Η έκφραση της πολυτελούς απλότητας

Η έκφραση της πολυτελούς απλότητας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Elastic Architects πραγματοποίησαν την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου Jumelle Coco-mat, επιχειρώντας στην οπτική ισορροπία της όψης και εφαρμόζοντας ένα κοινό αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο με το Coco-mat Athens επί της οδούς Πατριάρχου Ιωακείμ, του οποίου αποτελεί παράρτημα.

Η έκφραση της πολυτελούς απλότητας-1

Το ξενοδοχείο, με την μη επιτηδευμένη απλότητα του απευθύνεται σε κάθε επισκέπτη της πόλης, προσφέροντας όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου υψηλής ποιότητας σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Η έκφραση της πολυτελούς απλότητας-2

Τα υλικά που επιλέχθηκαν στις όψεις ικανοποιούν τις απαιτήσεις της αισθητικής φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει την εταιρία, τόσο ως μεμονωμένη κατασκευή, όσο και σε σχέση με τα υφιστάμενα γειτονικά κτίρια.

Η έκφραση της πολυτελούς απλότητας-3

Η ξυλεία που χρησιμοποιήθηκε είναι κέδρος λόγω του ήπιου χρωματισμού της και της αντοχής στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Τα χρώματα πλησιάζουν τις γήινες αποχρώσεις συνδυαζόμενα αρμονικά με τα ξύλινα στοιχεία.

Η έκφραση της πολυτελούς απλότητας-4

H αναβίωση του έρκερ τονίστηκε με τη δημιουργία κορνίζας από τσιμεντοσανίδα σε μέρος των υφιστάμενων μπαλκονιών, το οποίο αναδεικνύεται ως βασικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής σύνθεσης μέσω των οριζόντιων και κατακόρυφων στοιχείων.

Η έκφραση της πολυτελούς απλότητας-5

Οι εξώστες διατηρούνται και αποκτούν καμπύλο σχήμα στις γωνίες τους ώστε να έχουν ομαλότερη σχέση με το στενό δρόμο και τα γειτονικά κτίρια. Το κούτελο τον εξωστών επενδύεται με μέταλλο μαύρου χρώματος και τα μεταλλικά στηθαία αντικαθίστανται από γυάλινα.

Η έκφραση της πολυτελούς απλότητας-6

Τα στοιχεία αυτά, που αποτελούν και τα κύρια αρχιτεκτονικά στοιχεία της νέας όψης, λειτουργούν ως κατακόρυφα ξύλινα κινητά σκίαστρα. Αυτές οι κινητές περσίδες εξυπηρετούν στη σκίαση αλλά και την ιδιωτικότητα των ενοίκων, καθώς αν το επιθυμούν έχουν την δυνατότητα να τις κλείσουν δίνοντας και ζεστασιά στον χώρο τους.

Η έκφραση της πολυτελούς απλότητας-7

Φωτογραφίες: Γιώργος Φάκαρος

Διακοπτικό υλικό: Αve-Ioannis Liberopoulos

Επιμέλεια: ELASTIC ARCHITECTS / www.elasticarchitects.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή