Μεγάλες ιδέες για μικρές κουζίνες
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
μεγάλες-ιδέες-για-μικρές-κουζίνες-561838462

Μεγάλες ιδέες για μικρές κουζίνες

Η μικρή κουζίνα είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλά νοικοκυριά καθώς τα περισσότερα διαμερίσματα δεν διαθέτουν αρκετό χώρο για μεγάλες και άνετες κουζίνες. Εντούτοις, αν υπάρχει θέληση και ένας καλός σχεδιασμός τα προβλήματα μεγέθους μπορούν να λυθούν και η μικρή κουζίνα σας να μην στερείτε σε τίποτα σε σύγκριση με μια μεγαλύτερη. Μία μικρή κουζίνα μπορεί να έχει λειτουργικότητα και επάρκεια αποθηκευτικών χώρων ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Ουδέτερα χρώματα και γυάλινες επιφάνειες

Μεγάλες ιδέες για μικρές κουζίνες-1

Η χρήση ουδέτερων χρωμάτων κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Καλό θα ήταν να διαλέξετε αποχρώσεις όπως το μπέζ, το καφέ ή το γκρι για την κουζίνα σας και να επιλέξετε τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια. Το γυαλί επιτρέπει στο μάτι να βλέπει πέρα από αυτό και δίνει την αίσθηση της άνεσης στον χώρο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Παράλληλοι πάγκοι

Μεγάλες ιδέες για μικρές κουζίνες-2

Μία καλή λύση για μικρή κουζίνα είναι οι παράλληλοι πάγκοι ώστε να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος. Η κινητικότητα στον χώρο μπορεί να περιοριστεί αλλά οι αποθηκευτικοί χώροι αυξάνονται σημαντικά καθώς όλα τα μαγειρικά σκεύη αποθηκεύονται στα ντουλάπια. Μαλιστα, οι αποθηκευτικοί χώροι διατηρούν την κουζίνα σε τάξη και κάνουν τον χώρο πιο άνετο.

3. Πάγκος με σκαμπό

Μεγάλες ιδέες για μικρές κουζίνες-3

Αν η κουζίνα σας είναι ενιαία με το υπόλοιπο σπίτι,καλό θα ήταν να τοποθετήσετε έναν πάγκο που θα διαχωρίζει τον χώρο και θα κάνει την κουζίνα σας ανεξάρτητη από την τραπεζαρία ή το σαλόνι. Ο πάγκος είναι χρήσιμος κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την κουζίνα ή μαγειρεύετε, ενώ μπορεί να λειτουργεί και ως μια επιπλέον επιφάνεια για να τοποθετείτε πάνω σε αυτήν ηλεκτρικές συσκευές. Σας προτείνουμε να τοποθετήστε σκαμπό, τα οποία θα μπαίνουν κάτω από τον πάγκο, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη

4. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάθετα

Μεγάλες ιδέες για μικρές κουζίνες-4

Καλό θα ήταν αν η κουζίνα σας είναι οριζόντια να εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάθετα. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον κενό χώρο στον τοίχο, πάνω από το ψυγείο βάζοντας ράφια, γάντζους και ντουλάπια. Έτσι τα μαγειρικά σκεύη θα είναι πάντα στην θέση τους και ο χώρος στους πάγκους θα είναι διαθέσιμος για τις μαγειρικές σας δημιουργίες.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή