Το νέο Citroen Ami

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
 
Μέσα στο 2020, με το 100% ηλεκτροκίνητο ami, η Citroën με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας, καινοτομίας και προτάσεις αντικομφορμιστικών οχημάτων που με τα χρόνια έγιναν εμβληματικά, σκοπεύει να λανσάρει την βιώσιμη αστική μετακίνηση για όλους!  Το DNA της Citroën έχει να κάνει με τις ιδιαίτερα τολμηρές καινοτομίες, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα όρια του απροσδόκητου και δεν είναι μόνο οχήματα, αλλά και υπηρεσίες. Είναι ένας γνήσιος απόγονος, μια απευθείας εξέλιξη του πρωτοτύπου AMI ONE που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν τόσο μεγάλο και έντονο, που έφτασε η έκδοση παραγωγής σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά. Το ami είναι μια χειροπιαστή απόδειξη της διάθεσης για προσφορά λύσεων για τις αστικές μετακινήσεις και τις εκδρομές σε μικρές αποστάσεις. Προσφέρει εύκολη πρόσβαση στους πυρήνες των αστικών κέντρων, ασφαλή εναλλακτική λύση έναντι των δικύκλων, των ποδηλάτων, των πατινιών, αλλά και των αστικών συγκοινωνιών και όλα αυτά, με ένα ιδιαίτερα λογικό κόστος. 
Είναι 100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ: οι εκπομπές CO2 είναι μηδενικές και έτσι εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, έχει εξασφαλισμένη και την καθημερινή πρόσβαση στα αστικά κέντρα, με ένα εύκολο, τελείως αθόρυβο και ευχάριστο στο χειρισμό τρόπο. Η μπαταρία του, για πλήρη φόρτιση, χρειάζεται μόλις 3 ώρες σε πρίζα του κοινού οικιακού δικτύου – όπως ακριβώς ένα smartphone.

Είναι ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ: το εξαιρετικά μικρό του μήκος, μόλις 2,41m και ο μικρός κύκλος στροφής (με διάμετρο 7,20m), κάνουν τις αστικές μετακινήσεις και το parking, ιδιαίτερα εύκολες διαδικασίες. 

Είναι ΑΝΕΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Μικρές οι εξωτερικές του διαστάσεις, αλλά πολύ μεγάλοι οι χώροι στην καμπίνα, κάνουν το ami ιδιαίτερα άνετο για δύο επιβάτες που κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο. Η κλειστή καμπίνα του, προσφέρει προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ με το σύστημα θέρμανσης, προσφέρεται για χρήση και όταν κάνει αρκετό κρύο. 

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: το αυθεντικό του στυλ, η συμμετρία στη σχεδίαση και οι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ, κάνουν την εμφάνιση του ami πραγματικά ξεχωριστή. Τα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα, τα 6 πακέτα χρωματιστών αξεσουάρ και οι προτάσεις για εξατομίκευση, προκαλούν τους ενδιαφερόμενους να παίξουν, συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία και να φτιάξουν το δικό τους ami. 

Η Citroën με το ami εφηύρε την 100% ηλεκτρική κινητικότητα για όλους, από την ηλικία των 14 ετών (για τη Γαλλία). Ένα ultra-compact, ευέλικτο και πολύχρωμο όχημα που έχει πολλά και μεγάλα πλεονεκτήματα, με τα οποία ξεφεύγει από τις τυπικές νόρμες της κινητικότητας. Τα ανταγωνιστικά πακέτα με τα οποία θα προσφέρεται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας που θα κάνει τις μετακινήσεις μια τελείως νέα εμπειρία που απευθύνεται σε όλους. 

Το άνοιγμα των “συνόρων” για την κινητικότητα κάθε πολίτη, έχει προγραμματιστεί για λανσάρισμα στις 30 Μαρτίου στη Γαλλία και λίγους μήνες μετά, στην Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και τη Γερμανία. Οι πρώτες παραδόσεις του ami, είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Ιούνιο στη Γαλλική αγορά.