Ο απόλυτος οδηγός για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ο-απόλυτος-οδηγός-για-να-διακοσμήσετε-561768199

Ο απόλυτος οδηγός για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας

Το σαλόνι είναι ένας από τους βασικούς χώρους του σπιτιού καθώς εκεί συνήθως τα μέλη της οικογένειας περνούν πολύ χρόνο με την παρέα τους ή και μόνοι τους. Πρέπει λοιπόν να αποτελεί ένα αρμονικό και ευχάριστο περιβάλλον που δημιουργεί θετικά συναισθήματα σε όποιον κάθεται εκεί. Αν θέλετε να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας και να αποκτήσετε τον χώρο που πάντα ονειρευόσασταν υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές στη διακόσμηση που χρειάζεται να ακολουθήσετε.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Χρωματική παλέτα

Ο απόλυτος οδηγός για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας-1

Η διακόσμηση του σαλονιού ξεκινά με τα έπιπλα τα οποία θα επιλέξετε με βάση την προσωπική σας αισθητική. Ωστόσο, τα χρώματα που θα επιλέξετε για το σαλόνι σας θα δώσουν στυλ και ύφος στον χώρο. Μπορείτε να συνδυάσετε το χρώμα του τοίχου με αυτό των επίπλων ώστε να πετύχετε ένα αρμονικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα.

2. Φωτισμός

Ο απόλυτος οδηγός για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας-2

Ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θέλετε να δώσετε στο σαλόνι σας θα επιλέξετε και τον αντίστοιχο φωτισμό. Τα εκκεντρικά φωτιστικά σε διαφορετικά χρώματα θα δώσουν μια μοντέρνα πινελιά στο σαλόνι. Μπορείτε να τοποθετήσετε διαφορετικά φωτιστικά τόσο στον όγκο όσο και στο μέγεθος. Επίσης, ο κρυφός φωτισμός είναι μια έξυπνη λύση καθώς οι διακυμάνσεις στην ένταση του φωτιστικού ζεσταίνουν τον χώρο και δημιουργούν μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα.

3. Βιβλιοθήκες

Ο απόλυτος οδηγός για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας-3

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται πάντοτε η πολυλειτουργικότητα του σαλονιού, λόγο για τον οποίο έχουν έρθει ιδιαίτερα στη μόδα οι ανοιχτές βιβλιοθήκες. Οι ανοιχτές βιβλιοθήκες συντίθενται, συνήθως, από δύο τμήματα. Στο επάνω μέρος τους τοποθετούνται ανοιχτά ράφια για την αποθήκευση στοιχείων που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να αναδείξουν, ενώ στην κατώτερη βαθμίδα βρίσκονται κυρίως κλειστά ερμάρια για είδη και αντικείμενα που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να κρύψουν.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ξυλουργό

4. Χαλιά

Ο απόλυτος οδηγός για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας-4

Τα χαλιά μπορούν να προσδώσουν στο σαλόνι πολυτέλεια και αρχοντιά. Είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία και μπορείτε να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει απόλυτα στο δικό σας σαλόνι. Μπορείτε να επιλέξετε μικρά πολύχρωμα χαλιά για ένα πιο μοντέρνο σαλόνι ή  μονόχρωμα για ένα πιο κλασικό. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο χαλιά ως διαχωριστικά χώρου, οριοθετώντας οπτικά το σαλόνι από την τραπεζαρία.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή