Ηλεκτρικά Πατίνια: Λύση Ή Πρόβλημα Για Την Αθήνα;

Ηλεκτρικά Πατίνια: Λύση Ή Πρόβλημα Για Την Αθήνα;

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Θα έχετε παρατηρήσει όλοι πως τον τελευταίο καιρό το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο έχει κατακλυστεί από δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια τα οποια κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα από τουρίστες καθώς επίσης και από κατοίκους του λεκανοπεδίου η οποίοι στην πλειοψηφία τους βρίσκουν την μετακίνηση αυτή σαν παιχνίδι!

 
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΟΥ
 
Η εταιρία Lime που εισάγει τα πατίνια στην χώρα μας έχει ήδη παρουσία σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βασιλεία, Λισαβόνα, Λυόν, Πράγα, Βιέννη, Βαρσοβία, Σαραγόζα, Ζυρίχη και άλλες.
 
Η μοτοσυκλετιστική παιδεία μας και γενικότερα η κουλτούρα μας σε θέματα οδικής ασφαλείας, σεβασμός στους πεζούς θεωρείται ότι είναι ανάλογης των παραπάνω ευρωπαϊκών χωρών;
 
1.Πόσο παιχνίδι είναι να πηγαίνετε με 25 χλμ (maximum ταχύτητα) στους δρόμους χωρίς κράνος καταπατώντας τον ΚΟΚ;
2. Πόσο παιχνίδι είναι να κατεβαίνετε με 25χλμ την Συγγρού η οποία είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας;
3. Πόσο παιχνίδι είναι να αφήνετε τα πατίνια πραγματικά όπου να’ναι εμποδίζοντας πεζούς στο πέρασμα τους, μαμάδες με καρότσια και άτομα με ειδικά αμαξίδια να αναγκάζονται να κάνουν ελιγμούς για να μετακινηθούν;
 
Δεν τους έφθαναν όλοι οι ανεγκέφαλοι που παρκάρουν στις ράμπες αναπήρων πρέπει να έχουν και τα ηλεκτρικά πατίνια;
 
Ο Δήμος Αθηναίων από την πλευρά του επισημαίνει ότι:
 
«Ο Δήμος ενθαρρύνει τις εναλλακτικές μορφές βιώσιμης μετακίνησης στην Αθήνα και παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη δραστηριότητα των ηλεκτροκίνητων πατινιών στην πρωτεύουσα, για την οποία όμως (κίνηση ηλεκτροκίνητων πατινιών σε δρόμους, πεζοδρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες) δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 
Διαπιστώνοντας λοιπόν, την έλλειψη κάθε θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα αδειοδότησης ή ελέγχου, ο δήμος Αθηναίων προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας εργασίας στην οποία προσκλήθηκαν και εκπρόσωποι των εταιριών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά.
 
Στόχος της ομάδας εργασίας είναι η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης, βάσει και της διεθνούς εμπειρίας, προς τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κλπ), που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. »

 
Αναμένοντας λοιπόν να δούμε τις όποιες εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα μιας και σε λίγο διάστημα η Αθήνα λόγω καλοκαιριού θα κατακλυστεί από εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες!
 
Να τονίσω ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην εναλλακτική μορφή μετακίνησης απλά θεωρούμε ότι πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή