Online παρουσίαση του νέου MINI Cooper SE

Online παρουσίαση του νέου MINI Cooper SE

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η ΜΙΝΙ προχώρησε σε μια… διαφορετική παρουσίαση ενός νέου μοντέλου. Το MINI Cooper SE είναι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρεία και παρακολουθήσαμε την “αποκάλυψη” online. 

 
Το πρώτο, πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Βρετανικής μάρκας προσφέρει γνήσια αίσθηση MINI με οδήγηση μηδενικών ρύπων. Η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα των 184 ίππων, το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εμπρόσθιας κίνησης και το καινοτόμο σύστημα δυναμικής οδήγησης με έλεγχο ολίσθησης των τροχών κοντά στον ενεργοποιητή (wheel slip limiting close to the actuator) χαρίζουν στο νέο MINI Cooper SE μοναδική ευελιξία, γνωστή ως αίσθηση ‘go-kart’. Η επιτάχυνσή του -σύμφωνα με το εργοστάσιο- είναι 0 – 100 km/h σε 7,3 δλ. Εκτός όμως από τον ηλεκτροκινητήρα, η καλή επίδοση οφείλεται και στο χαμηλό βάρος, 1.365 kg. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι μόλις 145 kg περίπου βαρύτερο από το 3θυρο MINI Cooper S με κιβώτιο Steptronic.
 
Online παρουσίαση του νέου MINI Cooper SE-1
 
Η ειδική μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει αυτονομία 235 – 270 km.
 
Αναφορικά με την φόρτιση, το MINI Cooper SE “γεμίζει” σε οικιακή πρίζα, επιτοίχιο πίνακα ή δημόσιους σταθμούς φόρτισης, εφικτή ταχεία φόρτιση  από πηγή συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος έως 50 kW. Στην τελευταία περίπτωση, το 80% της μπαταρίας έρχεται σε μόλις 35 λεπτά.
 
Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει προβολείς LED, 2-ζωνικό, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού, θέρμανση με τεχνολογία αντλίας θερμότητας, βοηθητικό καλοριφέρ, ηλεκτρικό χειρόφρενο και Συνδεδεμένη Πλοήγηση (Connected Navigation).
 
Το νέο MINI Cooper SE είναι ήδη διαθέσιμο στη χώρα μας. Oi τιμές του ξεκινούν από τα 33.900 ευρώ, με πλήρη εξοπλισμό από την πρώτη έκδοση.
 
Online παρουσίαση του νέου MINI Cooper SE-2
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή