Χειμερινή διακόσμηση στο σαλόνι
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
χειμερινή-διακόσμηση-στο-σαλόνι-561690952

Χειμερινή διακόσμηση στο σαλόνι

Το σαλόνι είναι ο χώρος που ο περισσότεροι από εμάς υποδέχονται τους επισκέπτες και περνούν χρόνο διασκεδάζοντας και χαλαρώνοντας με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Πρέπει λοιπόν, να δημιουργεί όμορφα συναισθήματα και να ξεχωρίζει η διακόσμησή του. Ο χειμώνας είναι η ιδανική περίοδος για να ασχοληθείτε με τη διακόσμηση του σαλονιού. Η χειμωνιάτικη διακόσμηση είναι απαραίτητη, καθώς δημιουργείται ζεστή ατμόσφαιρα όταν βρίσκεστε στο σπίτι. Μάλιστα, ο χώρος δείχνει  πιο φιλόξενος και οικείος στους επισκέπτες σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Ρουστικ σαλόνι

Χειμερινή διακόσμηση στο σαλόνι-1

Σε μια διακόσμηση σαλονιού με αυτό το στυλ, ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί η αίσθηση της φύσης. Πιο συγκεκριμένα, καλό είναι να κυριαρχούν γήινα χρώματα και να υπάρχουν απαραίτητα στοιχεία από ξύλο, ή και πέτρα. Αν επιθυμείτε πιο ατόφιο αποτέλεσμα που σας φέρνει κοντά στη φύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστα υφάσματα αλλά και έργα τέχνης που απεικονίζουν φυσικά τοπία, ή και άλλα μοτίβα σε γήινα χρώματα.

Όσον αφορά τα έπιπλα, τα βαριά και παραδοσιακά έπιπλα από σκουρόχρωμο ξύλο είναι ιδανικά για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε ρουστίκ στυλ.

Τα κυρίαρχα χρώματα είναι το καφέ ή το πράσινο και οι διάφορες αποχρώσεις τους. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λευκό για να προσφέρει απλότητα και φωτεινότητα στον χώρο. Μαλιστα, μια όμορφη και ξεχωριστή απόχρωση που ταιριάζει σε ρουστίκ σαλόνι και είναι πολύ της μόδας, είναι το πράσινο της ελιάς. Το χρώμα αυτό μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για το βάψιμο ενός τοίχου, ή για τα καλύμματα των καναπέδων. Είναι πολύ χαλαρωτικό, φυσικό και κομψό.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

2. Animal print σαλόνι

Χειμερινή διακόσμηση στο σαλόνι-2

Το animal print αποτελεί μια σταθερή αξία στη διακόσμηση του σαλονιού. Μπορείτε να τοποθετήσετε ριχτάρια σε αυτό το μοτίβο στους καναπέδες και τις πολυθρόνες του σαλονιού σας αλλά και μαξιλάρια που μπορούν να αναδειχθούν όμορφα σε ανοιχτόχρωμους καναπέδες. Αυτό που χρειάζεται να προσέξετε είναι οι συνδυασμοί που θα κάνετε ώστε το αποτέλεσμα να είναι κομψό και φινετσάτο. Μαλιστα, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε το animal print ως δευτερεύον στοιχείο και όχι ως φόντο. Ετσι, με τον σωστό συνδυασμό με μερικά μονόχρωμα μαξιλάρια στον καναπέ θα εξισορροπήσετε χρώματα και prints μεταξύ τους. Ακόμη, επιλέξτε γήινους τόνους για να συνδυάσετε το animal print και τοποθετήστε φυτά εσωτερικού χώρου για φέρετε τη φύση στο σαλόνι σας.

3. Εορταστικό σαλόνι

Χειμερινή διακόσμηση στο σαλόνι-3

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια που φτιάξατε ή αγοράσατε δεν είναι κατάλληλα μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά για ολόκληρο τον χειμώνα. Εάν το στεφάνι σας δεν περιλαμβάνει μπάλες ή δεντράκια που παραπέμπουν σε Χριστούγεννα, τότε μπορείτε να το αφήσετε στη θέση του. Φυσικά, το ιδανικότερο σημείο να κρεμάσετε ένα στεφάνι είναι πάνω από το τζάκι, ή ακόμα και σε έναν άδειο τοίχο που θέλετε ένα διακοσμητικό.

Μία ακόμα ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τα λαμπάκια. Προτιμηστε τα κλασικά φωτάκια, κίτρινου χρώματος τα οποία δημιουργούν μια ζεστή και ταυτόχρονα ρομαντική ατμόσφαιρα. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο τραπέζι του σαλονιού, περιμετρικά της βιβλιοθήκης, κρεμασμένα από έναν τοίχο ή μέσα σε γυάλινο μπουκάλι δημιουργώντας ένα φωτιστικό. Είναι ένας οικονομικός τρόπος για να έχετε έναν απαλό φωτισμό τις ώρες που χαλαρώνετε.

4. Βελουτέ υφάσματα στα έπιπλα

Χειμερινή διακόσμηση στο σαλόνι-4

Είναι φανερό ότι δεν είναι όλα τα υφάσματα κατάλληλα για όλες τις εποχές. Όπως η ενδυμασία των ανθρώπων αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τη θερμοκρασία έτσι πρέπει να γίνεται και με τα υφάσματα του σαλονιού. Για να ζεστάνει ο χώρος χρειάζεται να τοποθετηθούν χαλιά και καλύμματα στους καναπέδες. Για αυτό, μπορείτε να αγοράσετε ή φτιάξτε μάλλινες ή βελουτέ θήκες για τα μαξιλάρια του καναπέ και να μεταμορφώσετε τον χώρο σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή