Γραφείο στο σπίτι: Διακόσμηση για αύξηση της παραγωγικότητας

Γραφείο στο σπίτι: Διακόσμηση για αύξηση της παραγωγικότητας

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν εργάζεστε το περιβάλλον επηρεάζει τη διάθεση, τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητά σας. Είτε πρόκειται για ένα μικρό ή μεγάλο γραφείο στο σπίτι, ο χώρος εργασίας σας μπορεί να είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας για παραγωγικότητα – ή μπορεί να είναι μια χαοτική πηγή άγχους. Ακόμα και αν δεν δουλεύετε από το σπίτι σίγουρα περνάτε χρόνο στο γραφείο του σπιτιού σας για να διαβάσετε, να οργανώσετε τους στόχους σας ή να ασχοληθείτε με κάποιο από τα χόμπι σας. Γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται να κρατάτε τον χωρο σας καθαρό και τακτοποιημένο ώστε η παραγωγικότητά σας να είναι σε υψηλά επίπεδα και να μην αποσυγκεντρώνεστε με την ακαταστασία του χώρου. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Δημιουργήστε έναν λειτουργικό χώρο

Γραφείο στο σπίτι: Διακόσμηση για αύξηση της παραγωγικότητας-1

Για να διατηρήσετε σε τάξη τις σκέψεις και τους στόχους σας, είναι σημαντικό να οργανώσετε τον χώρο σας.  Εάν εργάζεστε σε έναν ακατάστατο χώρο, αυτό θα αντικατοπτρίζεται και στη δουλειά σας. Για να λύσετε αυτό το θέμα είναι ανάγκη να δημιουργήσετε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Ποτέ δεν είναι αρκετοί. Αδειάστε το φορτωμένο γραφείο σας και κρατήστε πάνω τα απολύτως απαραίτητα όπως ο υπολογιστής σας και το πλάνο σας. Για τα υπολοιπα πράγματα μια έξυπνη ιδέα είναι να δημιουργήσετε χώρο πάνω από το γραφείο σας, με ράφια. Εάν αυτή η επιλογή δεν σας αρέσει μπορείτε να δημιουργήσετε μια βιβλιοθήκη. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει να φτιάξετε τον αποθηκευτικό χώρο που ταιριάζει σε εσάς.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για την δημιουργία ραφιών

2. Φέρτε λίγη φύση μέσα

Γραφείο στο σπίτι: Διακόσμηση για αύξηση της παραγωγικότητας-2

Οι ηρεμιστικές επιδράσεις της φύσης μπορούν να προέλθουν και από φυτά εσωτερικού χώρου. Φυτέψτε μερικά φυτά που μπορούν να περιποιηθούν εύκολα σε μικρές γλάστρες και τοποθετήστε τα κοντά σε φυσικό φως. Ακόμα και ένα μικρό πράσινο φυτό χαμηλής συντήρησης, όπως ένας κάκτος ή μπαμπού, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη συγκέντρωση και στην γενική αισθητική του χώρου σας.

3. Ό φωτισμός είναι σημαντικός

Γραφείο στο σπίτι: Διακόσμηση για αύξηση της παραγωγικότητας-3

Σίγουρα δεν γίνεται όλοι οι χώροι του σπιτιού σας να έχουν πρόσβαση σε αρκετό ηλιακό φως άρα πρέπει να φροντίσετε να φωτίσετε τον χώρο σας εναλλακτικά. Ο ελλιπής φωτισμός δημιουργεί συμπτώματα πονοκεφάλου, κόπωσης των ματιών και θολής όρασης. Για να αποφύγετε λοιπόν αυτές τις επιπτώσεις χρειάζεται να εγκαταστήσετε νέες πηγές φωτός στον χώρο σας. Η καλύτερη εκδοχή αυτής της περίπτωσης είναι να εγκαταστήσετε κρυφό φωτισμό με τη βοήθεια γυψοσανίδας ακριβώς πάνω από το γραφείο σας. Τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

4. Η παλέτα χρωμάτων έχει σημασία

Γραφείο στο σπίτι: Διακόσμηση για αύξηση της παραγωγικότητας-4

Οι επιλογές των χρωμάτων μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην παραγωγικότητά σας. Τα απαλά χρώματα όπως το γκρι, το μπεζ και το λευκό προωθούν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία σας. Όμως, χρώματα όπως το απαλό μπλε και το πράσινο και οι περισσότερες παστελ αποχρώσεις, μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την παραγωγικότητα και τη συγκέντρωσή σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή