Πώς θα αποκτήσετε την πιο στυλάτη και άνετη διακόσμηση γκαρσονιέρας

Πώς θα αποκτήσετε την πιο στυλάτη και άνετη διακόσμηση γκαρσονιέρας

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γκαρσονιέρες είναι τα σπίτια του ενός δωματίου. Λόγω του μικρού μεγέθους τους, αποτελούν το ιδανικό σπίτι για όποιον ζει μόνος του ή με το ταίρι του. Ίσως φαντάζεστε ότι η διακόσμηση ενός τόσου μικρού χώρου είναι εύκολη υπόθεση, όμως το μικρό μέγεθος είναι αυτό που κάνει δύσκολη τη διακόσμηση μιας γκαρσονιέρας. Παρακάτω, παρουσιάζονται πρωτότυπες ιδέες για τη διακόσμηση γκαρσονιέρας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Δώστε προσοχή στη σωστή διαρρύθμιση

Πώς θα αποκτήσετε την πιο στυλάτη και άνετη διακόσμηση γκαρσονιέρας-1

Το πρώτο πράγμα που μετράει στη διακόσμηση οποιοδήποτε μικρού χώρου είναι η σωστή διαρρύθμιση. Αφού το σπίτι δεν διαθέτει ξεχωριστά δωμάτια για τις διαφορετικές σας ανάγκες, χρειάζεται να δημιουργήστε  όμορφες γωνίες. Γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε τις γωνίες του σπιτιού, που συνήθως δεν χρησιμοποιούνται για να φτιάξετε μικρούς χρηστικούς χώρους που θα καλύψουν τις ανάγκες του δείπνου, της ξεκούρασης και της διασκέδασης. Επίσης, μια καλή λύση είναι να προσθέσετε στον χώρο σας διαχωριστικά τοίχου. Εδώ, θα έχετε σίγουρα δει διαχωριστικά χώρου κατασκευασμένα από γυψοσανίδες αλλά φυσικά οι επιλογές σας δεν σταματούν εκεί. Υπάρχουν πολλές μοντέρνες λύσεις για τον μικρό σας χώρο που θα σας ενθουσιάσουν.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για την κατασκευή διαχωριστικού χώρου

2. Αφήστε κενό χώρο στο πάτωμα

Πώς θα αποκτήσετε την πιο στυλάτη και άνετη διακόσμηση γκαρσονιέρας-2

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει οπτική επαφή με το πάτωμα, γι’ αυτό φροντίστε να φαίνεται όσο περισσότερη επιφάνεια γίνεται. Μάλιστα, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον τοίχο για να στηρίξετε ράφια αλλά και να αντικαταστήσετε τα έπιπλα που έχουν πολλά συρτάρια και ντουλάπια. Έτσι, αμέσως θα δείτε τον χώρο σας πιο άδειο και κατά συνέπεια θα δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

3. Φωτίστε το δωμάτιο

Πώς θα αποκτήσετε την πιο στυλάτη και άνετη διακόσμηση γκαρσονιέρας-3

Για να μην θυμίζει ο χώρος σας σκοτεινό μικρό υπόγειο, είναι σημαντικό να επενδύσετε στον κατάλληλο φωτισμό. Τα ανοιχτά χρώματα στους τοίχους σε συνδυασμό με ένα μεγάλο παράθυρο και ένα δυνατό φωτιστικό είναι σίγουρα απαραίτητα. Σε περίπτωση που το σπίτι δεν έχει πολλά παράθυρα, ένας μεγάλος καθρέφτης, απέναντι από το παράθυρο θα κάνει αντανάκλαση του φωτός προς όλες τις κατευθύνσεις. Σαν βασική αρχή, σκεφτείτε πως όσο πιο μικρό είναι το σπίτι, τόσο πιο μεγάλος χρειάζεται να είναι ο καθρέφτης. Επίσης, για να φωτίσετε τον μικρό σας χώρο μπορείτε να προσθέσετε μικρά σποτ κρυφού φωτισμού. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε μια πιο φωτεινή και καθαρή όψη στον χώρο.

4. Δημιουργήστε αντιθέσεις και διαχωρίστε τον χώρο

Πώς θα αποκτήσετε την πιο στυλάτη και άνετη διακόσμηση γκαρσονιέρας-4

Σε έναν μικρό χώρο, τίποτα δεν πρέπει να είναι βαρετό. Δημιουργήστε αντιθέσεις που θα δώσουν ζωντάνια στον χώρο σας. Μπορείτε να συνδυάσετε κάποιο ζωηρό και έντονο χρώμα στη διακόσμηση με ένα πιο απαλό και φωτεινό. Ακόμη, θα ήταν καλό να δώσετε έμφαση και προσοχή στα αξεσουάρ και αντικείμενα που θέλετε να τονίσετε, χωρίς να υπερφορτώσετε τον χώρο. Ένας άλλος τρόπος, είναι να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό χρώμα, σχέδιο ή υλικό σε κάποιον από τους τοίχους ή στο πάτωμα. Για παράδειγμα, συνδυάστε διαφορετικού υλικού επιφάνειες όπως ξύλο και πλακάκια για να διακοσμήσετε το καθιστικό σας. Εκτός από στυλ στον χώρο σας, θα σας βοηθήσει να τον διαχωρίσετε αλλά και να προσθέσετε επίπεδα.

5. Επιλέξτε διπλής χρήσης έπιπλα

Πώς θα αποκτήσετε την πιο στυλάτη και άνετη διακόσμηση γκαρσονιέρας-5

Τα έπιπλα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να μην νιώθετε εγκλωβισμένος στη γκαρσονιέρα σας. Αποφύγετε τις αγορές μεγάλων τραπέζιων ή γραφείων και προσθέστε μια  νησίδα στην κουζίνα που λειτουργεί και σαν γραφείο. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι ένας καναπές που γίνεται και κρεβάτι. Αυτά τα διπλής χρήσης έπιπλα θα σας γλιτώσουν από την άσκοπη σπατάλη χρημάτων και πολύτιμου χώρου.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή