Βράβευση για το πρωτότυπο AMI ONE στο Festival Automobile International

Βράβευση για το πρωτότυπο AMI ONE στο Festival Automobile International

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Η Citroën έδωσε το παρόν στο 35ο Festival Automobile International, που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου του 2020 στο Les Invalides του Παρισιού.
 
Η Γαλλική εταιρεία παρουσίασε στο κοινό το όραμά της για το μέλλον, μέσω δύο πρωτοτύπων που ξεχωρίζουν από το δυνατό αισθητικό τους αποτύπωμα, συμβολίζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον αύριο για τις μετακινήσεις: Το Ami One Concept, ένα φρέσκο και 100% ψηφιακό όχημα που δίνει λύσεις στις αστικές μετακινήσεις και το 19_19 Concept, την απόλυτη έκφραση της άνεσης που θέλει να προβάλλει η Γαλλική εταιρεία κάτω από την “ομπρέλα” του “ë-Comfort”.
 
Στην εναρκτήρια τελετή, στο Ami One Concept απονεμήθηκε το Βραβείο Αστικής Κινητικότητας, από μια επιτροπή ειδικών επί του αντικειμένου, που επιβράβευσαν την καινοτόμο προσέγγιση του μοντέλου στην αμιγώς ηλεκτρική μετακίνηση, η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλους.

 
Το 19_19 Concept είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο όχημα που προσφέρει την απόλυτη αίσθηση άνεσης, αλλά και τη μεγάλη αυτονομία στους χρήστες του. Σχεδιαστικά έχει σαφείς επιρροές από τον κόσμο της αεροναυπηγικής. Η καμπίνα των επιβατών είναι σχεδιασμένη σαν να πρόκειται για πραγματικό σαλόνι, δίνοντας με την αρχιτεκτονική της και τα υλικά που συναντώνται εκεί ως επένδυση στις επιφάνειες, τη ζεστή αίσθηση της “φωλιάς” για κάθε έναν από τους επιβάτες ξεχωριστά. Είναι αμιγώς ηλεκτρικό το πρωτότυπο 19_19 και υπόσχεται αυτονομία που φτάνει τα 800 χιλιόμετρα, με διάθεση, σε ότι αφορά την άνεση, να προσομοιώσει ένα “μαγικό χαλί” καθώς έχει ανάρτηση με τα αναγνωρισμένα για τις ικανότητές τους, Progressive Hydraulic Cushions®, συνδυασμένα με ένα έξυπνο ενεργό σύστημα ελέγχου. Το 19_19 Concept έχει προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στα χαρακτηριστικά του, αλλά και μια σειρά από λύσεις συνδεσιμότητας και διεπαφής ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον κάθε έναν από τους επιβάτες ξεχωριστά. Το 19_19 Concept κάνει τελείως νέα την εμπειρία του ταξιδιού, καθώς φέρνει στη διάθεση των επιβατών του το πρόγραμμα ë-Comfort.