Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πρωτότυπες-ιδέες-για-να-ανανεώσετε-το-561741208

Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο

Η ανακαίνιση του υπνοδωματίου σας μπορεί να γίνει μια διασκεδαστική διαδικασία και με τις σωστές αλλαγές μπορείτε να δημιουργήσετε τον χώρο που ονειρεύεστε. Είναι λογικό, να είναι μια πιο δύσκολη υπόθεση από κάθε άλλο χώρο του σπιτιού αφού έχε ίσως, τα περισσότερα προσωπικά σας αντικείμενα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δώσετε χαρακτήρα και προσωπικότητα στο υπνοδωμάτιό σας και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Αλλάξτε το χρώμα στους τοίχους και το ταβάνι

Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο-1

Ο πιο εύκολος τρόπος να ανανεώσετε τη διακόσμηση ενός δωματίου είναι να αλλάξετε το χρώμα των τοίχων και της οροφής. Καλό θα ήταν αν η κρεβατοκάμαρά σας είναι μικρή να επιλέξετε ανοιχτές αποχρώσεις ώστε ο χωρος να γινει πιο φωτεινός. Στα μικρά υπνοδωμάτια το λευκό είναι το ιδανικό χρώμα καθώς αντανακλά αρκετό φως έτσι ώστε να δημιουργείται η αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Επιπλέον, το λευκό είναι διαθέσιμο σε πολλές αποχρώσεις όπως το κρεμ, ή το λευκό με μπλε τόνους το οποίο ταιριάζει απόλυτα σε δωμάτιο που στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό για τους τοίχους μπορείτε να επιλέξετε ταπετσαρία με σχέδια. Οι ταπετσαρίες πλέον είναι διαθεσιμες σε πολλά μοτίβα και χρώματα για να μπορείτε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική σας.

2. Διακοσμήστε το κρεβάτι

Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο-2

Τα κλινοσκεπάσματα, οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια είναι απαραίτητα στοιχεία σε κάθε υπνοδωμάτιο, όχι μόνο επειδή είναι πρακτικά, αλλά επειδή έχουν σημαντική αισθητική αξία. Τα κλινοσκεπάσματα και τα μαξιλάρια είναι τα μόνα υφάσματα που δίνουν διακοσμητική αξία στο υπνοδωμάτιο μαζί με τα χαλιά και τις κουρτίνες. Διαλέξτε ποιοτικά κλινοσκεπάσματα από βαμβάκι και προσπαθηστε να εναρμονίσετε τα σχέδια ή τα χρώματά τους με τη διακόσμηση του δωματίου.

3. Ράφια τοίχου

Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο-3

Ίσως μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για τη διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας, είναι τα ράφια στους τοίχους. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο εμπόριο για να βρείτε το στυλ που ταιριάζει καλύτερα με την αισθητική σας. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε σανίδες, παλιά καφάσια, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να στηρίξει τα αγαπημένα σας αντικείμενα. Επίσης, υπάρχουν πολλές επιλογές στον τρόπο που θα τα αξιοποιήσετε. Βιβλία, διακοσμητικά χώρου, φωτογραφίες και χρηστικά αντικείμενα, είναι μερικά από τα αντικείμενα που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χώρου αλλά θα στολίσουν το δωμάτιό σας χωρίς πραγματικό κόπο ή περιττά έξοδα.

4. Επένδυση με ξύλο

Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο-4

Υπάρχουν διάφορα πλεονεκτήματα στην επένδυση τοίχου με ξύλο. Η επένδυση ξύλου, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την ηχομόνωση αλλά και θερμομόνωση του δωματίου σας. Έτσι, η θερμοκρασία στο δωμάτιο παρουσιάζει μεγαλύτερη σταθερότητα και προσαρμόζεται όπως εσείς επιθυμείτε. Ταυτόχρονα, η αισθητική αξία της επένδυσης με ξύλο είναι τεράστια καθώς μεταμορφώνει τον χώρο σε πιο ζεστό και οικείο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για επένδυση τοίχου με ξύλο

5. Διακόσμηση τοίχου

Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο-5

Όπως αναφέρθηκε ήδη, είναι σημαντικό να κυριαρχεί χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σας. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να υπάρχουν πολλά αντικείμενα στον χώρο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να διακοσμήσετε έναν τοίχο της κρεβατοκάμαρας. Μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού με έναν πίνακα, ή μερικές όμορφες απεικονίσεις σε απλά καδράκια. Ωστόσο, μη γεμίσετε όλους τους τοίχους, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ “θορυβώδες” και γρήγορα θα σας κουράσει.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή