Πώς θα διαλέξετε το ιδανικό χρώμα για το σαλόνι σας;

Πώς θα διαλέξετε το ιδανικό χρώμα για το σαλόνι σας;

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σαλόνι είναι ένας κοινόχρηστος χώρος. Είναι ένα μέρος στο οποίο χαλαρώνετε, ξεκουράζεστε ή απλώς περνάτε χρόνο με φίλους ή χωρίς. Για αυτό, είναι λογικό να θέλετε ο χώρος αυτός να είναι όμορφος και χαλαρωτικός. 

Ωστόσο, θέλετε να έχετε ένα μοντέρνο ή ένα παραδοσιακό καθιστικό ή μήπως προτιμάτε το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης; Όποιο κι αν είναι το στυλ σας, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε φοβερά χρώματα για να δημιουργήσετε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

1. Γκρι

Πώς θα διαλέξετε το ιδανικό χρώμα για το σαλόνι σας;-1

Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα και εύκολο να το συνδυάσετε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το βαρεθείτε εύκολα. Ένα ολοκληρωτικά γκρι σαλόνι παραπέμπει σε βιομηχανικό στυλ διακόσμησης. Εάν όμως το θεωρείτε μουντό χρώμα και δεν είναι στις προτιμήσεις σας, μπορείτε να το “σπάσετε” με ορισμένες χρωματικές παρεμβάσεις. Για παράδειγμα, το γκρι ταιριάζει άψογα με ροζ παλ ή πετρόλ αποχρώσεις. Μερικά μαξιλάρια, ριχτάρια ή κουρτίνες σε αυτά τα χρώματα σίγουρα θα δώσουν μια νότα χαράς στο σαλόνι σας. Επίσης, υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις του γκρι, για αυτό διαλέξτε μια πιο ανοιχτή, προκειμένου να φωτίζει τον χώρο σας.

2. Μπεζ

Πώς θα διαλέξετε το ιδανικό χρώμα για το σαλόνι σας;-2

Το μπεζ ανήκει στην κατηγορία των γήινων χρωμάτων. Είναι ένα ιδανικό χρώμα για σαλόνι μιας και αποπνέει ζεστασιά, πράγμα πολύ σημαντικό για έναν τέτοιο χώρο. Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις πολλές αποχρώσεις του, όπως το απαλό έως το μπεζ-κίτρινο. Οι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορείτε να κάνετε είναι πάρα πολλοί. Προσθέστε έντονα χρώματα όπως το καφέ σε διακοσμητικά στοιχεία. Διαφορετικά μπορείτε να διατηρήσετε ανοιχτούς τόνους για να δώσετε νότες κομψότητας. Τα συγκεκριμένα χρώματα χαρίζουν την ηρεμία και χαλάρωση που αναζητάτε όταν βρίσκεστε στο σαλόνι σας. Επιπλέον, πρόκειται για ένα κλασικό και διαχρονικό χρώμα που ταιριάζει σε όσους δεν επιθυμούν να πειραματίζονται.

3. Πορτοκαλί

Πώς θα διαλέξετε το ιδανικό χρώμα για το σαλόνι σας;-3

Το πορτοκαλί είναι ένα κοινωνικό χρώμα, αφού συμβολίζει τη συναναστροφή με φίλους και οικογένεια. Εξαιτίας αυτού, λοιπόν, είναι ένα ιδανικό χρώμα για σαλόνι. Μπορειτε να επιλέξετε έναν πορτοκαλί καναπέ για να δώσετε μία πιο ανέμελη διάθεση στο σαλόνι σας. Μάλιστα, συνδυάζεται άψογα με σκούρες καφέ λεπτομέρειες, όπως μαξιλάρια. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάψετε έναν από τους τοίχους πορτοκαλί και να διαλέξετε μπεζ ή ανοιχτά γκρι έπιπλα. Όπως αντιλαμβάνεστε και εδώ οι αποχρώσεις είναι πολλές, από το ανοιχτό ροδακινί έως το μουσταρδί. Εάν θέλετε κάτι διαφορετικό επενδύστε σε διαχωριστικά χώρού και βάψτε τα σε έντονα χρώματα όπως στην παραπάνω εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο θα αναδείξετε την αισθητική του σαλονιού σας χωρίς να δημιουργήσετε μια συνηθισμένη εικόνα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

4. Λευκό

Πώς θα διαλέξετε το ιδανικό χρώμα για το σαλόνι σας;-4

Ένα ολόλευκο σαλόνι χαρίζει κομψότητα και αρχοντιά στον χώρο. Ταυτόχρονα ως δια μαγείας κάνει το μικρό σαλόνι σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Μπορείτε να κρατήσετε την άσπρη εικόνα εάν επιθυμείτε μια μοντέρνα διακόσμηση. Επίσης, το λευκό κάνει τον χώρο σας να δείχνει καθαρός και λαμπερός. Εναλλακτικά, συνδυάζεται πραγματικά με οποιοδήποτε χρώμα θελήσετε, είτε βάφοντας κάποιον τοίχο, είτε προσθέτοντας μικρές λεπτομέρειες σε έντονα χρώματα. Επίσης, εάν έχετε άσπρα έπιπλα είναι πολύ εύκολο με μόνο λίγα στοιχεία, να αλλάζετε συνεχώς τη διακόσμηση του σαλονιού σας, σε περίπτωση που επιθυμείτε ανανέωση.

5. Μαύρο

Πώς θα διαλέξετε το ιδανικό χρώμα για το σαλόνι σας;-5

Το μαύρο είναι ένα από τα πιο κλασικά και ταυτόχρονα μοντέρνα χρώματα για έναν χώρο. Μπορείτε να επιλέξετε τον all-time-classic ασπρόμαυρο συνδυασμό επιλέγοντας μαύρα έπιπλα και άσπρα διακοσμητικά στοιχεία ή έναν λευκό τοίχο για φόντο. Είναι σίγουρο ότι θα σας χαρίσει κομψότητα και πολυτέλεια. Ωστόσο, μπορείτε να δώσετε χρώμα στο σαλόνι επιλέγοντας μαξιλάρια ή ριχτάρια σε φωτεινούς  ή πιο ήπιους τόνους.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή