο δύσκολη μέρα με τη μέρα.

Όταν ο χώρος σας λειτουργεί αρμονικά τότε έχετε και εσείς περισσότερη διάθεση. Για αυτό, είναι σημαντικό να αντικαταστήσετε τα χαλασμένα έπιπλα διότι εκεί διοχετεύεται η αρνητική ενέργεια. Εναλλακτικά, αν έχετε ένα παλιό έπιπλο το οποίο ακόμα και χαλασμένο θέλετε οπωσδήποτε να το κρατήσετε, τότε μια έξυπνη λύση είναι η αναπαλαίωση επιπλων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κρατήσετε το έπιπλο που σας γεμίζει αναμνήσεις και να το μετατρέψετε σε ένα λειτουργικό αντικείμενο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για την αναπαλαίωση των επίπλων σας

2. Κρατήστε τον χώρο σας τακτοποιημένο 

symvoyles-gia-na-gemisete-to-spiti-sas-me-thetiki-energeia2

Είναι πολύ σημαντικό να είστε σε έναν τακτοποιημένο και καθαρό χώρο ώστε να είστε αφοσιωμένοι. Προσπαθήστε, όσο σας επιτρέπει ο περιορισμένος χρόνος σας, να έχετε το σπίτι σας καθαρό. Είναι θέμα τόσο υγιεινής όσο και αισθητικής. Ειδικά η κουζίνα σας πρέπει να είναι περιποιημένη και ο νεροχύτης σας καθαρός κάθε μέρα. Έτσι, όχι μόνο θα επανέλθει θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι σας, αλλά θα νιώθετε και ηρεμία. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν γύρω είναι όλα ακατάστατα, υπάρχει η έξαρση του άγχους. Μια λύση για να υπάρχει συνεχώς τάξη στο σπίτι σας είναι φυσικά η σωστή οργάνωση. Επενδύστε λοιπόν, σε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους ώστε να υπάρχει συνεχώς τάξη και οργάνωση στον χώρο σας.

3. Τοποθετήστε αρωματικά φυτά και βότανα

symvoyles-gia-na-gemisete-to-spiti-sas-me-thetiki-energeia4

Υπάρχουν ορισμένα βότανα τα οποία έχουν την ιδιότητα να διώχνουν την αρνητική ενέργεια των κακοπροαίρετων επισκεπτών και μπορούν να προστατέψουν το σπίτι σας. Αυτά είναι το φασκόμηλο και ο βασιλικός, τα οποία μπορείτε να τα έχετε σε γλάστρες σε μια γωνιά του χώρου σας. Επιπλέον, το φασκόμηλο ηρεμεί τα νεύρα οπότε μπορείτε να το κάψετε, ώστε να απελευθερωθεί η μυρωδιά του και να διοχετευθεί θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι σας. Ταυτόχρονα, μπορείτε να έχετε αρωματικά βότανα ή ακόμα και έλαια που θα διώξουν την αρνητική ενέργεια και θα κυριαρχήσει η αρμονία. Μερικά από αυτά είναι η λεβάντα, το δεντρολίβανο και το έλαιο πορτοκαλιού με το οποίο μπορείτε να ψεκάζετε το σπίτι σας μέσα στην ημέρα.

4. Προτιμήστε τα ανθισμένα λουλούδια

symvoyles-gia-na-gemisete-to-spiti-sas-me-thetiki-energeia6

Πέρα από τα βότανα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αληθινά λουλούδια εσωτερικού χώρου. Είναι βέβαιο ότι θα σας ανεβάσουν τη διάθεση και θα απορροφήσουν τους βλαβερούς ρύπους. Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τη θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι είναι φυσικά να φροντίσετε τα λουλούδια σας. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με καινούργια ή απομακρύνετε τα ξεραμένα φύλλα εάν είναι γλάστρες. Ωστόσο, μην προτιμήσετε τα αποξηραμένα λουλούδια γιατί περιέχουν αρκετή αρνητική ενέργεια. Ιδανικά θεωρούνται τα μπαμπού, τα οποία ενισχύουν την επιτυχία σε εξετάσεις και την αύξηση των γνώσεων.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr