Με το Volvo XC40 στην Εύβοια

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Το ταξίδι μας στη νότια Εύβοια ταίριαξε απόλυτα με το ελκυστικό μοντέλο της Volvo στην κατηγορία των compact premium SUV. Με το εξαιρετικού ντιζάιν XC40 φτάσαμε μέχρι την Κάρυστο και συνεχίσαμε για ακόμα 60 χιλιόμετρα, μέχρι το ακρωτήρι του Καφηρέα. Σε όλη την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή, το XC40 ξεχώρισε κυρίως για την κορυφαία ποιότητα κύλισης και την άνεση που προσφέρει το σωστά ρυθμισμένο σύστημα ανάρτησης. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο στην καλή οδηγική συμπεριφορά του παίζει και η Σπονδυλωτή Κόμπακτ Αρχιτεκτονική (CMA), μια νέα πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το αυτοκίνητο που οδηγήσαμε. Η διαδρομή μας περιλάμβανε περίπου 10 χιλιόμετρα βατού χωματόδρομου, που δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για το αυτοκίνητό μας, μια και είναι εφοδιασμένο με αποτελεσματικό σύστημα τετρακίνησης. Τόσο το τελευταίο όσο και ο συνδυασμός της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος (211 χλστ.) με το Hill Descent Control, που διατηρεί πολύ χαμηλές ταχύτητες σε καθόδους με μεγάλες κλίσεις, μας ενέπνευσαν τυφλή εμπιστοσύνη για το SUV με τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και τη διχρωμία.

 
Οδηγώντας μέχρι τον Κάβο Ντόρο εκτιμήσαμε από την πρώτη στιγμή το άμεσο τιμόνι, την εξαιρετική πρόσφυση και τα αποδοτικά φρένα του premium μοντέλου της σουηδικής φίρμας. Το εσωτερικό του υπόσχεται ευρυχωρία με βάση το μεταξόνιο των 2,7 μέτρων, γεγονός που επιβεβαίωσαν όλοι οι επιβαίνοντες. Εκτός από την άνεση όμως των επιβατών, ο χώρος αποσκευών των 460 λίτρων έχει μεγάλο άνοιγμα για την καλύτερη φόρτωση-εκφόρτωση.

 
Κορυφαία είναι η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στην καμπίνα, ενώ δεσπόζουσα θέση έχει η οθόνη αφής 9 ιντσών, απ’ όπου χειριστήκαμε σχεδόν όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Το σύστημα πολυμέσων συνεργάζεται εξαιρετικά με τα ηχεία της Harman Kardon, που σε συνδυασμό με την πολύ καλή ηχομόνωση της καμπίνας επιτρέπει σε οδηγό και συνεπιβάτες να απολαύσουν κρυστάλλινο ήχο στις αγαπημένες τους μουσικές.

 
Ως προς την κατανάλωση καυσίμων, ο 2λιτρος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 247 ίππων και 350 Nm ροπής έχει το προτέρημα να κινείται οικονομικά, εφόσον δεν οδηγούμε επιθετικά, κάτι που εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο, δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει πρατήριο υγρών καυσίμων. Επιπρόσθετη ασφάλεια μας προσέφερε η εφαρμογή Volvo On Call, καθώς, ό,τι είδους απρόοπτο και αν συνέβαινε, η υπηρεσία υποστήριξης της Volvo θα μπορούσε να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

 
Το XC40 φέρνει στην κατηγορία των compact SUV τις βραβευμένες τεχνολογίες ασφάλειας, συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, που είναι γνωστές από τις σειρές 90 και 60. Αυτές καθιστούν το XC40 ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα compact premium SUV της αγοράς. Εκτός των άλλων, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού στο XC40 περιλαμβάνουν το Pilot Assist, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, την τελευταία γενιά του City Safety, την τεχνολογία Run-off Road Protection για αποτροπή της εξόδου από τον δρόμο ή μετριασμό των συνεπειών της, καθώς και κάμερα 360 μοιρών που βοηθά τον οδηγό σε μανούβρες σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

 
Το 4,4 μέτρων SUV της Volvo ήταν ο καλύτερος σύντροφος για την απαιτητική μας εκδρομή και οι αρχοντικές ανέσεις που προσφέρει είναι αξιοζήλευτες από τους ανταγωνιστές της κατηγορίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή