Αποστολή: Νέο Toyota C-HR

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛIΣΣΑΒΩΝΑ

Φτάνοντας στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην πόλη της Λισσαβώνας, μας περίμεναν τα νέα Toyota C-HR για να τα οδηγήσουμε μέχρι την παραθαλάσσια περιοχή του Κασκάις. Με μια πρώτη ματιά, οι αλλαγές στο αισθητικό κομμάτι του ιαπωνικού crossover δεν εντοπίζονται εύκολα, ωστόσο η Toyota έχει κάνει επεμβάσεις ουσίας.

Το C-HR αποτελεί, ειδικά στη χώρα μας, ένα από τα best seller, που μάλιστα φιγουράρει στην πρώτη τριάδα στην κατηγορία του. Αυτός είναι και ο σκοπός του ανανεωμένου μοντέλου, το οποίο φέρει νέους προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων. Το infotainment εξοπλίζεται με Apple CarPlay και Android Auto, προσφέροντας μεγάλη χαρά στους «γκατζετάκηδες». Η εικόνα στο εσωτερικό έχει μείνει ίδια και η ποιότητα των μαλακών υλικών παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Η βασικότερη προσθήκη έρχεται κάτω από το καπό. Εκτός από τον 1.2 turbo κινητήρα των 116 ίππων και το υβριδικό σύνολο των 122 ίππων, το οποίο αποτελείται από έναν 1.800άρη θερμικό κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, η Toyota διαθέτει και ακόμα ένα hybrid σύνολο με 2λιτρο μοτέρ και μεγαλύτερη μπαταρία. Η απόδοσή του φτάνει τα 184 PS και μπορεί να επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα. Η μέση κατανάλωση που υπόσχεται η εταιρεία είναι 4 λτ./100 χλμ., ωστόσο πρακτικά η δυνατή έκδοση κυκλοφορούσε «καίγοντας» 5,5-6 λτ./100 χλμ. βενζίνη. Η υψηλή θέση οδήγησης και η εξαιρετική κύλιση ήταν και ο λόγος που απολαύσαμε τον Ατλαντικό Ωκεανό, καθώς διανύαμε τους δρόμους δίπλα στο κύμα.

Η Toyota προσφέρει και στο C-HR, από τη βασική έκδοση, τα συστήματα ασφαλείας Toyota Safety Sense. Μεταξύ άλλων διαθέτει προβολείς και φώτα ημέρας LED, έγχρωμη οθόνη TFT 4.2΄΄ στον πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 8΄΄ στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, διζωνικό σύστημα κλιματισμού, κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι, ηλεκτρικό χειρόφρενο, αισθητήρα φωτός, Hill Start Assist Control, σύστημα έξυπνης εκκίνησης Smart start, συνδεδεμένες υπηρεσίες MyT, θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες κ.ά.

To ανανεωμένο Toyota C-HR βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και η τιμή εκκίνησης είναι 21.270 ευρώ με τον 1.200άρη turbo κινητήρα, ενώ οι δύο υβριδικές εκδόσεις, 1.8 και 2.0, ξεκινούν από 24.070 ευρώ και 29.050 ευρώ αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή