Μεγάλες ιδέες για μικρό μπάνιο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
μεγάλες-ιδέες-για-μικρό-μπάνιο-561789163

Μεγάλες ιδέες για μικρό μπάνιο

Όπως όλα τα δωμάτια έτσι και το μπάνιο είναι ένας χώρος που πρέπει να μελετηθεί καλά πριν προχωρήσετε στη διαρρύθμισή του. Ειδικά στις περιπτώσεις όπου ο χώρος είναι περιορισμένος η σωστή διαρρύθμιση και επιλογή των κατάλληλων επίπλων είναι πολύ σημαντική ώστε να δημιουργηθεί ένα άνετο μπάνιο. Αν θέλετε λοιπόν να φτιάξετε το μπάνιο έτσι ώστε να φαίνεται μεγαλύτερο σε σχέση με την πραγματικότητα σας προτείνουμε κάποιες ιδέες για να το υλοποιήσετε.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Ανοιχτά ράφια

Μεγάλες ιδέες για μικρό μπάνιο-1

Τα ανοιχτά ράφια, αποτελούν τάση στον τομέα της διακόσμησης του σπιτιού, είναι ιδιαιτέρως πρακτικά και βολεύουν για την αποθήκευση αντικειμένων. Συγκεκριμένα στο μπάνιο, μπορείτε να τοποθετήσετε ράφια νίκελ για να αποθηκεύετε και να κρεμάτε τις πετσέτες σας αντί να χρησιμοποιείτε γάντζους. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τα εντυπωσιακά έπιπλα, καθώς πιάνουν πολύ χώρο και δεν διευκολύνουν την άνετη μετακίνηση στον χώρο.

2. Ανοιχτές αποχρώσεις

Μεγάλες ιδέες για μικρό μπάνιο-2

Tο λευκό χρώμα αποτελεί μια ιδανική επιλογή που δεν θα σας απογοητεύσει για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, το λευκό χρώμα επιτρέπει στο φως να ταξιδέψει στον χώρο του μπάνιου, δίνοντας την εντύπωση πως είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με την πραγματικότητα. Δεύτερον, είναι ένα χρώμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθαριότητα. Αν θέλετε μια πιο μοντέρνα λύση, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο φωτεινό χρώμα, όπως το γαλάζιο ή το λιλά. Κατά γενική ομολογία, όσο πιο ανοιχτό χρώμα επιλέξετε για έναν μικρό χώρο, τόσο πιο μεγάλος θα φαίνεται. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το μπάνιο αλλά για όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

3. Συρόμενες πόρτες

Μεγάλες ιδέες για μικρό μπάνιο-3

Οι συρόμενες πόρτες είναι μια πολύ καλή λύση για τα μικρά μπάνια καθώς απελευθερώνουν τον χώρο που καταλαμβάνουν οι ανοιγόμενες πόρτες για να ανοίξουν και να κλείσουν. Μια καλή λύση επίσης για αυτούς που δεν μπορούν να βάλουν συρόμενη πόρτα είναι ανοιγόμενη πόρτα προς τα έξω. Έτσι, ο χώρος μέσα στο μπάνιο είναι ελεύθερος και έξω από αυτό απελευθερώνεται όταν η πόρτα κλείνει.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για πόρτες

4. Μεγάλος καθρέφτης

Μεγάλες ιδέες για μικρό μπάνιο-4

Ο καθρέφτης είναι ένα στοιχείο απόλυτα συνδεδεμένο με τον χώρο του μπάνιου. Όσο μικρό και αν είναι το μπάνιο, ο καθρέφτης είναι ένα κομμάτι του που δεν πρέπει να λείπει, τόσο από πρακτική όσο και από αισθητική άποψη. Όσο μικρότερο είναι το μπάνιο, τόσο μεγαλύτερος θα πρέπει να είναι ο καθρέφτης. Καλό θα ήταν λοιπόν να επιλέξετε ένα μεγάλο καθρέφτη και να τον τοποθετήσετε στον τοίχο πάνω από τον νιπτήρα.

5. Ντουζιέρα

Μεγάλες ιδέες για μικρό μπάνιο-5

Τοποθετήστε ντουζιέρα ή μπανιέρα στην γωνία του μπάνιου σας. Η συμβουλή αυτή δεν ισχύει μόνο αν έχετε μικρό μπάνιο, αφού πρέπει να γνωρίζετε ότι η τοποθέτηση όλων των σημαντικών στοιχείων ενός δωματίου στις γωνίες του χώρου, εξαλείφει το αίσθημα της στενότητας και κάνει το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο. Αν ακόμα δεν έχετε καταλήξει στη σωστή επιλογή, καλό θα ήταν να προτιμήσετε την ντουζιέρα, μιας και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή