Μία «ξενοδοχειακή πίστα» πεντέ αστέρων

Μία «ξενοδοχειακή πίστα» πεντέ αστέρων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εργασίες αφορούν την εσωτερική διαρρύθμιση υφιστάμενου κτηρίου, καθώς και την κατασκευή νέων πεντάστερης ξενοδοχειακής υποδομής, 50 συνολικά κλινών, εντός των εγκαταστάσεων του «Crete Golf Club» στη Χερσόνησο.

Μία «ξενοδοχειακή πίστα» πεντέ αστέρων-1

Το νέο κτίριο χωροθετήθηκε σε επαφή με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις υποδοχής και εστίασης του Club, συμπληρώνοντας το λειτουργικά με 25 σύγχρονα δωμάτια, νέα υποδοχή, γυμναστήριο ανοικτή πισίνα με αποδυτήρια και βοηθητικούς χώρους.

Μία «ξενοδοχειακή πίστα» πεντέ αστέρων-2

Το νέο κτίριο ενώνεται εσωτερικά με το παλαιό για να διαμορφωθεί ένα ενιαίο σύνολο, ενώ το παλαιό κτίριο ανακαινίστηκε εσωτερικά. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου υπήρχε ένα μικρό εκκλησάκι το οποίο εντάχθηκε στις διαμορφώσεις. Η νέα διαρρύθμιση των εγκαταστάσεων είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία επιπλέον θέσεις στάθμευσης τόσο στο ισόγειο του νέου κτιρίου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Μία «ξενοδοχειακή πίστα» πεντέ αστέρων-3

Το ανάγλυφο του εδάφους προσδιόρισε την κατά μήκος ανάπτυξη τόσο του νέου κτιρίου όσο και της πισίνας. Το συνολικό μήκος του κτιρίου είναι περίπου 80μ με μία μικρή αλλαγή στη γωνία ώστε να προσαρμοστεί καλύτερα στις υψομετρικές καμπύλες.

Μία «ξενοδοχειακή πίστα» πεντέ αστέρων-4

Η φυσική πέτρα ήταν μέρος του παλαιού κτίσματος και επελέγη για την διαμόρφωση της όψης του νέου κτιρίου ώστε να δημιουργείται ένα ενιαίο σύνολο. Το χρώμα και η υφή της αδρής πέτρας και του έγχρωμου σοβά δίνουν μία αναφορά στο κρητικό τοπίο και εν μέρει και σε παραδοσιακές τεχνοτροπίες χωρίς όμως διάθεση για γραφικότητα ή διακόσμηση. Το μεγάλο σχετικά μήκος της όψης σε συνδυασμό με το υλικό δημιουργούν μία εντυπωσιακή υποδοχή για το Club.

Μία «ξενοδοχειακή πίστα» πεντέ αστέρων-5

Στην περιοχή της πισίνας, έγινε προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες του οικοπέδου και στην υφιστάμενη φύτευση όπου ήταν δυνατόν, ώστε να αξιοποιηθούν σημαντικά στοιχεία του όπως βράχοι, υφιστάμενες διαμορφώσεις, δέντρα και πλατώματα δίνοντας έτσι μία ποικιλία στο σύνολο και μία αίσθηση περιπάτου από το νέο κτίριο προς την πισίνα.

Επιμέλεια: 3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες / www.3sk.gr

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Θωμόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή