Η SEAT θα λανσάρει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα

Η SEAT θα λανσάρει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η SEAT παρουσίασε σήμερα την ηλεκτρική της στρατηγική, η οποία μέχρι τις αρχές του 2021, περιλαμβάνει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Η ηλεκτρική έκδοση του Mii και το el-Born θα είναι τα δύο πρώτα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, ενώ η νέα γενιά Leon και το Tarraco θα διαθέτουν plug-in υβριδική έκδοση. Επιπλέον, το CUPRA Leon και το CUPRA Formentor θα διαθέτουν επίσης στη γκάμα τους μια υβριδική παραλλαγή plug-in.

Ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo, ανακοίνωσε στην ετήσια συνάντηση παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ότι το CUPRA Formentor, το νέο CUV που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Martorell. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας, η SEAT θα αναπτύξει επίσης μια νέα πλατφόρμα οχημάτων σε συνεργασία με τη Volkswagen, μια μικρότερη έκδοση της Modular Electric Drivekit (MEB), πάνω στην οποία πολλά οχήματα μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων από διαφορετικές μάρκες, μεταξύ των οποίων και η SEAT, θα κατασκευαστούν μελλοντικά. Ο στόχος της νέας πλατφόρμας είναι η δημιουργία προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων με τιμή εισόδου κάτω των 20.000 ευρώ. Περισσότεροι από 300 εξειδικευμένοι μηχανικοί θα συμμετάσχουν σε αυτό το project στην Ισπανία. Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων που έλαβαν χώρα στα κεντρικά γραφεία της SEAT στο Martorell, ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo δήλωσε ότι «η SEAT έχει πλέον σαφέστερο ρόλο στον Όμιλο Volkswagen και χάρη στα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει, κερδίσαμε τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων». «Για πρώτη φορά, το Τεχνικό Κέντρο της SEAT θα αναπτύξει μια πλατφόρμα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από περισσότερες μάρκες ανά τον κόσμο», πρόσθεσε ο de Meo. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, ο οποίος παρακολούθησε την παρουσίαση, τόνισε το ρόλο της SEAT στα πλαίσια του Ομίλου Volkswagen: «Η SEAT διαδραματίζει νέο ρόλο στα πλαίσια του Ομίλου Volkswagen, αναλαμβάνοντας ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Τα επιτεύγματα του έτους υπογραμμίζουν τη δυνατότητα της SEAT να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης και να ανοίξει νέες αγορές». Ο Dr. Herbert Diess πρόσθεσε ότι «το project της μικρής ηλεκτρικής πλατφόρμας αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς ακόμη πιο προσιτή.

Η ηλεκτρική επίθεση φτάνει πέρα από τα νέα μοντέλα και περιλαμβάνει επίσης στρατηγική micromobility, η οποία, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, θα ηγηθεί εντός του Ομίλου Volkswagen από την SEAT. Το concept car Minimo και το ηλεκτρικό SEAT eXS kickscooter είναι δύο παραδείγματα-λύσεις αστικής micromobility που προτείνει η εταιρεία. 2018, το καλύτερο έτος στην ιστορία της SEAT Το 2018 το SEAT πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της*. Τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν στα 294 εκατ. ευρώ, 4,6% περισσότερο από το προηγούμενο έτος (281). Επιπλέον, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 93,2% στα 223 εκατ. ευρώ (2017: 116) και ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 9,991 δισ. ευρώ, 4,6% υψηλότερα από το αποτέλεσμα του 2017 (9.552). Όλα τα ποσά καταγράφουν νέα ιστορικά ρεκόρ. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο κύκλος εργασιών της SEAT αυξήθηκε κατά 33%. Επιπλέον, οι πωλήσεις αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των σχεδόν επτά δεκαετιών της SEAT και τα 517.600 πωληθέντα οχήματα (10,5% περισσότερο από το 2017), έκαναν τη SEAT την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη μάρκα στην Ευρώπη κατά το προηγούμενο έτος. Ενισχυμένη από το Ateca και το Arona, η πώληση μοντέλων με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους βοήθησε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της SEAT.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT