Ενα ξεχωριστό οινοποιείο στη Σαντορίνη

Ενα ξεχωριστό οινοποιείο στη Σαντορίνη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υψηλή αισθητική και η λειτουργικότητα είναι μόνο δύο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων του νεόδμητου οινοποιείου στη Σαντορίνη, και συγκεκριμένα του πωλητηρίου, του εκθετηρίου και του χώρου γευσιγνωσίας.

Ενα ξεχωριστό οινοποιείο στη Σαντορίνη-1

Στη συγκεκριμένη μελέτη, προκειμένου να οργανωθούν οι ζητούμενες λειτουργίες του οινοποιείου, ο υφιστάμενος χώρος της  κουζίνας αντιμετωπίστηκε ως ένας κλειστός όγκος γύρω από τον οποίο τοποθετήθηκαν οι προβλεπόμενες χρήσεις. 

Ενα ξεχωριστό οινοποιείο στη Σαντορίνη-2

Η διάταξη των ενοτήτων του χώρου καθοδηγεί την κίνηση του επισκέπτη, ο οποίος εισέρχεται από το πωλητήριο, ακολουθεί την περίμετρο του όγκου της κουζίνας και στη συνέχεια οδηγείται διαδοχικά στο εκθετήριο και στον χώρο γευσιγνωσίας. 

Ενα ξεχωριστό οινοποιείο στη Σαντορίνη-3

Για την εξυπηρέτηση των χρήσεων του οινοποιείου σχεδιάστηκαν στοιχεία εξοπλισμού και επίπλωσης, όπως πάγκοι, προθήκες, τραπέζια κλπ. για τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κυρίως ξύλινα και σιδηρά στοιχεία. 

Ενα ξεχωριστό οινοποιείο στη Σαντορίνη-4

Στην επένδυση των τοίχων, στην κατασκευή των πάγκων και μέρους των προθηκών εφαρμόστηκαν διαμορφωμένα ή επίπεδα φύλλα λαμαρίνας.

Ενα ξεχωριστό οινοποιείο στη Σαντορίνη-5

Τα τραπέζια του χώρου γευσιγνωσίας έχουν βάσεις από σιδηρές διατομές, ενώ τάβλες αδρής ξυλείας διαμόρφωσαν τις επιφάνειες των πάγκων, των τραπεζιών, των τοίχων του πωλητηρίου και της ψευδοροφής του χώρου γευσιγνωσίας.

Ενα ξεχωριστό οινοποιείο στη Σαντορίνη-6

Για τις προθήκες χρησιμοποιήθηκε κόντρα-πλακέ θαλάσσης. 

Ενα ξεχωριστό οινοποιείο στη Σαντορίνη-7

Για το φωτισμό των χώρων, λειτουργικό και διακοσμητικό, χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία led.

Ενα ξεχωριστό οινοποιείο στη Σαντορίνη-8

Μαύρες ηφαιστειακές πέτρες, που συλλέχτηκαν από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, τοποθετήθηκαν στη σκάφη του πάγκου του εκθετηρίου.

Το υφιστάμενο κέλυφος με τη δεδομένη διαρρύθμιση, καθώς και το ύψος του προϋπολογισμού, έθεσαν τους κύριους περιορισμούς του προγράμματος.

Επιμέλεια: ΜΟΒ ARCHITECTS / www.mobarchitects.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή