Σκανδιναβικές τραπεζαρίες για το σπίτι σας

Σκανδιναβικές τραπεζαρίες για το σπίτι σας

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν σκέφτεστε να αλλάξετε την τραπεζαρία σας και σας αρέσει η σκανδιναβική διακόσμηση, τότε ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας εμπνεύσει. Από μινιμαλιστική διακόσμηση έως πρακτικά και λειτουργικά έπιπλα, μια τραπεζαρία με σκανδιναβικό στυλ είναι μια έξυπνη επιλογή που ταιριάζει σε πολλά γούστα. Παρακάτω παρουσιάζονται πρωτότυπες ιδέες για την τραπεζαρία σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Τα χρώματα

Σκανδιναβικές τραπεζαρίες για το σπίτι σας-1

Ως κύρια χρώματα και για να φαίνεται το περιβάλλον φωτισμένο, είναι καλό να χρησιμοποιήσετε μια παλέτα απαλών και ανοιχτών χρωμάτων όπως το λευκό, το γκρι ή τα παστέλ χρώματα. Εάν η περιοχή της τραπεζαρίας σας είναι κοινή, καθορίστε τα σημεία της περιοχής χρησιμοποιώντας το χρώμα και στη συνέχεια διακοσμήστε τους τοίχους με εικόνες ή ράφια. Τα χρώματα αυτά είναι απαραίτητα, για να μην δείχνει το σαλόνι σας βαρετό και άψυχο. Ως εκ τούτου, έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το μπλε, το πράσινο ή το κίτρινο χρησιμοποιούνται συνήθως για να ζωντανέψουν το περιβάλλον.

2. Το ξύλο είναι το κύριο υλικό

Σκανδιναβικές τραπεζαρίες για το σπίτι σας-2

Το ξύλο είναι το κυρίαρχο υλικό σε ένα σκανδιναβικό σπίτι και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα έπιπλα ή στο πάτωμα για να προσθέσει ζεστασιά στον χώρο. Στα περισσότερα σπίτια με επιρροές σκανδιναβικής διακόσμησης, το ξύλο είναι συνήθως φυσικό ή βαμμένο λευκό για την περιοχή του δαπέδου. Όμως, αν δεν σας αρέσει το φυσικό ξύλο ή το παρκέ, τότε τα πλακίδια με εμφάνιση ξύλου σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία και θα σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τον χώρο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία  για την τοποθέτηση πλακιδίων

3. Παιχνίδι με υφές

Σκανδιναβικές τραπεζαρίες για το σπίτι σας-3

Εκτός από το ξύλο, μπορείτε να επιλέξετε και άλλα υλικά για τα υφάσματα, τα έπιπλα ή τα διακοσμητικά που θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας. Το γυαλί δίνει μια απλότητα στον χώρο και είναι η ιδανική επιλογή εάν είστε λάτρης του μίνιμαλ. Επιπλέον για τα υφάσματα στον χώρο χρησιμοποιήστε διαφορετικά υφάσματα όπως το βαμβάκι, το μαλλί ή το δέρμα.

4. Λειτουργικά έπιπλα

Σκανδιναβικές τραπεζαρίες για το σπίτι σας-4

Τα έπιπλα αυτού του στυλ έχουν απλές γραμμές σε λευκό και μαύρο χρώμα ενώ συχνά κυριαρχεί και το δέρμα. Επίσης, τα ράφια θα βοηθήσουν στην οργάνωση των πραγμάτων και ο χώρος της τραπεζαρίας θα παραμένει καθαρός και τακτοποιημένος. Μπορείτε να συμπεριλάβετε βιβλία, κορνίζες φωτογραφιών ή στολίδια για να διακοσμήσετε τον χώρο χωρίς όμως να τον φορτώσετε. Μην ξεχνάτε πως η τραπεζαρία είναι χώρος για να περνάτε χώρο με την οικογένειά σας, οπότε κρατήστε τον απλό και χωρίς φασαρία. Εάν δεν έχετε αρκετά ράφια μέσα στο σπίτι, ίσως ήρθε η ώρα να επενδύσετε στην κατασκευή τους. Τα καλά νέα είναι ότι με την βοήθεια ενός επαγγελματία θα τα φτιάξετε όπως ακριβώς ονειρεύεστε και χωρίς να χρειαστεί να συμβιβαστείτε σε μια έτοιμη επιλογή του εμπορίου.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή