Νέο Opel Corsa-e με αυτονομία 330 χλμ.

Νέο Opel Corsa-e με αυτονομία 330 χλμ.

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Opel πραγματοποίησε πανευρωπαϊκή παρουσίαση στο Βερολίνο, όπου έδωσε την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να γευθούν την ηλεκτρική εμπειρία του δημοφιλούς supermini. Με την έκτη γενιά Corsa, ο Γερμανός κατασκευαστής προσφέρει για πρώτη φορά μία ηλεκτρική έκδοση (με μπαταρία) με αυτονομία έως 330 χιλιόμετρα. Η Opel επέλεξε το δημοφιλέστερο μοντέλο της για να φέρει την ηλεκτροκίνηση στο ευρύ κοινό. Το Opel Corsa είναι το απόλυτο best seller. Πάνω από 13,6 εκατομμύρια μονάδες έχουν κατασκευαστεί από το 1982. Το Corsa έγινε το μεταφορικό μέσο εκατομμυρίων ανθρώπων και τώρα τους προσφέρει την ευκαιρία να οδηγούν με μηδενικούς ρύπους. Ο παραγγελίες για την έκτη γενιά Corsa θα ξεκινήσουν με πρώτο το Corsa-e, ενώ θα ακολουθήσουν εκδόσεις πετρελαίου και βενζίνης.

Η Opel κατασκευάζει αυτοκίνητα τα τελευταία 120 χρόνια και ανέκαθεν, οι τεχνολογίες της ήταν προσιτές από το ευρύ κοινό. Το νέο Corsa-e υιοθετεί προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης. Με αυτονομία έως 330 km, σύμφωνα με το WLTP1, είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση χωρίς περιορισμούς. Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της (ταχεία φόρτιση) σε 30 λεπτά. Το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης –μέσω καλωδίου, επιτοίχιου πίνακα ή ταχυφορτιστή– ενώ η μπαταρία καλύπτεται από οκταετή εγγύηση. Η κατάσταση φόρτισης μπορεί να ελέγχεται μέσω της εφαρμογής «myOpel», με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης, σε όλες τις περιπτώσεις.

Νέο Opel Corsa-e με αυτονομία 330 χλμ.-1

Οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις έχουν διατηρηθεί.

Επιπλέον, η αυτονομία μπορεί να προσαρμόζεται από τον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης – Normal, Eco και Sport. Το Sport mode αυξάνει την απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά, με μέτριες επιπτώσεις στην αυτονομία. Στο Eco mode, το Corsa-e γίνεται δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αυξάνοντας σημαντικά την αυτονομία.

Το σύστημα κίνησης του Corsa-e συνδυάζει οδήγηση μηδενικών ρύπων με μέγιστη οδηγική απόλαυση. Με ισχύ 100kW (136hp) και μέγιστη, άμεσα διαθέσιμη, ροπή 260 Nm, επιτυγχάνει αξιοσημείωτη απόκριση, ευελιξία και δυναμικές επιδόσεις. Χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 50 km/h, και μόνο 8,1 δεύτερα για το σπριντ 0-100 km/h – τιμές εφάμιλλες των σπορ αυτοκινήτων.

Σπορ σχεδίαση

Η δυναμική εμφάνιση του Corsa-e υποστηρίζεται από σπορ σχεδίαση, ενώ οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις των προηγούμενων γενιών έχουν διατηρηθεί. Με μήκος 4,06 μ., παραμένει ένα ευέλικτο, πρακτικό πενταθέσιο, με έξυπνη διάταξη χώρων. Η γραμμή οροφής παραπέμπει σε μοντέλο coupé και είναι 48mm χαμηλότερη από αυτή του προκατόχου του, χωρίς όμως να περιορίζει τον χώρο για το κεφάλι των επιβατών.

Ο οδηγός κάθεται 28mm χαμηλότερα. Η οδική συμπεριφορά και οι δυναμικές επιδόσεις ωφελούνται από το χαμηλότερο κέντρο βάρους. Η πιο άμεση απόκριση και η δυναμική συμπεριφορά αυξάνουν την απόλαυση πίσω από το τιμόνι. Το μοντέρνο εσωτερικό, με πλήρως ψηφιακό κόκπιτ μπορεί να αναβαθμιστεί περαιτέρω με δερμάτινα καθίσματα.

Νέο Opel Corsa-e με αυτονομία 330 χλμ.-2

Μοντέρνο εσωτερικό, με πλήρως ψηφιακό κόκπιτ. 

Τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης οδηγού, που κατά κανόνα χαρακτηρίζουν ανώτερες κατηγορίες οχημάτων, κάνουν το ντεμπούτο τους στο Corsa-e. Ενα από αυτά είναι το προσαρμοζόμενο, αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix, που η Opel προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Τα οκτώ στοιχεία LED, ελεγχόμενα από μία εμπρός κάμερα υψηλής ανάλυσης νέας γενιάς, προσαρμόζουν συνεχώς τη φωτεινή δέσμη στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και στο περιβάλλον. Προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού αυξάνουν αισθητά το επίπεδο ασφάλειας. Χάρη στη νέα εμπρός κάμερα, το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης ανιχνεύει τώρα πρόσθετες πληροφορίες, όπως σήματα LED. Τα όρια ταχύτητας δε, που αποθηκεύονται στο σύστημα εμφανίζονται στην οθόνη. Προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας με την υποστήριξη ραντάρ και σύστημα προστασίας flank-guard που λειτουργεί με αισθητήρα κάνουν την πρεμιέρα τους στο νέο Corsa. Επίσης, διατίθεται σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου και μία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης.

Νέα συστήματα infotainment διασφαλίζουν πλήρη συνδεσιμότητα για τους οδηγούς και τους επιβάτες του νέου Corsa. Το Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0΄΄, όπως και η κορυφαία πρόταση Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0΄΄, προσφέρουν επίσης τη νέα υπηρεσία τηλεματικής «Opel Connect». Χρήσιμες λειτουργίες, όπως Live Navigation με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άμεση σύνδεση με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήσης έκτακτης ανάγκης, παρέχουν πρόσθετη ξεγνοιασιά σε οδηγούς και επιβάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή