Νέες τάσεις για τα πλακάκια της κουζίνας

Νέες τάσεις για τα πλακάκια της κουζίνας

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να ανακαινίσετε την κουζίνα σας από το φθινώπορο και αυτές οι τάσεις σχεδιασμού κουζίνας του 2022 γιορτάζουν την καρδιά του σπιτιού. Κανένας άλλος χώρος στο σπίτι δεν “καταπονείται” περισσότερο από την κουζίνα – είτε μαγειρεύετε τρία γεύματα την ημέρα, είτε διασκεδάζετε με τα παιδιά σας. Είναι αυτονόητο ότι όλοι μπαίνουμε στο νέο έτος με διαφορετική προοπτική και πιθανώς μια βαθύτερη εκτίμηση του ρόλου που παίζει η κουζίνα στην καθημερινή μας ζωή. Παρακάτω παρουσιάζονται πρωτότυπες ιδέες για τα πλακάκια της κουζίνας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Γεωμετρικά πλακάκια κουζίνας

Νέες τάσεις για τα πλακάκια της κουζίνας-1

Εάν θέλετε να κάνετε μια μοντέρνα και ξεχωριστή επιλογή για τα πλακάκια της κουζίνα, τα γεωμετρικά πλακάκια θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις τάσεις της κουζίνας του 2022, δίνοντας στον χώρο επιπλέον αισθητική με διασκεδαστικά και τολμηρά στοιχεία. Τα μοτίβα και οι υφές των γεωμετρικών πλακιδίων προσφέρουν πολλές επιλογές και έτσι θα μπορείτε να επιλέξετε τη δική σας μοναδική επιλογή. Από τρίγωνα έως εξάγωνα και μια ποικιλία άλλων μοναδικών σχημάτων, η συλλογή γεωμετρικών πλακιδίων προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες σχεδίασης για έναν μοναδικό τοίχο ή δάπεδο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για την τοποθέτηση πλακιδίων

2. Πλακάκια με εμφάνιση ξύλου

Νέες τάσεις για τα πλακάκια της κουζίνας-2

Όπως λένε οι σχεδιαστές τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται το σπίτι σας να προκαλεί μια αίσθηση άνεσης και τα υλικά παίζουν σημαντικό ρόλο για να το πετύχετε αυτό. Μιλώντας για άνεση, η τάση πλακιδίων με ξύλο προέρχεται απευθείας από την ανάγκη να νιώσετε άνετα και να υπάρχει το αίσθημα της ζεστασιάς σπίτι σας. Είτε θέλετε ένα σύγχρονο στυλ είτε μια ρουστίκ διακόσμηση κουζίνας, το ξύλινο πλακάκι θα συνεχίσει να είναι μία από τις αυξανόμενες τάσεις, καθιερώνοντας τη φυσική του εμφάνιση και την οικεία αίσθηση. Μην ξεχνάτε πως το ξύλο επιβραδύνει την εξάπλωση των μικροβίων, οπότε οι εναλλακτικές λύσεις πλακιδίων σε μορφή ξύλου προσφέρουν εκτός από καλή αισθητική, προστασία από τα μικρόβια.

3. Σκουρόχρωμα πλακάκια

Νέες τάσεις για τα πλακάκια της κουζίνας-3

Όταν σκέφτεστε μια «ζεστή αίσθηση», οι σκοτεινές αποχρώσεις όπως το μαύρο, το γκρι και το σκούρο μπλε σίγουρα δεν σας έρχονται στο μυαλό. Η αλήθεια όμως είναι πως αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να κάνουν την κουζίνα σας να δείχνει πιο ζεστή και φιλόξενη. Σε συνδυασμό με ξύλινα ντουλάπια θα προσθέσετε ένα ρουστίκ στυλ και οι μεταλλικές λεπτομέρειες θα μαλακώσουν την εμφάνιση του ξύλου κάνοντας την κουζίνα σας ένα σύγχρονο έργο τέχνης. Τολμήστε να περάσετε στη “σκοτεινή πλευρά” και αλλάξτε την όψη της βαρετής σας κουζίνας. Είτε επιλέξετε να φέρετε ένα μοντέρνο στοιχείο σχεδίασης με μαύρα πλακάκια είτε ένα πιο κλασικό στυλ με μαύρα μαρμάρινα πλακάκια, να είστε σίγουροι ότι θα δημιουργήσετε μια κουζίνα που έχει πραγματικά μια ατμόσφαιρα όπως καμία άλλη.

4. Χρυσές λεπτομέρειες

Νέες τάσεις για τα πλακάκια της κουζίνας-4

Το χρυσό επιστρέφει, όχι μόνο σε φωτιστικά αλλά και σε επιλογές πλακιδίων με περίτεχνα μοτίβα που ταιριάζουν αρμονικά με τη μοντέρνα έως την κλασική διακόσμηση της κουζίνας. Τα χρυσά μοτίβα θα δημιουργήσουν μια αφηρημένη τέχνη στον τοίχο της κουζίνας σας και με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε μια φυσική λάμψη στον χώρο σας. Άλλη μια εξαιρετική και οικονομική λύση για την κουζίνα σας είναι τα πλακίδια peel-and-stick, τα οποία δημιουργούν την ψευδαίσθηση αληθινών κεραμικών πλακιδίων.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή