Νέο Audi A3: Ενα αυτοκίνητο με σπορ DNA

Νέο Audi A3: Ενα αυτοκίνητο με σπορ DNA

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Audi είναι η μάρκα που δημιούργησε την premium compact κατηγορία, όταν παρουσίασε το A3 το 1996. Από τότε μέχρι σήμερα, με κάθε επόμενη γενιά του Α3 η Audi συνέχισε να θέτει τον πήχυ της κατηγορίας, με το μοναδικό Sportback concept και τη φημισμένη προσήλωση της μάρκας στη συνολική ποιότητα κατασκευής.

Το νέο Audi A3 Sportback, στην τέταρτη γενιά του, είναι ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο sport DNA και γραμμές που του χαρίζουν μια πολύ δυναμική παρουσία στον δρόμο. Στο εμπρόσθιο τμήμα κυριαρχεί ένα ευρύ, εξαγωνικό Singleframe με μια κυψελωτή μάσκα και οι μεγάλες γωνιακές είσοδοι αέρα που χαρακτηρίζονται από μεγάλο βάθος. Στη βασική έκδοση χρησιμοποιεί σχεδόν όλη την τεχνολογία LED.

Η όψη black-panel του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας, οι κομψές ραφές σε χρώματα αντίθεσης, οι εντυπωσιακές θυρολαβές και ο νέος σχεδιασμός του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων – το εσωτερικό του A3 Sportback δείχνει και είναι σπορ και υψηλής ποιότητας.

Οι ακριβείς οριζόντιες γραμμές και οι επιφάνειες με σαφή σχεδιασμό τονίζουν το πλάτος του cockpit. Αυτό επιτυγχάνεται επίσης με την εντυπωσιακή λωρίδα εξαερισμού στην πόρτα στην πλευρά του συνοδηγού και στην καμπύλη λωρίδα επένδυσης ακριβώς από κάτω.

Νέο Audi A3: Ενα αυτοκίνητο με σπορ DNA-1

Η έκδοση 35 TDI (2λιτρο, 150 ίπποι, 360 Nm ροπή).

Χρησιμοποιεί οικεία στοιχεία από τα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας και είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής 10,1 ιντσών ως στάνταρ. Σε συνδυασμό με την πλοήγηση MMI plus, οι οθόνες εμφανίζονται στο Audi virtual cockpit, το οποίο έχει πολλές πρόσθετες λειτουργίες, όπως η μεγάλη οθόνη πλοήγησης. Το μεγαλύτερο Audi cockpit plus με διαγώνιο 12,3 ιντσών και ανάλυση 1.920 x 720 pixel είναι ακόμα πιο ελκυστικό.

Οι κινητήρες

Το νέο Audi A3 Sportback θα κυκλοφορήσει με τέσσερις εκδόσεις κινητήρων: 1.0 TFSI (110 ίπποι και 200 Nm ροπής), 1.5 TFSI και 2.0 TDI σε δύο επίπεδα ισχύος. Η Audi εξηλεκτρίζει το compact πεντάθυρο αυτοκίνητο: Εκτός από τον 1.5 TFSI με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt, ο οποίος θα εισαχθεί σύντομα μετά την κυκλοφορία στην αγορά, η μάρκα θα επεκτείνει την προσφορά κατά τη διάρκεια του έτους προσθέτοντας ένα plug-in υβριδικό μοντέλο σε δύο παραλλαγές ισχύος. Περαιτέρω εκδόσεις κινητήρων TDI και TFSI θα προστεθούν στη συνέχεια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με μονάδα μετάδοσης κίνησης quattro και μοντέλου με CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο). Ολοι οι κινητήρες διακρίνονται από μεγάλη ροπή, εξελιγμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας και υψηλή απόδοση. Εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο έχει αναβαθμιστεί, διατίθεται και το S tronic, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το τελευταίο είναι διαθέσιμο στάνταρ στην έκδοση A3 35 TFSI MHEV και στο 35 TDI (2λιτρο με 150 ίππους και 360 Nm ροπής).

Νέο Audi A3: Ενα αυτοκίνητο με σπορ DNA-2

Ο πίνακας οργάνων διαθέτει όψη black-panel.

Υπολογίζεται ότι το νέο Audi A3 Sportback θα βρίσκεται στην Ελλάδα προς το τέλος του καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου, με τις τιμές του νέου μοντέλου να ανακοινώνονται λίγο πριν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή