Αναβαθμίζοντας την εμπερία του αεροδρομίου

Το έργο αφορά στην πλήρη ανακαίνιση των τριών business lounges της αεροπορικής εταιρίας Aegean και στην κατασκευή ενός τέταρτου στους αερολιμένες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λάρνακας.
Όπως αναφέρει ο Σόλωνας Μάγνης, το γραφείο του οποίου ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της αρχιτεκτονικής μελέτης, διακόσμησης, επιλογής υλικών και επίπλων και συντονισμού των έργων, η κεντρική ιδέα των χρωμάτων και της ποιότητας των υλικών εμπνεύστηκε από το εσωτερικό των αεροσκαφών της εταιρίας, δημιουργώντας «ταυτότητα» και αισθητική συνέχεια στην εμπειρία του επιβάτη.
Το αυθεντικό δέρμα των επίπλων και των επενδύσεων στους τοίχους, σε συνδυασμό με σύγχρονα ανακυκλωμένα, οικολογικά και ηχοαπορροφητικά υλικά, ακολουθούν τους αυστηρότερους κανόνες ασφάλειας και πυροπροστασίας που απαιτούνται στα σύγχρονα αεροδρόμια.
Αντίθετα, όπου απαιτούνται σκληρές επιφάνειες όπως οι χώροι του μπουφέ, η κουζίνα αλλά και το έπιπλο της υποδοχής, χρησιμοποιήθηκε μασίφ μάρμαρο ή τεχνογρανίτης, υλικά που παρέχουν ασφάλεια, καθαριότητα και υψηλή αισθητική.
Κύρια στόχευση του σχεδιασμού των lounges αποτέλεσε ο πλήρης διαχωρισμός των λειτουργιών σε χώρους ανάπαυσης, φαγητού και εργασίας. Βεβαίως, κάθε θέση είναι εξοπλισμένη με τις απαραίτητες τεχνολογικές υποδομές που επιτρέπουν τη χρήση και τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών και την πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Οι νέοι χώροι αποπνέουν μία αίσθηση ασφάλειας και καινοτομίας, ενώ ο κύριος στόχος του σχεδιασμού ήταν η εμπειρία του επιβάτη να ξεκινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απο το έδαφος.
Επιμέλεια: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΛΩΝΑ ΜΑΓΝΗ / www.solonmagnis.com