Μεγάλες ιδέες για το μικρό μπάνιο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
μεγάλες-ιδέες-για-το-μικρό-μπάνιο-561678313

Μεγάλες ιδέες για το μικρό μπάνιο

Ένα μπάνιο για να είναι λειτουργικό και να μην σας περιορίζει δεν χρειάζεται απαραίτητα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα αλλά καλύτερη οργάνωση του χώρου. Οι επιλογές για να μεγαλώσετε τον χώρο σας είναι αμέτρητες. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι μερικές αλλαγές για να κερδίσετε εύκολα χώρο, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές ιδέες για να κάνετε το μπάνιο σας να μοιάζει μεγαλύτερο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Χτιστά ράφια

Μεγάλες ιδέες για το μικρό μπάνιο-1

Μπορείτε να κατασκευάσετε χτιστά ράφια τα οποία είναι πιο όμορφα αισθητικά και πιάνουν αρκετά μικρότερο χώρο από τα ράφια με κρυφή βάση στήριξης. Μαλιστα, τα ανοιχτά ράφια έχουν αναδειχθεί σε τάση στον τομέα της διακόσμησης του σπιτιού καθώς είναι ιδιαιτέρως πρακτικά και βολεύουν για την αποθήκευση αντικειμένων. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε τις πετσέτες σας αντί να τις κρεμάτε σε γάντζους ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο επιθυμείτε.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ξυλουργό

2. Συνδυάστε το λευκό με ένα έντονο χρώμα

Μεγάλες ιδέες για το μικρό μπάνιο-2

Χρησιμοποιήστε το λευκό ως το βασικό χρώμα του μπάνιου σας συνδυάζοντας το με έπιπλα σε έντονα χρώματα. Το λευκό δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος, ενώ τα έντονα χρώματα στα έπιπλα σπάνε την μονοτονία και δίνουν μία ξεχωριστή πινελιά στο μπάνιο σας κάνοντας τους επισκέπτες να μην παρατηρούν το μέγεθος.

3. Τοποθετήστε μεγάλους καθρέφτες

Μεγάλες ιδέες για το μικρό μπάνιο-3

Ο καθρέφτης ήταν, είναι και θα είναι ένα στοιχείο απόλυτα συνδεδεμένο με τον χώρο του μπάνιου. Όσο μικρό κι αν είναι το μπάνιο σας, ο καθρέφτης είναι ένα κομμάτι του που δεν πρέπει να λείπει, τόσο από πρακτική όσο και από αισθητική άποψη. Ίσως να φαίνεται παράδοξο, αλλά όσο μικρότερο είναι το μπάνιο, τόσο μεγαλύτερος θα πρέπει να είναι ο καθρέφτης. Ο μεγάλος καθρέφτης σας δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων αλλά μεγαλώνει οπτικά και τον χώρο.

4. Προτιμήστε νιπτήρα με συρτάρια

Μεγάλες ιδέες για το μικρό μπάνιο-4

Ο νιπτήρας με συρτάρια είναι ιδανική λύση καθώς προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για να τοποθετήσετε τα αντικείμενα που δεν θέλετε να φαίνονται. Από κάτω διαθέτει κενό δίνοντας τη δυνατότητα να τοποθετήσετε επιπλέον πράγματα όπως καλάθια για άπλυτα ρούχα ή τα απορρυπαντικά σας.

5. Προτιμήστε τις ντουζιέρες

Μεγάλες ιδέες για το μικρό μπάνιο-5

Αν αναρωτιέστε τι πρέπει να βάλετε στο μπάνιο σας μπανιέρα ή ντουζιέρα, όποια από τις δύο επιλογές και αν προτιμάτε, θα πρέπει να φροντίσετε για την τοποθέτησή της σε μία από τις γωνίες του χώρου. Η συμβουλή αυτή δεν ισχύει μόνο αν έχετε μικρό μπάνιο, αφού πρέπει γενικά να γνωρίζετε ότι η τοποθέτηση όλων των σημαντικών στοιχείων ενός δωματίου στις γωνίες του χώρου, εξαλείφει το αίσθημα της στενότητας και κάνει το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο. Αν ακόμα δεν έχετε καταλήξει στη σωστή επιλογή, θα σας προτείναμε τη ντουζιέρα, μιας και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή