Ολη η γαλλική κουλτούρα σε ένα αυτοκίνητο

Ολη η γαλλική κουλτούρα σε ένα αυτοκίνητο

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νέα εποχή της DS Automobiles φέρνει καινούργια μοντέλα που συνδυάζουν τη μοντέρνα σχεδίαση με την premium αισθητική. Το DS 7 Crossback αποτελεί τη ναυαρχίδα της γαλλικής φίρμας και οπλίζεται με καινοτομία, κορυφαία ποιότητα υλικών και υψηλή τεχνογνωσία. Τα ίδια προσόντα ενστερνίζεται και το νεοφερμένο DS 3 Crossback, το οποίο τοποθετείται σε μια κατηγορία που συνεχώς αναπτύσσεται, αυτή των premium B-SUV.

Οι νέες αναλογίες και η ανάγλυφη σχεδίαση του DS 3 Crossback, το εκλεπτυσμένο παρουσιαστικό του και οι αποκλειστικές καινοτομίες του εξερευνούν αχαρτογράφητες περιοχές, γράφοντας νέους κανόνες. Ακόμα, το DS 3 Crossback ξεχωρίζει ως πρόδρομος της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας τόσο λόγω του καινοτόμου και avant garde στυλ του όσο και εξαιτίας της πρωτοφανούς –για ένα όχημα αυτής της κατηγορίας– επιπέδου τεχνολογίας και ποιότητας. Εχει μήκος 4,12 μ., πλάτος 1,79 μ. και όντας 1,53 μ. ψηλό, το DS 3 Crossback προσφέρει συμπαγείς διαστάσεις, ενώ παραλλήλως διαθέτει μία ισχυρή προσωπικότητα την οποία διαμορφώνουν οι μυώδεις γραμμές του.

Πολυάριθμες λεπτομέρειες το καθιστούν ξεχωριστό, όπως για παράδειγμα οι αόρατες τσιμούχες των παραθύρων, οι «κρυφές» χειρολαβές –που ενσωματώνονται την επιφάνεια των θυρών– και η κομψή γραμμή οροφής από την οποία απουσιάζει η κεραία. Στο πίσω μέρος συναντάμε εντυπωσιακά φώτα, τα οποία τονίζονται από μια κομψή ράβδο χρωμίου και διπλές χρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης.

Ολη η γαλλική κουλτούρα σε ένα αυτοκίνητο-1

Εντυπωσιακά τα πίσω φώτα και οι χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης.

Η ηχομόνωση ήταν και είναι πάντα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τους μηχανικούς που ήταν υπεύθυνοι για την εξέλιξη του DS 3 Crossback, οι οποίοι γι’ αυτό τον λόγο υιοθέτησαν διάφορες τεχνικές λύσεις, όπως η αύξηση του πάχους των πάνελ στις πόρτες, η χρήση πυκνωμένου γυαλιού και η υιοθέτηση ακουστικού παρμπρίζ. Ο χώρος των επιβατών είναι μεγάλος και καλά σχεδιασμένος, προσφέροντας μια ποικιλία επιλογών αποθήκευσης, ένα χώρο για να φορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο, ποτηροθήκες και ένα συρόμενο υποβραχιόνιο.

Ευρυχωρία

Και μπροστά και πίσω η ευρυχωρία είναι εξαιρετική, με μεγάλο εσωτερικό πλάτος και άφθονο «αέρα» τόσο για το κεφάλι όσο και για τα πόδια. Ενώ το πίσω διαιρούμενο και ανακλινόμενο κάθισμα σας επιτρέπει να αυξήσετε τον όγκο του πορτμπαγκάζ των 350 λίτρων.

Αναφορικά με την ασφάλεια, υπάρχουν 8 αερόσακοι και μάλιστα για πρώτη φορά στην κατηγορία υπάρχουν στάνταρ δύο αερόσακοι που προστατεύουν τους πίσω επιβάτες. Επιπλέον, εξοπλίζεται με μια ποικιλία από σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Ολη η γαλλική κουλτούρα σε ένα αυτοκίνητο-2

Ο Chief Operating Officer της DS Automobiles, Δημήτρης Καββούρης.

Μηχανολογικά διατίθεται τόσο με κινητήρες βενζίνης όσο και πετρελαίου, καθώς και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι βενζίνης είναι 1.2 PureTech με αποδόσεις 100, 130 και 155 ίππων, με την τελευταία περίπτωση να προσφέρεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Στους diesel συναντάμε τον γνώριμο 1.5 BlueHDi με 100 και 130 ίππους. Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου είναι 21.800 ευρώ και έρχεται με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και κορυφαία ποιότητα.

Ο Chief Operating Officer της DS Automobiles, Δημήτρης Καββούρης, μίλησε στην «Κ», αναφέροντας ότι η πολυτελής μάρκα αυτοκινήτων του Ομίλου PSA, ενσωματώνει με έναν μοναδικό τρόπο στο DS 3 Crossback όλη τη γαλλική κουλτούρα και παράδοση στην πολυτέλεια και την αισθητική. Συνέχισε τονίζοντας ότι συνδυάζει την ασυμβίβαστη κομψότητα και το απαράμιλλο στυλ με ένα πλήθος υπερσύγχρονων τεχνολογιών και συστημάτων ασφάλειας. Το DS 3 Crossback είναι πιστό στη φιλοσοφία της DS Automobiles με κορυφαία ποιότητα και προσήλωση στη λεπτομέρεια. Καινοτόμο, με τεχνογνωσία που πηγάζει από το DNA της μάρκας, θα είναι διαθέσιμο και με τον ηλεκτρικό κινητήρα E-TENSE, ο οποίος συνδυάζει δύναμη, ευελιξία και αθόρυβη λειτουργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή