Ιδέες ανακαίνισης για μικρό μπάνιο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ιδέες-ανακαίνισης-για-μικρό-μπάνιο-561708883

Ιδέες ανακαίνισης για μικρό μπάνιο

Οι περισσότεροι όταν σκέφτονται τι χρειάζεται ένα μικρό μπάνιο για να είναι απόλυτα λειτουργικό και να μην περιορίζει τους χρήστες θεωρούν ως λύση τα περισσότερα τετραγωνικά. Υπάρχουν όμως, και άλλοι τρόποι για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε εξ ολοκλήρου το μπάνιο σας. Αν, λοιπόν, η διαρρύθμιση του σπιτιού και τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν μεγαλεπίβολες αλλαγές οι εναλλακτικές για να μεγαλώσετε τον χώρο σας είναι αμέτρητες.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου σας ωστε να γίνει περισσότερο λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Μόνο τα απαραίτητα αντικείμενα

Ιδέες ανακαίνισης για μικρό μπάνιο-1

Συνήθως στο μπάνιο οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να τοποθετούν όλα τα καλλυντικά τα οποία χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους. Στην περίπτωση, όμως, ενός μικρού μπάνιου θα πρέπει να γίνει μία επιλογή σχετικά με τα αντικείμενα τα οποία θα αποθηκεύονται στο μπάνιο και αυτά τα οποία θα ήταν καλό να τοποθετούνται στην τουαλέτα του δωματίου. Θα ήταν καλό να κρατήσετε στο μπάνιο σας τα απολύτως απαραίτητα όπως πετσέτες και σαπούνια και τα καλλυντικά, τα αρώματα και τα υπόλοιπα αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε να τα αποθηκεύσετε σε άλλο χώρο όπως στο δωμάτιό σας ή σε κάποια ντουλάπα. Κρατώντας λίγα αντικείμενα κάνετε τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος σε σχέση με την πραγματικότητα και διατηρείτε την αρμονία.

2. Ανοιχτά ράφια

Ιδέες ανακαίνισης για μικρό μπάνιο-2

Μια έξυπνη ιδέα είναι η τοποθέτηση ανοιχτών ραφιών αντί για ντουλάπια στο μπάνιο. Τα ράφια μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε τοίχο επιλέξετε και η χρήση τους είναι πρακτικότερη από αυτή των ντουλαπιών καθώς βλέπετε κατευθείαν τα αποθηκευμένα αντικείμενα χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε επιπλέον το έπιπλο του νιπτήρα. Είναι μία εξαιρετική λύση για ανακαίνιση μικρού μπάνιου καθώς δεσμεύει ελάχιστο χώρο. Φυσικά, αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα κλασικά ντουλάπια, μία έξυπνη ιδέα για ανακαίνιση μικρού μπάνιου είναι να τοποθετήσετε ένα ράφι ακριβώς πάνω από την τουαλέτα.

3. Γήινες αποχρώσεις στους τοίχους

Ιδέες ανακαίνισης για μικρό μπάνιο-3

Καλό θα ήταν να επιλέξετε γήινα ή ανοιχτά χρώματα για τους τοίχους του μπάνιου καθώς δημιουργούν την αίσθηση του βάθους. Αν θέλετε να δώσετε ένταση στον χώρο προσθέστε αξεσουάρ μπάνιου σε έντονα χρώματα. Σε περίπτωση που θέλετε να τοποθετήσετε πλακάκια στους τοίχους επιλέξτε μακρόστενα πλακάκια σε ήρεμες αποχρώσεις. Τέλος, μια έξυπνη ιδέα για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου είναι η χρήση μεγάλων μοτίβων, όπως οι φαρδιές οριζόντιες γραμμές. Αυτό το σχέδιο μπορεί πολύ εύκολα να ξεγελάσει το μάτι και να βλέπει έναν πιο διευρυμένο χώρο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

4. Ντουζιέρα

Ιδέες ανακαίνισης για μικρό μπάνιο-4

Καλό θα ήταν αν στο μπάνιο σας έχετε μπανιέρα η οποία καταλαμβάνει μεγάλο χώρο να την αντικαταστήσετε με μια ντουζιέρα. Η ντουζιέρα είναι το ίδιο άνετη και δημιουργεί περισσότερο ελεύθερο χώρο στο μπάνιο σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη ντουζιέρα στο ίδιο σημείο που ήταν η μπανιέρα ώστε να μην χρειαστεί αλλαγή στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή