Μυστικά στη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας για ήρεμο ύπνο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
μυστικά-στη-διακόσμηση-κρεβατοκάμαρ-561763195

Μυστικά στη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας για ήρεμο ύπνο

Η διακόσμηση είναι ένα στοιχείο που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αρμονία και την ηρεμία του χώρου ώστε να κοιμάστε ευκολότερα και να ξυπνάτε πιο ξεκούραστοι. Η πρωτοτυπία και τα έντονα διακοσμητικά στοιχεία μπορεί να ικανοποιούν την αισθητική σας αλλά δεν είναι κατάλληλα για τον χώρο της κρεβατοκάμαρας. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές ιδέες για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα χαλάρωσης που απαιτεί αυτό το δωμάτιο ώστε να κοιμάστε καλύτερα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Κουρτίνες συσκότισης

Μυστικά στη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας για ήρεμο ύπνο-1

Είναι αλήθεια ότι πολύς κόσμος αγαπάει τις λευκές αέρινες κουρτίνες και τις επιλέγει για τους χώρους του σπιτιού του. Παρόλα αυτά για έναν ήρεμο ύπνο θα ήταν καλό να επιλέξετε κουρτίνες συσκότισης που αποτρέπουν τα εξωτερικά φώτα να εισβάλουν στο δωμάτιό σας. Αυτό σημαίνει ότι οι κουρτίνες θα πρέπει να έχουν χοντρό ύφασμα κατα προτίμηση σε σκούρο χρώμα. Αν δεν σας αρέσουν τα σκούρα χρώματα επιλέξτε διπλές ανοιχτόχρωμες κουρτίνες ωστέ να εμποδίζουν το έντονο φως.

2. Σωστή τοποθέτηση κρεβατιού

Μυστικά στη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας για ήρεμο ύπνο-2

Για να εξασφαλίσετε έναν ήρεμο ύπνο καλό θα ήταν να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας μακριά από το παράθυρο και το καλοριφέρ. Η θερμότητα που παράγει το καλοριφερ δημιουργεί διαταραχές στον ύπνο και από το παράθυρο συχνά δημιουργείται φασαρία και φως που δεν είναι κατάλληλα τις ώρες ξεκούρασης. Καλό θα ήταν να επιλέξετε ανατομικό στρώμα και μαξιλάρια αλλά και πουπουλένιο πάπλωμα. Επίσης, προτιμήστε βαμβακερά κλινοσκεπάσματα υψηλής ποιότητας καθώς δίνουν άλλη άνεση στον ύπνο και αποτελούν ένα είδος επένδυσης καθώς θα τα χρησιμοποιείτε για πολύ καιρό.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Όχι ηλεκτρικές συσκευές

Μυστικά στη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας για ήρεμο ύπνο-3

Απομακρύνετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από το δωμάτιό σας. Καλό θα ήταν να μεταφέρετε τον υπολογιστή σας, την τηλεόραση και όποια άλλη ηλεκτρική συσκευή έχετε σε έναν άλλο χώρο του σπιτιού σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ηλεκτρικές συσκευές επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου ακόμα και όταν είναι ανενεργές.

4. Όχι στα πολλά έπιπλα

Μυστικά στη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας για ήρεμο ύπνο-4

Επιλέξτε μόνο τα απαραίτητα για την κρεβατοκάμαρα σας. Αυτό ισχύει για όλα τα έπιπλα και τα αντικείμενα. Τα υπερφορτωμένα από έπιπλα δωμάτια επηρεάζουν τον ύπνο σας και συνεπώς την υγεία σας. Αφαιρέστε κάποια μικροέπιπλα που δεν είναι απολύτως απαραίτητα, ίσως το κομοδίνο ή κάποια καρέκλα που βρίσκεται στον χώρο απλά για διακοσμητικούς λόγους. Η μίνιμαλ ατμόσφαιρα, η άνετη κίνηση στο χώρο και η αίσθηση ανάσας που θα σας δώσει η ελευθερία χώρου θα ανεβάσει κατακόρυφα την ποιότητα του ύπνου σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή