Ταξιδεύοντας 2.000 χλμ. με την BMW X1 1.5 diesel

Ταξιδεύοντας 2.000 χλμ. με την BMW X1 1.5 diesel

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα καλύψαμε με τη μικρότερη και βασική πετρελαιοκίνητη BMW της γκάμας X. Η ποιότητα κύλισης και η χαμηλή κατανάλωση είναι τα πρώτα στοιχεία που μας εξέπληξαν αρχικά, αλλά η Χ1 sDrive16d ξετύλιξε πολλές περισσότερες αρετές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας.

Η BMW X1 βρίσκεται σίγουρα σε μία από τις top επιλογές του υποψήφιου αγοραστή που αναζητά ένα premium compact μοντέλο με υπερυψωμένο αμάξωμα, άνεση τόσο στην οδήγηση όσο και χωροταξικά, καθώς και χαμηλές καταναλώσεις εντός και εκτός πόλης. Εξωτερικά, οι δυναμικές του γραμμές υπογραμμίζουν το κύρος της φίρμας και η επιβλητική του εμφάνιση είναι αυτή που σε μαγνητίζει. Για ένα SUV με μήκος 4,4 μέτρα και πλάτος 1,8, η άνεση που προσφέρει η καμπίνα είναι αξιοσημείωτη. Μεγάλη ευρυχωρία, αέρας για τα γόνατα των πίσω επιβατών και μάλιστα είναι συρόμενα εκτοξεύοντας την πρακτικότητα στα ύψη. Επίσης, αυτά βοηθούν και στη διαμόρφωση του χώρου αποσκευών, που χωρίζεται σε δύο επίπεδα και αγγίζει τα 505 λίτρα.

Ο 1.500 κ.εκ diesel κινητήρας των 116 ίππων και 270 Nm ροπής συνεργάζεται άψογα με το γρήγορο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων της BMW. Το -όχι τόσο αμελητέο- βάρος (1.580 κιλά) δεν αποτελεί τροχοπέδη, χάρη στη γενναιόδωρη ροπή του μοτέρ που δεν θα σε “κρεμάσει”. Από τις 1.800 στροφές νιώθεις ένα ευχάριστο τράβηγμα, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνεις, μιας και σύντομα ο 4κύλινδρος turbodiesel θα φτάσει στο όριό του. Η κατανάλωση του μπορεί να μην φτάνει πρακτικά τα 3,6 λτ./100 χλμ στον ανοιχτό δρόμο, αλλά φορτωμένο και με τέσσερις επιβάτες ο υπολογιστής ταξιδιού έδειξε 5,9 λτ./100 χλμ. Συνολικά, η μέση κατανάλωση που σημειώσαμε ήταν 6,5 λτ./100 χλμ, με το 50% του ταξιδιού να είναι στην εθνική οδό. Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκονται και οι εκπεμπόμενοι ρύποι (118 γρ./χλμ.) 

Η καμπίνα είναι μοντέρνα και από το βασικό εξοπλιστικό πακέτο αντιλαμβάνεσαι την premium αύρα της γερμανικής εταιρείας. Μαλακά υλικά, εξαιρετική συναρμογή και το σύστημα iDrive ολοκληρώνουν το σύνολο του εσωτερικού με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οδηγικά, η BMW X1 είναι άνετη και μία οικογένεια μπορεί να βολευτεί εύκολα για τις μετακινήσεις της. Η ανάρτηση είναι πολύ άνετη, ενώ η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι 18 εκατοστά, σταματώντας κάθε αμφιβολία που μπορεί να τρυπώσει στο μυαλό του δραστήριου οδηγού. Η τιμή της βασικής πετρελαιοκίνητη diesel έκδοσης ξεκινάει από τα 34.750 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή