Φυτά Οκτωβρίου για λάμψη στην αρχή του φθινοπώρου

Φυτά Οκτωβρίου για λάμψη στην αρχή του φθινοπώρου

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φθινόπωρο χρειάζεται έντονα χρώματα και πλούσιο φύλλωμα στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας. Τον Οκτώβρη, συνήθως τα περισσότερα καλοκαιρινά φυτά έχουν ήδη κάνει τον κύκλο τους. Ωστόσο, η αγορά των καινούργιων φυτών είναι μια διαδικασία που σίγουρα μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση, ενώ μόλις δείτε το αποτέλεσμα στο μπαλκόνι και τον κήπο σας σίγουρα θα ανανωθείτε και εσείς μαζί με τον χώρο σας. 

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν παρουσιάζονται τα κορυφαία προτεινόμενα φυτά για τον Οκτώβρη.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Σκουλαρικιά ή φούξια

Φυτά Οκτωβρίου για λάμψη στην αρχή του φθινοπώρου-1

Η σκουλαρικιά, επίσης γνωστή και με την ονομασία φούξια, είναι ένα πανέμορφο καλλωπιστικό φυτό με εντυπωσιακά λουλούδια που οφείλει το όνομά της στο γεγονός πως τα κρεμαστά λουλούδια της μοιάζουν με σκουλαρίκια. Εάν αναζητάτε ένα πραγματικά ξεχωριστό φυτό για το μπαλκόνι και τη βεράντα σας με πλούσια ανθοφορία που διαρκεί από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, το σκουλαρίκι είναι η κατάλληλη επιλογή για να το μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Η καταγωγή του φυτού είναι από την Κεντρική και Νότια Αμερική και είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος που θα σας κρατάει συντροφιά για χρόνια αφού ζει πολλά χρόνια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό

2. Ιβίσκος

Φυτά Οκτωβρίου για λάμψη στην αρχή του φθινοπώρου-2

Ο ιβίσκος με την πλούσια ανθοφορία του αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για το φθινόπωρο. Ξεχωρίζει με τα μεγάλα άνθη, λευκού, μωβ, κόκκινου, πορτοκαλί και ροζ χρώματος που εμφανίζονται καλοκαίρι και φθινόπωρο. Επειδή αγαπά τον ήλιο καλό είναι να επιλέξετε μια θέση στο μπαλκόνι ή στο σπίτι σας που έχει ήλιο και να αποφύγετε τις θέσεις με ρεύματα αέρα και  βοριάδες.

3. Γαριδάκι

Φυτά Οκτωβρίου για λάμψη στην αρχή του φθινοπώρου-3

Μία ιδιαίτερη πρόταση με εξωτικό χρώμα για το φθινόπωρο αποτελεί το γαριδάκι, ένα πολυετές αειθαλές λουλούδι από τις τροπικές περιοχές του Μεξικού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λατρέψετε τα χρώματά του καθώς η πλούσια ανθοφορία του διαρκεί από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Επίσης, τα εντυπωσιακά φύλλα του, σε αποχρώσεις του κίτρινου, κόκκινου και κεραμιδί θα φωτίσουν το σαλόνι σας ακόμα και την εποχή που δεν έχει άνθη. Τέλος, προτιμήστε τις ημισκιερές θέσεις, καθώς το φυτό μεγαλώνει σε υδροθερμικές συνθήκες.

4. Κυκλάμινο

Φυτά Οκτωβρίου για λάμψη στην αρχή του φθινοπώρου-4

Ένα από τα αγαπημένα λουλούδια της Ελλάδας που έχει συνδεθεί άμεσα με το φθινόπωρο είναι το κυκλάμινο. Το κυκλάμινο θα σας χαρίσει εντυπωσιακά λουλούδια και θα θαυμάζετε τα άνθη του από τα τέλη της άνοιξης εώς και τον βαρύ χειμώνα. Μάλιστα, παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων από ροζ, μωβ, κόκκινο και λευκό, ενώ υπάρχουν και κυκλάμινα με δίχρωμα άνθη. Μάλιστα, το κυκλάμινο ευδοκιμεί σε δροσερό περιβάλλον, σε σκιερές και ημισκιερές θέσεις, προστατευμένες από τους ανέμους και την έντονη ηλιοφάνεια.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή