ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Kia XCeed: Συνδυασμός SUV και δυναμικού χάτσμπακ

Νέο Kia XCeed: Συνδυασμός SUV και δυναμικού χάτσμπακ

ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Βρεθήκαμε στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Kia XCeed, που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία. Το XCeed είναι το νέο crossover (CUV) της φίρμας, το οποίο συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με το σπορ αμάξωμα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός χάτσμπακ, ενώ προσφέρει εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά, κάτι που επιβεβαιώσαμε στους ισπανικούς δρόμους.

Κομψό, με σύγχρονο και δυναμικό σχεδιασμό, το νέο Kia XCeed αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική, σπορ επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά SUV. Είναι δημιούργημα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σχεδιασμού της εταιρείας στη Γερμανία. Το μήκος του είναι 4,39 μ., το πλάτος 1,83 μ. (+26 mm σε σχέση με το πεντάθυρο Ceed), ενώ το μεταξόνιο είναι το ίδιο με τα άλλα μοντέλα της σειράς Ceed (2.650 mm). Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος δημιουργεί την ίδια στιβαρή εικόνα που αρέσει στους αγοραστές των SUV.

Ο μεγαλύτερος πίσω πρόβολος του Kia XCeed εξασφαλίζει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ο οποίος φτάνει τα 426 λίτρα, 31 λίτρα περισσότερα από το Ceed. Με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.378 λίτρα.

Το σύνολο προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας του νέου Kia XCeed το καθιστούν αυτόματα ένα από τα πιο ολοκληρωμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Είναι ένα από τα πρώτα οχήματα στην Ευρώπη που προσφέρουν το καινοτόμο σύστημα τηλεματικής UVO Connect, με πλήρη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε ένα ευρύ πεδίο πληροφοριών μέσω της οθόνης αφής και του/των smartphone.

Οι κινητήρες

Διαθέσιμοι θα είναι τρεις υπερτροφοδοτούμενοι T-GDi κινητήρες άμεσου ψεκασμού βενζίνης. Ο τρικύλινδρος 1.0 T-GDi αποδίδει 120 ίππους και 172 Nm ροπής, ενώ ο τετρακύλινδρος 1.4 T-GDi αποδίδει 140 ίππους και 242 Nm. Επίσης ο υψηλής ισχύος 1.6 T-GDi που αποδίδει 204 ίππους και 265 Nm. Διατίθεται επίσης με δύο εκδόσεις Smartstream – των πιο καθαρών και αποδοτικών κινητήρων πετρελαίου που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από την Kia: τους 1.6 Smartstream απόδοσης 115 ή 136 ίππων. Με εξαίρεση τον 1.0 T-GDi, όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ή αυτόματα διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Στην περίπτωση του ισχυρού βενζινοκινητήρα που οδηγήσαμε, το XCeed έδειξε και τη σπορ του πλευρά, αποδεικνύοντας ότι ταιριάζει στο προφίλ ενός ανήσυχου οικογενειάρχη.

Θα διατίθεται από τον Οκτώβριο σε προνομιακή τιμή. Κάθε αυτοκίνητο θα καλύπτεται από τη μοναδική εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χλμ.

KIA