Το νέο Audi e-tron Sportback

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η Audi παραμένει σταθερή στη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας το δεύτερο μοντέλο στη σειρά  μοντέλων e-tron. Το Audi e-tron Sportback είναι ένα δυναμικό SUV coupé που προσφέρει ισχύ που στιγμιαία φτάνει τα 300 kW (402 PS), με αυτονομία έως και 446 χιλιόμετρα (στον κύκλο WLTP) από μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. 

Το Audi e-tron Sportback συνδυάζει τις αρετές ενός ευρύχωρου SUV με την κομψότητα ενός τετράθυρου κουπέ και το μοντέρνο χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Έχει μήκος 4.901 χιλιοστά, πλάτος 1.935 χιλιοστά και ύψος 1.616 χιλιοστά. Η οροφή του εκτείνεται επίπεδη πάνω από το μυώδες σώμα, με απότομη κλίση προς τα πίσω, σε τυπικό κουπέ στυλ. Το κάτω άκρο του τρίτου πλευρικού παραθύρου ανεβαίνει προς το πίσω μέρος –  ένα τυπικό χαρακτηριστικό Sportback.

Με το οκταγωνικό Singleframe, τα ισχυρά περιγράμματα πάνω από τους τροχούς και το γλυπτό πίσω τμήμα, το Audi e-tron Sportback είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με το σχεδιαστικό στυλ της μάρκας. Πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες επικοινωνούν ότι το SUV coupé είναι πλήρως ηλεκτρικό. Το πολύ κλειστό Singleframe με τις κάθετες αντηρίδες παρουσιάζεται σε ένα  ανοιχτό platinum gray χρώμα – ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αναγνώρισης των e-tron μοντέλων. Στην κάτω περιοχή των προβολέων Matrix LED, τέσσερα οριζόντια τμήματα δημιουργούν την ειδική υπογραφή e-tron στα φώτα ημέρας. Αυτό το μοτίβο επαναλαμβάνεται σε πολλά σημεία και υλοποιείται και σε τρεις διαστάσεις, για παράδειγμα, στα εντυπωσιακά πλαϊνά μαρσπιέ. Τα μαύρα ένθετά τους υποδηλώνουν το σημείο όπου βρίσκεται η μπαταρία, το ενεργειακό κέντρο του Audi e-tron Sportback. Οι σχεδιαστές επίσης διαφοροποίησαν την υπογραφή στο διαχύτη, κάνοντας σαφή την απουσία εξατμίσεων. Μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα πίσω φώτα LED μεταξύ τους.

Συνολικά δεκατρία χρώματα είναι διαθέσιμα, ανάμεσά τους το νέο χρώμα plasma blue, αποκλειστικό για το e-tron Sportback. Το λογότυπο στο ηλεκτρικά αναδιπλούμενο κάλυμμα φόρτισης διαθέτει το πορτοκαλί χρώμα του σήματος υψηλής τάσης, το οποίο προαιρετικά υιοθετείται και στις δαγκάνες φρένων. Τα  διακοσμητικά στους θόλους των τροχών ολοκληρώνονται σε ματ ανθρακί ως στάνταρ για να υπογραμμίσουν την εκτός δρόμου εμφάνιση. Το ίδιο ισχύει και για την προστασία του κάτω μέρους του αυτοκινήτου, για το διαχύτη και για τα σκαλοπάτια εισόδου στις πόρτες, τα οποία είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα. 

Το μοντέλο S line δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο σπορ DNA του Audi e-tron Sportback. Είναι εξοπλισμένο ως στάνταρ με ζάντες 20 ιντσών και σπορ ανάρτηση. Ο ακόμα πιο ξεχωριστός προφυλακτήρας είναι πλαισιωμένος από ιδιαίτερες αεροκουρτίνες, οι οποίες βελτιώνουν τη ροή του αέρα. Εκτείνονται κάτω από τους προβολείς, δημιουργώντας δυναμική εμφάνιση ακόμη και από απόσταση. Ένα έμβλημα S line κοσμεί τη μάσκα του ψυγείου, ενώ τα φωτιζόμενα αλουμινένια σκαλοπάτια στις πόρτες διαθέτουν επίσης λογότυπο S. Στο πίσω μέρος, ένα στάνταρ σπόιλερ και ένας εντυπωσιακός διαχύτης που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος του οχήματος, συμβάλλουν στην εξαιρετική αεροδυναμική του Audi e-tron Sportback.

Περισσότερες φωτογραφίες σε μεγαλύτερη ανάλυση εδώ: www.audi-mediacenter.com/en/photos/album/audi-e-tron-sportback-1553

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή