ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αποστολή στη Γερμανία: Νέο Opel Corsa-e

Αποστολή στη Γερμανία: Νέο Opel Corsa-e
Η Opel, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της ηλεκτροκίνησης. Η αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στο γαλλικό όμιλο PSA, παρουσίασε σήμερα το πρώτο μοντέλο που ανήκει στη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων.
 
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΡΗ ΓΑΡΙΝΗ
 
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου Opel Corsa-e, που έγινε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, δόθηκαν τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων. Ειδικότερα, μέχρι το 2024 κάθε μοντέλο της μάρκας, θα διατίθεται και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση. Μέχρι το 2020 θα έχουν κυκλοφορήσει οι ηλεκτρικές και υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων Mokka, Vivaro και Grandland X.
 
Τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Opel, θα συνοδεύονται επίσης με Application, το οποίο θα παρέχει συνεχώς πληροφορίες και στοιχεία για τα σημεία όπου ο οδηγός θα μπορεί να φορτίζει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου.
 
Η τιμή της βασικής έκδοσης του νέου Opel Corsa-e, προσδιορίστηκε στα 29.900 ευρώ για την Γερμανία και άλλες δέκα χώρες (δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα).
 
Το νέο Corsa-e υιοθετεί προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης. Με αυτονομία έως 330 χλμ., σύμφωνα με το WLTP, το πενταθέσιο αυτοκίνητο είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της (ταχεία φόρτιση) σε 30 λεπτά.
 
Ο οδηγός, έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης – Normal, Eco και Sport. Το Sport mode αυξάνει την απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά, με μέτριες επιπτώσεις στην αυτονομία.
 
Τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης οδηγού, που κατά κανόνα χαρακτηρίζουν ανώτερες κατηγορίες οχημάτων, κάνουν το ντεμπούτο τους στο Corsa-e. Ένα από αυτά είναι το προσαρμοζόμενο, αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix, που η Opel προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Τα οκτώ στοιχεία LED, ελεγχόμενα από μια εμπρός κάμερα υψηλής ανάλυσης νέας γενιάς, προσαρμόζουν συνεχώς τη φωτεινή δέσμη στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και στο περιβάλλον.
 
Προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού αυξάνουν αισθητά το επίπεδο ασφάλειας. Χάρη στη νέα εμπρός κάμερα, το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης ανιχνεύει τώρα πρόσθετες πληροφορίες, όπως σήματα LED. Τα όρια ταχύτητας δε, που αποθηκεύονται στο σύστημα εμφανίζονται στην οθόνη. Προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας με την υποστήριξη ραντάρ και σύστημα προστασίας flank-guard που λειτουργεί με αισθητήρα κάνουν την πρεμιέρα τους στο νέο Corsa. Επίσης διατίθεται σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου και μία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης.
 
Νέα συστήματα infotainment διασφαλίζουν πλήρη συνδεσιμότητα για τους οδηγούς και τους επιβάτες του νέου Corsa. Το Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0”, όπως και η κορυφαία πρόταση Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”, προσφέρουν επίσης τη νέα υπηρεσία τηλεματικής “Opel Connect”. Χρήσιμες λειτουργίες, όπως Live Navigation με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άμεση σύνδεση με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήσης έκτακτης ανάγκης, παρέχουν πρόσθετη ξεγνοιασιά σε οδηγούς και επιβάτες.