Κατάλληλα χρώματα για ένα μικρό διαμέρισμα

Κατάλληλα χρώματα για ένα μικρό διαμέρισμα

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρώμα είναι μια δύναμη που επηρεάζει άμεσα την ψυχή. Κατά τη διακόσμηση του σπιτιού σας, το χρώμα έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει πλήρως έναν χώρο. Ένα χαλαρωτικό χρώμα μπορεί να μετατρέψει το δωμάτιό σας σε μια χαλαρωτική όαση ή να προσθέσει μια νότα ενέργειας στην κουζίνα ή στο σαλόνι σας.

Παρακάτω, θα βρείτε τα ιδανικά χρώματα και τις αποχρώσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε στο έπακρο τον χώρο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Καλύτερο χρώμα για ένα μικρό σαλόνι: Γκρι

Κατάλληλα χρώματα για ένα μικρό διαμέρισμα-1

Ίσως ακούτε συχνά πως το μόνο χρώμα που επιτρέπεται σε ένα μικρό σπίτι είναι το άσπρο. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι αλήθεια. Το γκρι χρώμα είναι μοντέρνο και κομψό, δίνει “αέρα” και κάνει τον χώρο να δείχνει “άνετος”. Σε όποια απόχρωση κι αν το διαλέξετε, είναι μια εκλεπτυσμένη επιλογή που μπορεί επίσης να κάνει το μικρό σαλόνι σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

Ακόμα και αν επιλέξετε το λευκό ως το κυρίαρχο χρώμα για το σαλόνι σας, μπορείτε να βάψετε έναν τοίχο του χώρου σας σε μια απόχρωση του γκρι που σας αρέσει και να δημιουργήσετε το τέλειο μείγμα ζεστού και δροσερού. Το γκρι θα δημιουργήσει μια σκιά στον χώρο και θα βοηθήσει στη μεγιστοποίηση του φωτός κάνοντάς τον να δείχνει πιο φωτεινός και ευρύχωρος.

2. Καλύτερο χρώμα για μια μικρή τραπεζαρία: Πορτοκαλί

Κατάλληλα χρώματα για ένα μικρό διαμέρισμα-2

Εάν πιστεύετε ότι τα έντονα χρώματα κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μικρότερος, πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Όσον αφορά την τραπεζαρία σας, το πορτοκαλί μπορεί να κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, δίνοντας στο σπίτι σας μια απαραίτητη πινελιά χρώματος. Η τόλμη του πορτοκαλί χρώματος και οι γήινες αποχρώσεις του, φέρνουν μια ισχυρή ενέργεια στον χώρο, κάνοντάς τον να φαίνεται πιο φιλόξενος και “ανοιχτός”. Σύμφωνα με τους κορυφαίους διακοσμητές, οι αποχρώσεις του πορτοκαλί και οι παστέλ αποχρώσεις, είναι ιδανικές επιλογές για κάθε μικρή τραπεζαρία.

3. Καλύτερο χρώμα για μια μικρή κουζίνα: Απαλό λευκό

Κατάλληλα χρώματα για ένα μικρό διαμέρισμα-3

Με τόσα πολλά χρώματα και αποχρώσεις για να διαλέξετε, η ιδέα του να βάψετε έναν χώρο του σπιτιού σας λευκό, ακούγεται βαρετή. Αλλά αποδεικνύεται ότι το λευκό μπορεί να είναι το τέλειο χρώμα για τη μικρή κουζίνα σας. Βασική παράμετρος σε αυτή την επιλογή, όμως, είναι, το λευκό να κυριαρχεί σε ολόκληρο τον χώρο. Μάλιστα, μπορείτε με τη βοήθεια ενός επαγγελματία να επιλέξετε βαφές κατάλληλες για τα ντουλάπια της κουζίνας σας και να αλλάξετε το χρώμα τους χωρίς να χρειαστεί να κάνετε καινούργια αγορά.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για το βάψιμο των ντουλαπιών της κουζίνας σας

4. Καλύτερο χρώμα για ένα μικρό μπάνιο: Ταπετσαρία

Κατάλληλα χρώματα για ένα μικρό διαμέρισμα-4

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η ταπετσαρία είναι η καλύτερη προσθήκη για ένα μικρό μπάνιο.

Δοκιμάστε κάποιο έντονο μοτίβο ταπετσαρίας για το μικρό σας μπάνιο και δημιουργήστε μια ξεχωριστή εικόνα, μακριά από τα συνηθισμένα. Μάλιστα, τα εντυπωσιακά μοτίβα κάνουν ολόκληρο τον τοίχο να μοιάζει με έργο τέχνης κάνοντας τελικά τον χώρο σας να μοιάζει μεγαλύτερος και σίγουρα, πολύ ιδιαίτερος. Είναι αλήθεια πως συχνά τα μικροσκοπικά μπάνια παραμελούνται και μπορεί και εσείς οι ίδιοι να νιώθετε ότι δεν έχετε πολλές επιλογές για να αλλάξετε τον χώρο. Γι’ αυτόν τον λόγο, μια ταπετσαρία είναι η ιδανική προσθήκη στο μπάνιο σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή